23 / 04 / 2024

gayrimenkul satış kazancı istisnası

gayrimenkul satış kazancı istisnası

Gayrimenkul satış kazancı olarak emlak gelir vergisi hangi durumlarda alınıyor? Yanıtı haberimizde...

Gayrimenkulü satılan kefile vergi istisnası!

Borçlu borcunu ödemeyince, bankalar tarafından kefilin gayrimenkulü icradan satılıyor. Danıştay, “kefile vergiye hayır” ve “Taşınmaz satış kazancının tamamı vergiden istisnadır” diyor.

Gayrimenkul satış kazancı istisnasında ne değişecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Ersun Bayraktaroğlu bugün ''Gayrimenkul satış kazancı istisnası misyonunu tamamladı mı?'' başlıklı yazısını yayınladı. İşte o yazı... 

Gayrimenkul satışında gelir vergisi nasıl olacak?

Değer artış kazancı vergisinin de yer aldığı Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı için çalışmalar devam ediyor. Peki, yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile neler değişecek? Gayrimenkul satışında gelir vergisi nasıl olacak?

Gayrimenkul satışında elde edilen kazancın vergilendirilmesi nasıl yapılır?

Hürses Gazetesi'nin yazarlarından Bağımsız Denetçi Talha Apak bugünkü yazısında gayrimenkul satışında elde edilen kazancın vergilendirmesini kaleme aldı. İşte Talha Apak'ın o yazısı..

Gayrimenkul satışından elde edilen kazanç nasıl vergilendirilir?

Gelir Vergisi Kanunu'nun mükerrer 80 inci maddesinin 6. bendi uyarınca, mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturuyor. Gayrimenkul satışından elde edilen kazanç nasıl vergilendirilir?

Gayrimenkul satışında değer artış kazancı 2015!

Değer artış kazancı vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince; edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında değer artış kazancı 2015 ne kadar?

Gayrimenkul satışında gelir vergisi oranı 2015!

Gayrimenkul satışında ticari kazanç olarak tespit edilmeyen gelirler için değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında gelir vergisi nasıl hesaplanır? İşte gayrimenkul satışında gelir vergisi oranı 2015...

Gayrimenkul satışı gelir vergisi 2015!

Taşınmaz malların iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar, değer artış kazancı olarak değerlendiriliyor. İşte gayrimenkul satışı gelir vergisi 2015...

Gayrimenkul satışında vergi 2015!

Gayrimenkul alım-satımı sırasında doğan vergisel yükümlülükler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. Değer artış kazancı vergisi için öncelikle beyanname veriliyor. İşte gayrimenkul satışında vergi 2015...

Gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2015!

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. İşte, gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2015!

Miras kalan gayrimenkul satışında vergi ödenir mi?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde gayrimenkulün elden çıkarılması halinde de değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Peki, miras kalan gayrimenkul satışında vergi ödenir mi?

Al Qemam Holdingin Türkiye'deki yatırım şirketi Akzirve Gayrimenkul satın aldı!

Uzun süredir dev holdinglerin peşinde olduğu Zeytinburnu Ambarlar Sitesi arazisinin satışı gerçekleşti. Araziyi Suudi Arabistanlı Al Qemam Holdingin Türkiye'deki yatırım şirketi Akzirve Gayrimenkul satın aldı.

Aslan Çimento 9 adet gayrimenkul satıyor!

Aslan Çimento 3 farklı İlde 9 adet gayrimenkulü satılığa çıkardı.Aslan Çimento Kocaeli, İstanbul ve Konya'da 9 adet gayrimenkul satıyor. Gayrimenkullerin satışı 20 Haziran 2014 günü yapılacak.

gayrimenkul satış kazancı istisnası Haberi

gayrimenkul satış kazancı istisnası

Emlak gelir vergisi!

Emlak gelir vergisi, bir gayrimenkul satışında elde edilen kazancın belirlenen belli bir oranının devlete ödenmesi ile söz konusu oluyor. Emlak gelir vergisine göre bir gayrimenkule 5 yıldan az bir süre içinde sahip olup, sattığınız takdirde bu verginin ödenmesi gerekiyor.


Konu ile ilgili hususu detaylandıralım. Bir gayrimenkul aldığınızı ve kısa süre içerisinde (5 yıldan az) söz konusu gayrimenkulünüzün değer kazandığını düşünelim. Gayrimenkulünüzden kazanç elde etmek için sattığınız takdirde, devlet elde edilen bu kazancın belli bir oranının ödenmesini istiyor.


2007 yılında yapılan düzenlemelere göre emlak gelir vergisi için istisnalar söz konusu.  2007 yılında yapılan düzenlemelere göre bu yıldan önce alınan ve 5 yıl sonra yani 2012 yılında satılan gayrimenkullerden emlak gelir vergisi alınmıyor.


Hemen bir örnek ile açıklayalım. Örneğin 2006 yılında 200...