25 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü dijitaleşiyor mu

Gayrimenkul sektörü dijitaleşiyor mu

Mesa'dan Özyurtlar'a ve Mars Investment'a kadar birçok şirket satış ofislerindeki işlemleri online kanallara taşıdı.

Veysel Bakgör: Gayrimenkul sektörü zorlu bir süreçten geçiyor!

GYODER Yönetim Kurulu Üyesi ve BAKYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada gayrimenkul sektörünün zorlu bir süreçten geçtiğini söyledi.

Gayrimenkul sektöründe trendler değişiyor!

2017 yılının sonlarında gayrimenkul sektöründe meydana gelen krizle beraber adeta yaprak kımıldamayan bir süreç yaşandı ve bunun tam aksine 2019 yılının sonlarında faiz oranları indirimleriyle beraber stoklar bir anda eridi. Şimdi gayrimenkul sektöründeki eğilimler 2 model üzerinde yoğunlaşıyor.

Gayrimenkul sektöründe satış sistemi değişiyor!

Koronavirüs salgınının gayrimenkul sektörüne olumsuz etkilerinin azaltılması gerektiğini belirten Gayrimenkul PR şirketi, ‘Her şeyin değiştiği hayatımızda, Gayrimenkul satışlarında uygulanan klasik yöntemler değişmeli ki sektörde finansal canlılık korunabilsin’ açıklamasıda bulundu.

Gayrimenkul sektörü 2020'ye umutlu giriyor!

Gayrimenkul sektörü, durgun geçen 1.5 yılın ardından faiz indirimi hamlesiyle yeniden yükselişe geçiyor. Sektör, 2020’de 50 bini yabancıya olmak üzere 1.2 milyon satış hedefliyor

Gayrimenkul sektörü yükselişe geçiyor!

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, 2020 yılından itibaren gayrimenkul sektöründe daha fazla hareket ve daha fazla bir canlılık olacağını söyledi...

Gayrimenkul sektörü Ağustos'ta atağa geçiyor!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri ağustos ayında satışları artırmak ve ekonomiye katkı sunmak için elini taşın altına koyuyor! Pek çok firma yeni kampanya ve istihdam modellerini uygulamaya başladı.

Gayrimenkul sektörü harekete geçiyor!

7 Haziran'dan sonra yaşanan siyasi belirsizlik gayrimenkul sektörünü olumsuz yönde etkide. 1 Kasım seçimlerinin ardından ise yaşanan siyasi belirsizliğin son bulması emlak piyasasını da harekete geçirdi.

Bodrum gayrimenkul sektöründe atağa geçti!

Turizmden sonra konutta atak yaptı Yerli ve yabancı turistin gözdesi Bodrum, gayrimenkul sektöründe de gelişiyor, İstanbul'a alternatif arayan inşaat firmaları bölgeye yöneldi.

İstanbul'da gayrimenkul sektörü yükselmeye devam edecek mi?

Gayrimenkul sektörüyle ilgili son üç ayda yayınlanan raporlar İstanbul odaklı yükseliş ivmesinin artarak devam edeceğini gösteriyor. Peki üretim ve satış ve fiyatlardaki yükseliş eğilimi ne kadar sağlıklı?

Gayrimenkul sektörü gözünü öğrenci yurtlarına çevirdi!

Türkiye genelinde son yıllarda hızla artan üniversite sayısı yurt ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Fakat mevcut sayının, talebi karşılayamaması gayrimenkul sektöründe gözleri öğrenci yurtlarına çevirdi.

Bina tamamlama sigortası gayrimenkul sektörüne olumlu etki edecek!

Özser Group Sigorta Başkanı Üze, 11 Mart'ta yürürlüğe giren zorunlu Bina Tamamlama Sigortası'nın gerek sigorta sektörü gerekse gayrimenkul sektörü için olumlu yansımaları beraberinde getirebileceğini söyledi.

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor!

REIDIN Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi & REIDIN Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi 2015 2. Çeyrek Dönem sonuçları açıklandı. Rapora göre gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor..

Gayrimenkul sektörüne yabancıların ilgisi artıyor!

Uzun yıllardan beri emlak gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Nova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş, Türkiye’de gayrimenkul sektörünün son günlerdeki yükselen çıtasıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Gayrimenkul sektörü dijitaleşiyor mu Haberi

Gayrimenkul sektörü dijitaleşiyor mu

Pandemi sürecinde yerinde üretim gerektirmeyen hemen her sektör evden çalışma modeline geçti. Ekonomist'te yer alan habere göre, bu dönemde konut satışları ve kiralaması işlemleri de dijital ortama taşındı. Mesa'dan Özyurtlar'a ve Mars Investment'a kadar birçok şirket satış ofislerindeki işlemleri online kanallara taşıdı. Karantina süreci sonrasında da uygulanmaya devam etmesi beklenen online satışlarda tapu işlemleri de online olarak yapılıyor. Bu sistem sayesinde kamu kaynaklı aksamalar olmaması halinde yabancı yatırımcılar da Türkiye'ye gelmek zorunda kalmadan, dünyanın her yerinden online kanallar üzerinde konut satın alabiliyor. Online satışta, yatırımcılarla görüntülü kurumsal online toplantı düzenlenip, avukat, satış personeli ve şirket yetkilileriyle görüşülüyor. Online ortamda proje sunumları gerçekleştiriliyor. Yatırımcılar bu sunumlarla yatırım yapmak istediği üniteyi detaylı olarak inceleyip karar veriyor. Sonraki aşamada, resmi online sözleşmesi...