29 / 03 / 2024

Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış raporu

Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış raporu

Emlak Konut GYO'nun ‘Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış’ raporuna göre Türkiye'de 'balonlaşma' riski olan tek bir yöre var: Yoğun göçmen talebi alan Gaziantep, Kilis, Adıyaman.

Emlak Konut GYO gayrimenkul ve konut sektörüne bakış raporu açıklandı!

Konut ihtiyacı orta ve orta alt segmentte yoğun şekilde sürüyor, orta üst ve lüks segmentte ise talep yavaşladı. Emlak Konut GYO gayrimenkul ve konut sektörüne bakış raporu açıklandı.

Türk inşaat ve konut sektörü büyümeye devam edecek!

Emlak Konut GYO, gayrimenkul sektörü için referans niteliğinde olan ve merakla beklenen araştırma raporunu yayımladı. ‘Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış’ raporuna göre Türk inşaat ve konut sektörü büyümeye devam edecek.

Emlak Konut Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış raporunu yayınladı!

Emlak Konut, gayrimenkul sektörü için referans niteliğinde bir araştırma raporu yayımladı. 'Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış' raporuna göre; Türk inşaat ve konut sektörü, ekonomik büyümeyi tetikleyen lokomotif sektörlerden biri olmayı sürdürecek.

Lüks konutun artması inşaat sektör için bir tehdit!

Düşük ve orta gelir grubunun talebinin daha az değerlendirilmesi, üst düzey gelir grubuna yönelik çok sayıda konut yapılması sonucu arzın bu segment için artması Türk konut sektörü için bir tehdit oluşturuyor.

Konut alırken en çok ulaşıma dikkat ediliyor!

Emlak Konut'un hazırladığı 'Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış' raporuna göre Türk halkının ev alırken yüzde 38.7'lik oranla en çok ulaşım kolaylığına dikkat ettiği belirtiliyor.

Emlak Konut GYO'nun raporunu inşaatın önde gelen isimleri değerlendirdi!

Emlak Konut GYO'nun 'Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış' adıyla yayınladığı raporda, gerek Türkiye geneli, gerekse İstanbul özelinde yaşanan fiyat artışlarının balon oluşturmaktan uzak olduğu belirtildi.

Konut sektörü ekonomide lokomotif olmayı sürdürecek!

Emlak Konut GYO'nunn yayınladığı 'Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış' raporuna göre; Türk inşaat ve konut sektörü, ekonomik büyümeyi tetikleyen lokomotif sektörlerden biri olmaya devam edecek.

Yabancıya arsa, arazi ve konut satılır mı? sorusuna net cevap!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, resmi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, yabancıya gayrimenkul satışlarıyla ilgili yaptığı paylaşımda ''Yabancıya gayrimenkul satılır mı? sorusuna net yanıtı verdi. İşte o paylaşım...

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı!

Gayrimenkul uzmanı Gülcan Altınay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan büyük yıkımdan sonra yeniden 1999 depremini hatırlayan İstanbulluların, o illere göç etmeye başladığını söyledi. Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı...

Belediye ticaret ve konut imarlı gayrimenkul satacak!

Gaziantep İli Nurdağı Belediye Başkanlığı, Gaziantep Nurdağı'nda yer alan ticaret ve konut imarlı gayrimenkulü satışa çıkardı.

Gayrimenkul ve konut fonları kurumlar vergisinden muaf!

Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 5’inci maddesi kapsamında konut finansmanı fonları ile varlık finansmanı fonlarının kazançları ve gayrimenkul yatırım fonları veya ortaklıklarının kazançları istisna sayılıyor. 

Gayrimenkul ve inşaat sektörü 2020'ye nasıl bakıyor?

Gayrimenkul ve inşaat sektörü temsilcileri, geçtiğimiz yılda gerçekleşen toplam konut satış adedinin yıllık bazda sınırlı gerilemesine rağmen, konut kredi faizlerinin düşürülmesi ve iç piyasadaki olumlu gelişmelerin 2020 için büyük umut oluşturduğunu dile getirdi...

8. İnşaat ve Konut Konferansı 14 Ocak'ta!

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün önde gelen kuruluşları, 8. inşaat ve konut konferansında sektördeki değişimleri değerlendirmek için buluşuyor. 8. İnşaat ve Konut Konferansı 14 Ocak'ta yapılacak...

Kiler GYO WestaLife AVM ve Konut 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Zonguldak İli Merkez İlçesi WestaLife Alışveriş Merkezi ve Konut Yıl Sonu Değerleme Raporu'nu yayınladı...

7. İnşaat ve Konut Konferansı'nda geleceğin trendleri belirlendi!

Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün en seçkin buluşması sayılan bu yıl yedincisi gerçekleştirilen İnşaat ve Konut Konferansı’nda geleceğin konut trendleri belirlendi.

7. İnşaat ve Konut Konferansı 15 Ocak'ta!

Gayrimenkul sektörü temsilcilerini buluşturacak İnşaat ve Konut konferansı 15 Ocak 2019’da İstanbul'da düzenlenecek. Bu yıl 7’ncisi gerçekleşecek fuar, inşaat sektörünün öncü kuruluşlarını bir araya getirecek.

Bosch İnşaat ve Konut Konferansı 9 Ocak'ta başlıyor!

Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünü bir araya getirmek için gerçekleştirilecek olan Bosch İnşaat ve Konut Konferansı, 9 Ocak 2018 Salı günü Ataşehir Marriott Hotel Asia’da yapılacak. 

Bosch İnşaat ve Konut Konferansı 9 Ocak'ta!

Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün öncü kurumları sektörün VIP buluşma adresi sayılan 6. İnşaat ve Konut Konferansı 9 Ocak'ta gerçekleştirilecek.

6. İnşaat ve Konut Konferansı için geri sayım başladı! 

Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün öncü kurumları sektörün VIP buluşma adresi sayılan 6. İnşaat ve Konut Konferansı 9 Ocak 2018'de gerçekleştirilecek.

Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış raporu Haberi

Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış raporu

İlki 2014 yılı üçüncü çeyreğinde yayınlanan Emlak Konut GYO'nun ‘Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış’ raporunun ikincisi dün açıklandı. Rapora göre Türkiye genelinde yaşanan fiyat artışları özel durumlardan kaynaklanıyor. Bu nedenle de Türk konut piyasasında balon oluşma ihtimali yok. Rapora göre balonlaşma ihtimali olan tek bölge ise Gaziantep- Kilis- Adıyaman yöresi. Gaziantep -Kilis-Adıyaman yöresinde fiyat artışlarının reel anlamda yüzde 53,9’luk bir düzeyde olduğunu vurgulayan raporda, "Bölgedeki fiyat artışının temel nedeni ise Suriye, Irak gibi ülkelerden gelen göçmenlerin yoğun talebi olarak gösterilebilir. Öte yandan Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Trabzon gibi reel olarak konut fiyatlarının azaldığı bölgelerimiz de mevcuttur" denildi. Türkiye’de konut arzı ile talebin yavaş yavaş daha stabil bir hal almaya başlandığının belirtildiği raporda, yıllık ortalama 1 milyon adet konutun el...