26 / 04 / 2024

Gayrimenkul vergi mükellefleri

Gayrimenkul vergi mükellefleri

Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü satarak ya da kiraya vererek gelir elde edenlerin ödediği vergide sona yaklaşılıyor. Mükelleflerin ödemelerini 31 Temmuz sonuna kadar yapmaları gerekiyor...

Gayrimenkul alım satımında dikkat! Yanlış beyan verenler yandı! Cezası büyük...

Gayrimenkul alım satımında Gelir İdaresi tarafından alınan vergi beyanı konusunda yanlış beyanda bulunanlarda vergi kaçırmayla ilgili bir çalışma başlatıldı.

Eylül Girişim Gayrimenkul Tarım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Eylül Girişim Gayrimenkul Tarım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Tuzla'da 113 milyon 824 bin 983,28 TL sermaye bedeli ile Ali Vural Ak tarafından kuruldu.

Vera Global Yapı İnşaat Gayrimenkul Proje Müteahhitlik Mühendislik Mimarlık Sanayi kuruldu!

Vera Global Yapı İnşaat Gayrimenkul Proje Müteahhitlik Mühendislik Mimarlık Sanayi bugün Bakırköy'de 6 milyon TL sermaye bedeli ile Bader Mohamedabdellahi ve Zaher Ahmed A. Obad ortaklığında kuruldu.

Akçakese Life Gayrimenkul Tarım Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Akçakese Life Gayrimenkul Tarım Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi Üsküdar'da 4 milyon 400 bin TL sermaye bedeli ile Yunus Kaya, Uğur Uryan ve Murat Ararat Dirasuyan ortaklığında kuruldu.

M F G Gayrimenkul Tarım Yatırım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

M F G Gayrimenkul Tarım Yatırım Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Alı El Masrı tarafından kuruldu.

Gayrimenkul alım satımı artık noterlerde de yapılabilecek!

Yeni kanunla beraber gayrimenkul alım satımları artık noterliklerce de gerçekleştirilebilecek. Peki yeni düzenlemenin detayları neler? İşte Noterlikten gayrimenkul alımı satımı detayları ve Avukat Nevin Can'ın konuyla ilgili o açıklamaları... 

Endeksa yeni sistemini duyurdu! Gayrimenkul alım satımında yeni dönem başlıyor!

Gayrimenkul alım satım sürecinde hızlı, güvenli ve kaliteli bir deneyim yaşatan Endeksa, yeni özelliğiyle Türkiye’de bir ilke daha imza attı. İşte detaylar...

Arca Gayrimenkul Tarım Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Arca Gayrimenkul Tarım Turizm Anonim Şirketi Pendik'te Mehmet Ali Çam tarafından kuruldu.

Beyoğlu Kare Gayrimenkul Alım Satım İnşaat Restorasyon İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Beyoğlu Kare Gayrimenkul Alım Satım İnşaat Restorasyon İthalat İhracat Limited Şirketi Beyoğlu'nda Hidayet Birşey, İbrahim Özcan Aydın, Muhammed Akdemir ve Sacide Tanseli Özer ortaklığında kuruldu.

Gayrimenkul alım satımlarında Noter devri başlıyor! Sektör nasıl etkilenecek? 

İstanbul Tapu Kadastrolular Derneği Başkanı Turgay Gültekin, gayrimenkul alım ve satım işlemlerinin noterden gerçekleştirilmesi düzenlemesine ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte Gültekin'in o yazısı...

Tanfer Gayrimenkul Tarım Hayvancılık Üretim Ve Araç Alım Satım Limited Şirketi kuruldu!

Tanfer Gayrimenkul Tarım Hayvancılık Üretim Ve Araç Alım Satım Limited Şirketi Beşiktaş'ta Nihat Tanfer ve Talat Mehmet Tanfer ortaklığında kuruldu.

Ses Design Gayrimenkul Alım Satım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ses Design Gayrimenkul Alım Satım Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Sedat Ceyhan tarafından kuruldu.

Runo Emlak Gayrimenkul Alım Satım Ve Kiralama Limited Şirketi kuruldu!

Runo Emlak Gayrimenkul Alım Satım Ve Kiralama Limited Şirketi Bakırköy'de Onur Yıkılmazoğlu tarafından kuruldu.

Gayrimenkul vergi mükellefleri Haberi

Gayrimenkul vergi mükellefleri

Gayrimenkul sahiplerinin yıl içinde ödemeleri gereken bazı vergiler bulunuyor. Bu vergilerin mükellefleri, vergi konusuna, taşınmazın türüne, taşınmazdan elde edilen gelire ve gelirin nasıl elde edildiğine göre değişkenlik gösteriyor.

Gayrimenkul için ödenen vergiler arasında kira gelir vergisi ile değer artış kazancı vergisi bulunuyor ki bu vergilerin 2. taksit ödemeleri içerisinde bulunduğumuz ay içinde ödeniyor.

Mart ayında ilk taksit borcunu ödeyen gayrimenkul gelir vergisi mükellefleri, 2. taksit ödemelerini 31 Temmuz 2018 tarihine kadar yapılabiliyor. 

Gayrimenkulünü satanların vergisi

Gayrimenkulünü İktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkaranlar değer artış kazancı vergisini ödüyor. 5 yıldan sonra yapılan satışlardan elde edilen gelirler vergi konusuna girmiyor.

Bu sene, satışlardan elde edilen gelirler için uygulanacak istisna tutarı 11 bin TL olarak belirlendi. Yapılan hesaplamalar neticesinde bu bedelden yüksek kazanç elde eden...