28 / 03 / 2024

Gayrimenkul yatırımcıları büyük konuta yöneldi

Gayrimenkul yatırımcıları büyük konuta yöneldi

Kurtköy bölgesi 1+1 konutlara doydu. Bölgede gelişen iş kolları tüketicinin küçük daire talebini büyüklere yöneltti. Bu nedenle artık birçok projede 1+1 konuttan ziyade büyük metrekareli daireler üretilecek

Kıbrıs son iki yılda gayrimenkul yatırımcısının gözdesi oldu!

Kıbrıs, son 2 yılda gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi haline geldi. Dünya çapında yükselen gayrimenkul yatırım bölgelerinden biri olan Kıbrıs, dünyanın en yaşanılası ülkeleri listesinde de ilk 25 arasında yer alıyor. 

Kadıköy Suadiye, konut yatırımcıları için her dönem tercih ediliyor!

İstanbul Kadıköy Suadiye bölgesinin yatırımcılar için her dönem tercih edildiğini söyleyen Kentpark Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Kıycı, Suadiye ile ilgili yatırımcılara önemli açıklamalarda bulundu.

Konut fiyatları yatırımcıları İngiltere'ye kaçırdı! Konutlar 25 yıllık kira getirisi sağlıyor... 

Artan konut fiyatları karşısında gayrimenkul yatırımcıları, daha cazip yatırım imkanlarına ulaşabilmek için yurt dışına yönelmeye başladı. 

Borsa yatırımcılarını ikiye ayıran Mert Başaran uyardı: İşi bilmeyenin sepeti büyük olmalı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, dün 9 bin 306,34 puanla rekor seviyeyi gördü. Borsadaki yükseliş yatırımcıları heyecanlandırırken Ekonomist Mert Başaran 'işi bilmeyenin sepeti büyük olmalı'' diyerek uyardı. 

Konut yatırımcıları rotasını Sakarya'ya çevirdi! Yabancı yatırımcılar buraya akın ediyor...

Son dönemde yaşanan göç hareketleri, konum avantajları ve gelişen altyapısıyla Sakarya, yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Yerli ve yabancı konut yatırımcıları Sakarya'ya yönelmeye başladı.

Altın yatırımcıları ters köşe oldu! Altın fiyatları bugün düşüşte! 5 Şubat 2024 altın fiyatları

Son zamanlarda yükselişe geçen altın, haftanın yeni işlem gününde yatırımcılarını ters köşe yaptı. Altın fiyatları bugün düşüşe geçti. Bugün gram altın, çeyrek altın, yarım altın ne kadar? 5 Şubat 2024 altın fiyatları.

Borsadaki küçük yatırımcılar dikkat! Arsa, konut almış gibi unutacaksınız!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,83 değer kaybederek 7.830,23 puana geriledi. Borsadaki düşüşler yatırımcıları tedirgin ederken, küçük yatırımcılar için uyarı geldi...

Borsa İstanbul'da küçük ve büyük yatırımcılar arasında uçurum var!

Borsa İstanbul’da yatırımcıların portföy büyüklüklerine göre dağılımları büyük ve küçük yatırımcılar arasında büyük bir uçurum olduğunu ortaya çıkardı.

Gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi: Arsa ve tarla yatırımı! 

Son zamanlarda yatırımcıların minimalist yaşamı tercih etmeleri ve şehrin kalabalığından uzaklaşma isteği arsa ve tarlaya talebi artırdı. 

Endeksa'dan gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk! Yatırımcıların doğru karar vermelerini sağlayacak sistem geliyor

Endeksa, makine öğrenimi ve büyük veri analizi tekniklerinin kullanımıyla gayrimenkul değerleme ve analiz süreçlerini değiştiriyor.  Bu teknoloji sayesinde gayrimenkul yatırımcıları daha detaylı analizler yaparak doğru karar verebilecek.

Konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların yönünü değiştirdi! Parası olan yurt dışına gidiyor...

Yurt dışı inşaat firmalarının acenteleri, Türkiye'de gayrimenkul piyasasında yaşanan fiyat yükselişi ve durgunluğu fırsat bilerek parası olan yatırımcıları yurt dışına çekmeye başladı.

Kaliteli konut arayışındaki yatırımcıların tercihi o il oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre Türkiye’nin en çok iç göç alan 18. şehri olan Sakarya'da konut yatırımlarına talep yükseliyor. Yine verilen detaylara göre, Kaliteli konut arayışındaki yatırımcılar Sakarya'yı tercih etti.

Yunanistan'daki kiralık gayrimenkullere İsrailli yatırımcılardan büyük talep!

Yunanistan'da kiralık gayrimenkul pazarı Gazzede'ki çatışmalar devam ederken İsrailli yatırımcılardan büyük ilgi gördü.  

Gayrimenkul yatırımcıları büyük konuta yöneldi Haberi

Gayrimenkul yatırımcıları büyük konuta yöneldi

Birkaç yıl öncesine kadar yatırım amaçlı konut satın alımlarının yapıldığı Kurtköy, gelişen iş koşulları ile birlikte artık İstanbul'un oturum için öne çıkan yerleşim yerleri arasında yerini aldı. Genellikle yeşil ağırlıklı ve yatay mimarili konut projelerinin bulunduğu bölge geniş sosyal alanları ile şehir merkezine kıyasla tercih sebebi oluyor. Sürekli olarak kapasitesini genişleten Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yanı sıra son dönemde birbiri ardına açılan üniversiteler, iş ve alışveriş merkezleri, oteller ile yatırımına başlanan Teknopark İstanbul'un da cazibesini artırdığı Kurtköy'de günlük olarak bulunan kişi sayısı hızla artış gösteriyor. Bu artış da yapım halinde olan metro ve köprü projeleriyle destekleniyor. Bölgede daha önce 1+1 veya stüdyo dairelere talebin canlı olduğunu söyleyen sektör temsilcileri, artık tüketicinin büyük metrekareli daireleri tercih ettiğini söylüyor. 


TÜKETİCİ OTURUM İÇİN ALIYOR 

Still...