18 / 04 / 2024

gayrimenkulde balon var mı

gayrimenkulde balon var mı

Coldwell Banker'ın Türkiye Ülke Direktörü Gökhan Taş, yüksek fiyatlı konutlara talep olmadığı için "gayrimenkul sektöründe bir balon riski var" gibi bir algının oluştuğunu ancak kesinlikte sektörde bir balon riskinin bulunmadığını bildirdi.

Konutta son 5 yıl bilançosu! Konut fiyatlarında balon var mı? 

Dünya konut fiyatlarında son 4 yıldır rekor kırıyor. Peki, Türkiye'deki konutlarda balon var mı? İşte son 5 yıl konut bilançosu...

Arsada satışlar konutu geçti! Denetime ihtiyaç var!

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, gayrimenkulde ilk kez bu yıl temmuz ayında konut dışı gayrimenkul oranının yüzde 60’a dayandığını ifade ederek “Her alanda olduğu gibi arsa piyasasında da düzenleyici kurumların denetimine ihtiyaç var” diye konuştu.

Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? Ev alacaklar dikkat! 

Dünyada en yüksek emlak balonu riskine sahip şehir belirlendi. Peki Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları neden hızla artıyor? Konutta balon var mı?

Konut fiyatları ile ilgili merak edilen sorulardan biri, balon olup olmadığı oluyor. Prof. Dr. Ali Hepşen, bugün konut piyasasındaki balonu değerlendirdi. 

Konut fiyatlarında balon var mı? Ev alacaklar dikkat!  

Son günlerde konut fiyatları sık sık gündem oluyor. 2022 Şubat ile 2023 Şubat arasında, Türkiye genelinde konut fiyatlarında yüzde 141,5 yükseliş yaşandı. Peki konut fiyatlarında balon var mı?

'Dolar kurunu 18.60'da zor tutuyoruz,  en az 20,21 lira olması lazım'

Dolar kurunda yeni bir 21 Aralık yaşanır mı?, dolar kurunda balon var mı? Ne zaman patlar? sorularına yanıt veren Ekonomist Murat Kubilay, döviz kurunda balon olmadığını aksine doların olması gereken seviyenin altında tutulduğunu söyledi.

Ev fiyatları gerçekçi bulunmuyor! Konutta balon var mı? 

Yüksek enflasyon konut piyasasının da hareketlenmesini sağladı. Peki ev fiyatları düşecek mi? Konutta balon var mı? İşte ayrıntılar...

Bitcoin ölüm kavşağına yaklaşıyor iddiası!

En büyük piyasa değerinin sahibi olan kripto para olan Bitcoin’de balon tartışmaları yeniden gündeme geldi. Peki Bitcoin'de balon var mı? İşte uzmanların konuya ilişkin açıklamaları...

Küresel emlak piyasasında balon var mı?

Kovid-19 salgını sırasında dünya genelinde tarihi seviyeye yükselen emlak fiyatları, yeni bir emlak balonu oluşup oluşmadığı sorusunu akıllara getirdi. Wall Street’in ünlü emlak analisti Ivy Zelman, emlak piyasasını ve artan fiyatları değerlendirdi.

Rusya'da konut kredilerinde balon var mı?

Rusya’da kredilere yönelik tedbirlerin hayata geçirileceği bir dönemde Sayıştay, konut kredilerinde balon uyarısında bulundu.

Kripto paraları neler bekliyor?

Kripto paralarda balon tartışması başladı. Peki kripto paralarda balon var mı? Geçtiğimiz hafta oldukça sert düşüşlerin kaydedildiği kripto paraları neler bekliyor?

Kripto paralarda balon var mı?

Yale Üniversitesi Profesörü ve aynı zamanda S&P Case- Shiller konut fiyat endeksi kurucusu da olan Robert Shiller, kripto para piyasalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Hangi gayrimenkullerde balon var?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Hangi gayrimenkullerde balon var?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

gayrimenkulde balon var mı Haberi

gayrimenkulde balon var mı

Gökhan Taş, Türkiye'de gayrimenkulde hem satış adeti hem de toplam işlem hacmine bakıldığında 2014 yılının çok iyi bir yıl olduğunu söyledi. Sektörün 2015 yılına da gayet güzel başladığını kaydeden Taş, "Doların bu kadar yükselmesinin olumsuz etkisi olabilir mi diye endişe ettik fakat neredeyse olumlu bir etkiyle karşı karşıyayız. Çünkü doları olanlar bozdurup ev almaya başladılar" diye konuştu.


Türkiye'de konut balonu var mı?


Gökhan Taş, 2008'de ABD'de yaşanan ve neredeyse tüm dünya ülkelerini etkileyen bir ekonomik krize dönüşen konut balonuna benzer bir durumun Türkiye'de yaşanmasının mümkün olmadığını söyledi. ABD'de konut kredisinin ipoteğin miktarına göre verildiğini anlatan Taş, şöyle konuştu:


"Yani sizin 500 bin dolarlık bir eviniz varsa, ABD'de gidip çok rahat bir şekilde bunun kredisini alıyorsunuz. Türkiye'de ise kredi kişinin ödeme gücüne göre...