25 / 04 / 2024

gayrimenkulde Yapay zeka

gayrimenkulde Yapay zeka

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, yapay zekâ kullanarak dijital bir borsa üretilebileceğini açıkladı. Yeni sistemin gayrimenkul satışlarını artırması planlanıyor. 

Gayrimenkul sektöründeki ezberi yapay zeka bozacak!

‘21.Yüzyıl Trendleri ve Gayrimenkul’ konulu Yuvarlak Masa toplantısı GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) tarafından düzenlendi. Yapay Zeka, Big Data, akıllı şehirler gibi konuların gayrimenkul sektörünü nasıl dönüştüreceği konuşuldu. 

Ev sahipleri dikkat! Bölgesel değerleme geliyor!

Ekonomi Yazarı Remzi Özdemir yaptığı açıklamada kontratların e-devlet üzerinden yapılacağını ve yapay zeka ile takip edileceğini dile getirdi.

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarına yapay zeka çözümü! Tahliye davalarının 3-5 yıl sürmesi utanç! 

Son zamanlarda ev sahiplerinin en çok mağdur oldukları konulardan biri tahliye davaları oluyor. Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları için yapay zeka önerisi geldi. İşte X'te paylaşılan o öneri ve yorumlar...

Yapay zeka dünyanın en zenginlerini daha da zenginleştiriyor!

Yapay zeka ile ilgili hisse senetleri dünyanın en zenginlerini daha da zenginleştirmeye devam ediyor. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ndeki bu sene yer alan kazancın yüzde 96'sını yapay zeka hisselerinden kazandığı kaydedildi. 

10 yıl içinde paraya para demeyecek meslekler! Yeni nesil bu mesleklere yönelin! 

Yapay zeka günümüzün en güçlü teknolojilerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Yaşadığımız teknoloji çağında iş dünyasını da ayrıda derinden etkilemeyi de sürdürüyor. Yeni nesil meslke grupları yapay zeka ile şekilleniyor. Bu meslekleri yapanlar çok kazanacak!

Türkiye'nin en zeki şehirleri belli oldu! İl il IQ seviyeleri, en zeki il hangisi?

"Türkiye'nin en zeki şehirleri listesi" yapay zeka tarafından hazırlanarak açıklandı. İnternet üzerinden en çok araştırılan konular arasında yer alan Yapay zeka, IQ ortalaması en fazla olan illeri duyurdu. İşte il il IQ seviyeleri.

Ünlü yatırım bankacısı Blair Effron gençleri uyardı: Bunları zaten yapay zeka yapacak! 

Dünyanın en büyük yatırım bankacılarından  Blair Effron gençlerin artık yazılım ve kodlamaları öğrenmesine gerek olmadığını bunların Yapay Zeka tarafından yapılacağını açıkladı.

Deprem tehlike yazılımı geliştirildi! Depremin şiddeti önceden tespit edilecek!

Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve ekibi, coğrafi bilgi sistemi destekli deprem tehlike yazılımı geliştirdi. Buna göre yapay zeka desteği ile fay hatlarındaki gerilim gözlemlenecek.  

İMSİAD Başkanı Demir: İnşaat sektörü yapay zeka çağına ayak uydurmalı!

İMSİAD Başkanı Şeref Demir, inşaat firmaların veri ve yapay zeka çağına ayak uydurması gerektiğine dikkat çekti.

Yapay zeka sayesinde "Çimento Fabrikaları" 10-15 yıla kalmadan aramızdan ayrılacak...

Günümüzde, yapay zeka modellerinin artması ve popülaritesinin hızla bir biçimde ile profesyonel dünyada ciddi endişeler ortaya çıkmaktadır. İşte yapay zekanın  en fazla etkileyeceği meslek grupları da tartışma konusu oluyor. Özellikle inşaat sektöründe, yapay zekadan nasibini alacak.

Yapay zekanın ele alacağı 20 meslek grubu açıklandı! En az çatı ustaları, inşaatçılar ve sıvacılar etkileniyor...

Günümüzde, yapay zeka modellerinin artması ve popülaritesinin hızla bir biçimde ile profesyonel dünyada ciddi endişeler ortaya çıkmaktadır. İşte yapay zekanın en az ve en fazla etkileyeceği meslek grupları ve haberin detayları...

Airbnb, yapay zeka şirketi GamePlanner.AI’ı 200 milyon dolara aldı!

Tatil evleri ve konut kiralama hizmeti veren çevrimiçi teknoloji platformu Airbnb, Siri'nin kurucu ortağı Adam Cheyer ve Siamak Hodjat'ın kurmuş olduğu yapay zeka şirketi GamePlanner.AI firmasını 200 milyon dolara satın aldığını açıkladı.

ABD'de, depremi tahmin edebilen yapay zeka geliştirildi

ABD'de Teksas Üniversitesi'nde yapılan yeni bir çalışma kapsamında yapay zeka destekli deprem tahmin aracının yüzde 70 doğrulukla çalıştığı belirtildi. İşte haberin merak edilen ayrıntıları...

Büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi? Prof. Dr. Şamil Şen bir bir açıkladı! 

ABD’de bir üniversitede yapılan araştırmada, geliştirilen yapay zeka teknolojisinin depremleri gerçekleşmeden neredeyse 1 hafta önce öngördüğü ileri sürüldü. Peki büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi?

gayrimenkulde Yapay zeka Haberi

gayrimenkulde Yapay zeka

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, yapay zekâ kullanarak dijital bir borsa üretilebileceğini, satışların da katlanarak artacağını söyledi. İşte Ulusal Gazetesi yazarı Çetin Ünsalan'ın konu ile ilgili yazısı...

Dünya ekonomisinde ve üretiminde nesnelerin internetinden dijital dönüşüme kadar pek çok başlık konuşuluyor. Bu konuda yapılan yatırımlar, yürütülen çalışmalar, büyük ölçüde geleceğin üretim modellerini de, ürün ve hizmet yapısını da derinden etkileyecek.
 
Şüphesiz bunun tam merkezinde de yapay zekâ çalışmaları büyük bir yer oluşturuyor. Sonuçları beklenen gibi olur mu, bilinmez. Bunun fayda mı, zarar mı getireceğini de büyük ölçüde yaşayarak göreceğiz.
 
Bu olasılıkların hepsi konuşuluyor. Fakat tartışmasız olan bir konu var ki, yapay zekâ ile ilgili gelişimin hız kaybetmeden devam ettiği. Dünyadaki robot nüfusundaki artış, bunun en büyük talep...