26 / 04 / 2024

gayrimenkule olan ilgi arttı mı

gayrimenkule olan ilgi arttı mı

PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz, yabancıya konut satışındaki artışı değerlendirdi. Boz, " Türkiye genelinde konut satışları düşse de, yabancılar ve gurbetçiler kategorisinde yükselişe geçti." dedi.

BES’ten maaş nasıl alınır? Toplu para mı, maaş mı daha avantajlı!

Bireysel Emeklilik Sistemi BES’e olan ilgi son yıllarda hızla artıyor. BES’ten emekliliği yaklaşanlar ise BES’ten emekli maaşı nasıl alınır, yatırılan parayı toplu mu yoksa maaş olarak almak mı daha iyi sorularının cevabını araştırıyor. O soruların cevabı BES Uzmanı Zeynep Candan Aktaş’tan geldi.

BES'e girmeden önce bunları öğrenin! Bilmeniz gereken 4 hayati kural

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne olan ilgi her geçen gün artıyor. 8 milyondan fazla katılımcının olduğu BES’te bazı noktaların hala yanlış anlaşıldığını belirten Portföy Yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu X sosyal medya hesabından bilinmesi gerekenleri paylaştı.

Yaşanan depremler sonrası karavanlara ilgi yoğunlaştı

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında vatandaşlar barınmak için karavanlara yöneliyor. Karavan şirketlerinde üretim yoğunluğu yaşanıyor. karavanlara olan ilgi giderek arttı. İşte haberin ayrıntıları...

Zehra Güneş'in serveti dudak uçuklattı! İşte dünyanın en zengin kadın voleybolcular listesi

Filenin Sultanları'nın büyük başarısı sonrasında, oyuncuların özel hayatlarına olan ilgi artıyor. Milli voleybol oyuncusu Zehra Güneş, sadece spor başarısıyla değil aynı zamanda güzelliğiyle de dikkat çeken isimlerden biri olarak öne çıkıyor. Şimdi ise Zehra Güneş'in geliriyle ilgili gündemde konuşu

200 bin TL hibe desteğiyle depreme dayanıklı 1+1 2+1 ve 3+1 prefabrik evler satışta: En uygun fiyatlarda sunuluyor

Ülkemizde yaşanan büyük depremler sonrasında prefabrik evlere olan ilgi artış gösteriyor. Birçok kişi, kendisi ve ailesi için daha güvenli bir yaşam alanı oluşturmanın alternatif yolların peşinde. Türkiye'de, devlet prefabrik evlere ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara destek sunuyor.

2023-2024 Eğitim Yılı için KYK Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları Ne Zaman? Başvuru tarihlerini kaçırmayın!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın (GSB) KYK yurtlarına dair son açıklamaları sonrasında öğrenci burslarına olan ilgi arttı. Ön lisans ve lisans öğrenci adayları için üniversiteler kapılarını yeniden açtı. Özellikle başka bir şehirde eğitim gören öğrenciler bu tarihleri merakla araştırıyor.

İstanbul’da yaşanan sel sonrasında konut sigortasına olan ilgi artmaya başladı!

Sigortacılık platformu Sigortam.net, selden kaynaklı su baskını durumlarında evini güvence altına almak isteyenler için Konut Sigortası yaptırmanın önemine dikkat çekerken, “Poliçe şartları ve sağladığı teminatlara mutlaka bakılmalı” uyarısını yaptı.

3+1 prefabrik evlerin fiyatı ne kadar? İşte son dakika prefabrik ev fiyatları Eylül 2023!

Prefabrik konutlara olan ilgi son dönemlerde bir hayli arttı. Peki 3+1 prefabrik evlerin fiyatı ne kadar? İşte son dakika prefabrik ev fiyatları Eylül 2023...

Ucuz klima arayanlar buraya; İşte en uygun fiyatlı klimalar

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcak hava ve yüksek nem nedeniyle klimalara olan ilgi artıyor. Peki klima fiyatları ne durumda? İşte en uygun fiyatlı klimalar...

E-ihracatta ve uluslararası ticarette kripto para ile ödeme giderek yaygınlaşıyor!

Düşük maliyeti, hızı ve güvenli olması nedeniyle uluslararası ticarette ve e-ihracatta kripto para ile ödemelere olan ilgi her geçen gün artıyor. Geçen yıl kripto para ile ödemeler yüzde 74 oranında artarken, gelecek dönemde kripto para ile ödemenin daha popüler hale gelmesi bekleniyor.

EYT'lilerin arsa talebi Trakya'da fiyatları artırdı!

Depremden sonra bölge tarihinin en büyük emlak hareketliliklerinden birini yaşayan Trakya bölgesine olan ilgi artarak sürüyor. Verilen detaylara göre, EYT'lilerin arsa talebi de Trakya'da fiyatları artırdı...

KKM hesaplarında rekabet kızıştı! Bankalar, hem faiz oranlarını hem de prim oranlarını artırdı!

Seçimler öncesinde kur korumalı mevduat hesabına olan ilgi sürerken, bankalar da daha fazla müşteriyi bu hesaplara yönlendirmek için kesenin ağzını açtı. KKM hesaplarında hem faiz oranları hem de müşterilere verilen prim oranları arttı.

Kartlı harcamalarda rekor artış! Peşin ödeyemeyen taksitli alışverişe sarılıyor!

Ramazan Bayramı’nda kartlı alışverişe olan ilgi tam gaz devam etti. Kartlı harcamalar geçen yılın bayram dönemine göre yüzde 161 oranında artarken, harcamalarını taksitlendirenlerin oranı ise yüzde 159 oranında artış gösterdi.

gayrimenkule olan ilgi arttı mı Haberi

gayrimenkule olan ilgi arttı mı

PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz, Boz, yabancıya konut satışındaki artışı değerlendirdi. Boz'un açıklamaları şu şekilde;
 
 ‘ Yabancılara gayrimenkul satışı gerçekleştiren firmamız, Mart/2019 ayı itibariyle satış paritesini üst düzeye çıkarmıştır. Yabancı kategorisinde Iraklılar, gayrimenkul satın alan yabancılar kategorisinde ilk sırada yer alıyor. Türkiye genelinde yapılan istatistiklere göre 105.046 adet konut satışı gerçekleşti. Bu konuların 3.129’u yabancılara satıldı. Bu büyük bir rakam. Yabancıların cazibe merkezi haline gelen Türkiye, özellikle dövizdeki yükseliş nedeniyle ,yabancıya gayri menkul satışında olağan üstü artış gösterdi. Yabancıya gayrimenkul satış oranı, önceki yıllara nazaran % 71.3 arttı. Bu artışın düzenli bir şekilde artması bekleniyor.' PropertyTR genel müdürü Yusuf Boz, konut satışı kategorisinde açıklamalarına şu şekilde devam etti:
 
 'Dövizin yükselmesi ve konut fiyatlarının beklentilerin altında seyretmesi, yabancı...