20 / 04 / 2024

Gayrimenkuller noterde parsellere ayrılabilir mi

Gayrimenkuller noterde parsellere ayrılabilir mi

Posta yazarı Tamer Heper, 'Dedemden miras tarla kalıyor. Babamlar, beş kardeş noterde tarlayı parsellere ayırıp, kime hangi kısmın ait olacağını belirliyor. Biz çocuklara miras kalıyor. İçimizden biri izale-i şuyu davası açabiliyor mu?' sorusunu cevapladı.

Ankara ve bir şehirde daha kiralık gayrimenkuller! Bu tarihleri kaçırmayın!

Ankara ve Isparta'da yer alan gayrimenkuller için kiralama ihalesi düzenleniyor. İşte 12 Mart ve 13 Mart tarihlerinde yapılacak olan o ihaleler ile ilgili detaylar..

Miras kalan arazinin işlemleri için gittiği noterde hayatının şokunu yaşadı! Soyadı benzerliği arsayı 4'e böldü!

Çorum'un Oğuzlar ilçesinde, miras kalan arazinin işlemleri için gittikleri noterde hayatlarının şoku ile karşılaştılar...

Kardeşlere devredilen gayrimenkuller geri alınabilir mi? Miras bölüşenler aman dikkat!

Miras davalarında gayrimenkul paylaşımı ile ilgili problemler ortaya çıkabiliyor. Peki kardeşlere devredilen gayrimenkuller geri alınabilir mi? İşte ayrıntılar...

Adana'daki gayrimenkuller son 1 yılda yaklaşık yüzde 100 değer kazandı! 

Türkiye'de ev fiyatları son 3 senede uçuşa geçti. Adana'da Karataş’taki gayrimenkuller ise son 1 yılda yaklaşık yüzde 175 değer kazandı.

Belediyeden satılık ve kiralık gayrimenkuller! İhalesi 20 Kasım'da!

Tokat İli Zile Belediye Başkanlığı, Tokat Zile'de yer alan gayrimenkuller için satış ve kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 20 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Ev alıp satacaklar dikkat! Noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? 

Binlerce kişi, noter dışında gayrimenkul satışı yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Peki noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? İşte ayrıntılar...

Milli Emlak o ildeki 2 adet arazi ile 1 adet arsayı yüzde 20 indirimle satıyor! KDV'den muaf gayrimenkuller! 

İzmir Tire Milli Emlak Şefliği, İzmir ili, Tire ilçesi, Yeniçiftlik, Kürdüllü ve Akçaşehir mahallelerinde yer alan 2 adet arazi ile 1 adet arsayı yüzde 20 indirimle satıyor. KDV'den muaf gayrimenkuller için taksitle ödeme seçeneği de sunuluyor. Peki İzmir Tire'deki gayrimenkullerin fiyatları kaç TL?

Tapuda yeni dönem resmen başladı! Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!

Tapuda yeni dönem resmen başladı... Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!...

Noterde yapılan ikinci el araç satış sözleşmesi zammına sektörden tepki!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ikinci el araç satışında, noterde yapılan satış sözleşmesinin yüzde 122 zamlanması sektörde tepkilere neden oldu.

Hisseli tapuya dair bilinmeyenler! Noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır?

Hisseli tapu, ülkemizde pek çok kişinin sahip olduğu tapu çeşitlerinden biridir. Bu yüzden de hisseli tapunun yarısı satılır mı, noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır? soruları yanıtlarını aramaktadır. İşte detaylar!

Metaverse'de gayrimenkuller kapış kapış satılıyor!

Sosyal bir platform olan Metaverse'de yatırımcılar gayrimenkule yöneldi. Metaverse'de gayrimenkuller kapış kapış satılıyor.

İstanbul'daki gayrimenkuller en karlı yatırım aracı olacak!

İstanbul konut piyasasıyla ilgili önemli değerlendirmeler yapan, Dağ Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Gayrimenkul Uzmanı ve Mimar Osman Dağ, "İstanbul'daki gayrimenkuller en karlı yatırım aracı olacak" dedi.

Milli Emlak'tan Gemlik'te satılık ve kiralık gayrimenkuller!

Gemlik Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Gemlik'te yer alan bazı gayrimenkuller için satış ve kiralama ihalesi düzenliyor.

Gayrimenkuller noterde parsellere ayrılabilir mi Haberi

Gayrimenkuller noterde parsellere ayrılabilir mi

Posta yazarı Tamer Heper, 'Dedemden miras tarla kalıyor. Babamlar, beş kardeş noterde tarlayı parsellere ayırıp, kime hangi kısmın ait olacağını belirliyor. Sözleşmede isteyen ‘hakkını satabilir’ ibaresi geçiyor. İçlerinden biri hakkını yabancıya satıyor. Aradan 20 yıl geçmiş, hiçbiri hayatta değil. Biz çocuklara miras kalıyor. Bu, parsellere ayırarak yerlerin belirlendiği sözleşme, bizler için de geçerli oluyor mu? İçimizden biri izale-i şuyu (ortaklığın giderilmesi) davası açabiliyor mu?' sorusunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Dedemden miras tarla kalıyor. Babamlar, beş kardeş noterde tarlayı parsellere ayırıp, kime hangi kısmın ait olacağını belirliyor. Sözleşmede isteyen ‘hakkını satabilir’ ibaresi geçiyor. İçlerinden biri hakkını yabancıya satıyor. Aradan 20 yıl geçmiş, hiçbiri hayatta değil. Biz çocuklara miras kalıyor. Bu, parsellere ayırarak yerlerin belirlendiği sözleşme, bizler için de geçerli oluyor...