18 / 04 / 2024

Gazanfer Beken biyografi

Gazanfer Beken biyografi

Mimar Gazanfer Beken kimdir? Mimar Gazanfer Beken yaşamı boyunca hangi işlere imza attı? Mimar Gazanfer Beken, hangi firmalar ile çalıştı? İşte Mimar Gazanfer Beken'in biyografisi bu haberde...

Bakı Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Bakı Mühendislik Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedelli ile Nermin Köroğlu Isın ve Gazanfer Köroğlu ortaklığında kuruldu.

Kuşadası yeni yollarına kavuşuyor!

Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Ege Mahallesi Başak, Karanfil, Papatya ve Gazanfer sokaklarda başlatılan parke döşeme çalışması aralıksız devam ediyor.

Bülent Ecevit'in 2 milyar dolarlık mirası ne oldu?

Yeni bir biyografi, tam on yıl evvel 5 Kasım’da kaybettiğimiz siyasi lideri, zaferleri ve yenilgileriyle tartışmaya açıyor. Ayrıca küllenmekte olan bir konuyu da hatırlatıyor: Ecevit’in 2 milyar dolarlık mirası ne oldu?

Ahmet Küçükbay kimdir?

Bayraklı'da İzmir'in en yüksek binasını inşa etmeyi planlayan kişi olarak tanınan Küçükbay Grup'un CEO'su Ahmet Küçükbay kimdir? Ahmet Küçükbay bugüne kadar hangi işlere imza attı? İşte Ahmet Küçükbay biyografi...

Mersan Kağıtçılık Reklam Metal İnşaat Kimya Gıda ve Medikal Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mersan Kağıtçılık Reklam Metal İnşaat Kimya Gıda ve Medikal Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Rıdvan Beken Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 12 Nisan'da Ümraniye, Tepeüstü Mahallesi'nde kuruldu.

Karamürsel'de kent estetiği projesi tamamlandı!

Karamürsel Belediyesi Kent Estetiği projesi kapsamında D-130 güzergahındaki binaların dış cephe iyileştirme çalışmalarının ardından Gazanfer Bilge, Atatürk ve İnönü caddelerinde de çalışmalar yaparak projeyi tamamladı

Gazanfer Gayrimenkul Danışmanlığı Reklam İnşaat ve Pazarlama Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Gazanfer Gayrimenkul Danışmanlığı Reklam İnşaat ve Pazarlama Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Alaeddin Şengüler Müdürlüğü'nde 50 bin TL'lik sermaye ile 29 Nisan'da Beyoğlu, Kocatepe Mahallesi'nde kuruldu.

1944 yılında medreselerin restorasyonu için şehir bütçesine para konacakmış!

1944 yılında İstanbul'da bulunan medreselerin korunması için şehir bütçesine para konacakmış. Belediyeye intikal eden yüzlerce medrese bakımsızlıktan harap olmuş vaziyetteymiş. Gazanfer Ağa Medresesi'nin restorasyonu için ise 170 bin lira harcanmış.

Tamer Tanca Mağazacılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İçerenköy Carrefour AVM Şubesi açıldı!

Tamer Tanca Mağazacılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İçerenköy Carrefour AVM Şubesi, Gazanfer Tamer Tanca Şube Müdürlüğü'nde 2 milyon 460 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Kocaeli Bahçecik caddelerinde asfaltlama çalışmaları sürüyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, kent genelindeki asfaltlama çalışmalarına devam ediyor. Ekipler Bahçecik mevkiindeki Gazanfer Bilge ve Mimar Sinan caddelerinde asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor.

Kasım Fikret Dayıoğlu kimdir?

Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu kimdir? Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Kasım Fikret Dayıoğlu ne zamandan beri görev alıyor? İşte Kasım Fikret Dayıoğlu'nun biyografi...

Gazanfer Beken kimdir?

Mimar Gazanfer Beken kimdir? Mimar Gazanfer Beken yaşamı boyunca hangi işlere imza attı? Mimar Gazanfer Beken, hangi firmalar ile çalıştı? İşte Mimar Gazanfer Beken'in biyografisi bu haberde...

Aron Angel kimdir?

Aron Angel, Atatürk'ün isteğiyle İstanbul'un ilk şehir planını çizen mimardır. Henry Prost’un öğrencisi olan Aron Angel, Avrupa yakasındaki Vali Konağı Caddesi ile Anadolu yakasındaki Bağdat Caddesi’ni tasarlamıştır. Peki Aron Angel kimdir? İşte biyografi

Gazanfer Beken biyografi Haberi

Gazanfer Beken biyografi

Gazanfer Beken kimdir?

Gazanfer Beken, 1918 yılında İstanbul'da doğdu. 1943'te Yüksek Mühendis Mektebi Mimarlık Şubesi'ni bitirdi. 1946'da İTÜ Mimarlık Fakültesi'ne asistan oldu. 1955'te doçentliğe, 1965'te profesörlüğe yükseldi. 


Bilimsel çalışmalar ve öğretim üyeliğinin yanı sıra mimarlık alanındaki uygulamalarını yürüttü. Amerika ve Almanya'da mimarlık araştırmalarında bulundu. Ünlü Alman mimarı H.M. Hansen'in bürosunda mimarlık ve iç mimarlık uygulamaları yaptı. 


1954'te Orhan Bozkurt ve Orhan Bolak ile birlikte Ankara Ulus İşhanı Yarışması'nda birincilik kazandı. Aynı grup 1955'te Dr. Tahsin Tulga'nın Baltalimanı'ndaki evini, 1956'da Ankara'da İmar ve İskân Bakanlığı yapısını gerçekleştirdi. 


Başlıca eserleri: Garbi Anadolu Mıntıkası Kerpiç Binaları (1949), Tekniğin Mimariye Tesiri, Aile, Konut ilişkileri (1959): Mimarlığa Giriş (1970), Genel Hastanelerin Hasta Bakım Ünitelerinde Performans Ölçülmesi (1975).


Mimar Gazanfer Beken projeleri..

Tahsin Tulga Evi (1955)

Ulus İşhanı...