26 / 04 / 2024

Gaziantepte konutların metrekaresi ne kadar

Gaziantepte konutların metrekaresi ne kadar

EVA Gayrimenkul Değerleme uzmanlarından Ercan Keskiner, Gaziantep'in yeni konut alanlarına ihtiyaç olduğunu ifade etti. Keskiner, ikamet için en çok 3+1 ve 4+1 dairelerin tercih edildiğini ifade etti.

Kamu konutlarının 2023 kira bedelleri açıklandı! Metrekaresi kaç TL oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türlerine göre kamu konutlarının metrekare kira bedeli ne kadar oldu?

Konutların metrekaresi 56 lira ile 2 bin 569 lira arasında değişecek!

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında 2018'de uygulanacak bina inşaat metrekare bedelleri belirlendi. Buna göre gelecek yıl konutların metrekaresi 56 lira ile 2 bin 569 lira arasında değişecek..

Kozyatağı'nda markalı konutların metrekaresi 10 bin TL'ye çıktı!

Kozyatağı özellikle son yıllarda konut geliştiricilerinin çekim merkezi konumuna yükseldi. EVA Gayrimenkul Değerleme’nin gerçekleştirdiği araştırmaya göre bölgede konutların metrekare birim fiyatları 6 bin TL ile 10 bin TL arasında değiştiğini söyledi.

Başakşehir'de konutların metrekaresi 4 bin TL oldu!

Mega yatırımların yanı sıra markalı konut projelerinin adresi olan Başakşehir'de 5 yılda 120 milyar dolara ulaşan değer oluşacak. Minimum değeri 190 bin lira olan konutların 2,5 milyon liraya kadar çıktığı ilçede metrekare fiyatları 4 bin lira seviyesini çoktan aştı.

İzmir Konak'ta konutların metrekaresi 10 bin TL!

TDUB, İzmir'in gözdesi Konak'ı mercek altına aldı. Alsancak Kordon civarı gibi deniz manzaralı eski konutların metrekaresi 8 bin -10 bin TL, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yalı dairelerinin metrekaresi 5 bin- 7 bin TL.

Metro hattı üzerindeki konutların metrekaresi yüzde 137.5 arttı!

İstanbul’un en pahalı noktası Etiler ve Rumeli Hisarüstü metro istasyonunun bulunduğu bölge. Yapılan araştırmaya göre metro hattı üzerinde bulunan konutların satış fiyatları metrekare bazında yüzde 137.5 arttı.

Gaziosmanpaşa'da konutların metrekaresi 25 bin dolara satılacak!

Kentsel dönüşümün gözde merkezlerinden Gaziosmanpaşa'da dünyaca ünlü bir mimarlık ofisi 4 bin dönümlük alanın dönüşümü için mastır plan hazırladı. Prof. Dr. Gürsel Öngören, "Metrekaresi bin dolar olan evler 5 yıl sonra 25 bin dolara satılacak" dedi.

2006 yılında Ka-Green Konutları'nın temeli atılmış!

2006 yılında Kayı İnşaat'ın Halkalı'da başlattığı proje olan Ka-Green Konutları'nın temeli atılmış. 38 metrekarelik dairelerin de yer aldığı projedeki konutların metrekaresi bin 650 liradan satılıyormuş.

Dumankaya Mozaik'in ilk etabındaki konutların yüzde 60'ı satıldı!

Geçen ay satışa açılan Dumankaya Mozaik'in ilk etabındaki konutların yüzde 60'ı satıldı. Metrekaresi 3 bin £00 TL'den sunulan projede, 799 konut bulunuyor. Projede fiyatlar 154 bin liradan başlıyor.

Başiskele'de konutların metrekaresi 1600 TL!

Başiskele'de inşaat zinciri dairelerin fiyatlarını bir anda metrekaresi 1600-1700 TL ortalamaya çıkardı. Başiskele'de yeni yapılmış ya da inşaatı devam eden konut gruplarında metrekare fiyatını 1200 TL'nin altında bulmak neredeyse imkansız.

Torun Center'da şantiye gezisi yapıldı! Konutların metrekaresi 5 bin 500 dolar!

Torunlar GYO tarafından İstanbul’un merkezinde eski Ali Sami Yen stadyumu arsası üzerinde hayata geçirilen “Torun Center”, Mecidiyeköy’ün çehresini değiştirmeye hazırlanıyor. Torun Center'da konutların metrekaresi 5 bin 500 dolardan başlıyor...

İzmir'de satılık konutların metrekare ortalaması 1.667 lira oldu!

İzmir'de satılık konutların metrekare ortalaması 1.667 lira oldu. Yıllık artış ise yüzde 13 ortalamasında. Kiralık evlerde ise fiyatlar yüzde 9 artarak metrekaresi 8 liraya ulaştı. İlde amortisman süresi 18 yıl.

Olimpa Konutları'nda metrekaresi 3 bin 500 lira!

Bölgedeki tek alışveriş merkezi olan Olimpa AVM ve Olimpa Rezidans'ın ardından hayata geçecek Olimpa Konutları'nın birleşmesinden oluşan Olimpa Park konut-rezidansAVM'yi buluşturacak. Olimpa Konutları'nda metrekaresi 3 bin 500 lira...

Gaziantepte konutların metrekaresi ne kadar Haberi

Gaziantepte konutların metrekaresi ne kadar

EVA Gayrimenkul'un, Gaziantep genelinde gerçekleştirdiği kapsamlı araştırma, büyüyen Gaziantep'in konut piyasasında yaşanan gelişmeleri gözler önüne seriyor. 


FİYATLARI 847-5 BİN 26 LİRA ARASINDA 

İkamet için en çok 3+1 ve 4+1 dairelerin tercih edildiğini ifade eden Keskiner, 1+1 ve 2+1 dairelerin ise daha çok yatırım amaçlı tercih edildiğini, konut fiyatlarının ise metrekaresinin 847 ila 5 bin 26 lira arasında değiştiğini belirtti. 


TALEP BÜYÜK DAİREYE 

Gaziantep'te 3+1 ve daha büyük daireler yoğun talep görüyor. Bölge genelinde 3+1 daireler 150-295 metrekare aralığında brüt alana sahip bulunuyor. Ev tercihi genellikle kadınlar tarafından yapıldığı için geniş mutfak alanı tercih ediliyor. 


Özgür...