20 / 05 / 2024

Kamu konutlarının 2023 kira bedelleri açıklandı! Metrekaresi kaç TL oldu?

Kamu konutlarının 2023 kira bedelleri açıklandı! Metrekaresi kaç TL oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türlerine göre kamu konutlarının metrekare kira bedeli ne kadar oldu?



Resmi Gazete’de yayımlanan kamu konutlarının 2023 yılı için aylık kira bedelleri belli oldu. Buna göre  aylık olarak belirlenen kira bedeli türüne göre kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konut  konutlar için metrekare bedeli olarak 4,53 Türk Lirası, kalorifer bulunmayan konutlarda metrekare bedeli 7,08 lira, kaloriferli konutlarda  ise metrekare bedeli 9,29 lira olarak tespit edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliğine göre, Kamu Konutları Kanunu ile Kamu Konutları Yönetmeliği çerçevesinde, kamu konutlarının 2023 yılı aylık kira bedellerinin tespiti hakkında usul ve esaslar belirlendi. Yurt içindeki kamu konutlarından aylık her bir metrekare için kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda bedeli 4,53  Türk Lirası, kalorifersiz konutlarda metrekare bedeli 7,08 Türk Lirası,  kaloriferli konutlarda metrekar bedeli 9,29  Türk Lirası  kira bedeli alınacak.


Geri Dön