25 / 04 / 2024

İzmir'de satılık konutların metrekare ortalaması 1.667 lira oldu!

 İzmir'de satılık konutların metrekare ortalaması 1.667 lira oldu!

İzmir'de satılık konutların metrekare ortalaması 1.667 lira oldu. Yıllık artış ise yüzde 13 ortalamasında. Kiralık evlerde ise fiyatlar yüzde 9 artarak metrekaresi 8 liraya ulaştı. İlde amortisman süresi 18 yıl.




Baharın gelmesiyle İzmir’de emlak piyasası hareketlendi. Özellikle Çeşme, Güzelbahçe ve Urla’da konut fiyatları son bir ayda gösterdiği artışla dikkat çekiyor


Hurriyetemlak.com tarafından hazırlanan emlak endeksine göre İzmir'de satılık konutların metrekare ortalaması 1.667 lira oldu. Yıllık artış ise yüzde 13 ortalamasında. Kiralık evlerde ise fiyatlar yüzde 9 artarak metrekaresi 8 liraya ulaştı. İlde amortisman süresi 18 yıl.


Son bir ayda fiyatı artan ilçeler sıralamasında Çeşme yüzde 8,6 artışla dikkat çekiyor. İlçede satılık konutların metrekaresi 3.923 lirayı buldu. Çeşme’nin en pahalı bölgesi Alaçatı’da metrekare ortalaması 4.583 lira. Alaçatı’da konut fiyatlarının yıllık artışı yüzde 38 oranında.


İzmir’in gözde ilçelerinden Güzelbahçe’de evler son bir ayda tam yüzde 6.7 oranında değerlendi. İlçede metrekare fiyatları 2.200 liraya yükseldi. Metrekare ortalama konut fiyatının 2.000 lira olduğu Urla’daki artış ise bir ayda yüzde 2,7 oranında.


En değerli Alaçatı


İzmir’in en değerli semtlerine baktığımızda ise; Alaçatı 4.583 lira metrekare ortalamasıyla başı çekiyor. Her yaz ünlülerin akın ettiği Alaçatı’da Demet Akbağ, Yılmaz Erdoğan, Nurgül Yeşilçay, Ali Taran, Serdar Hotiç, Ender Mermerci, Derin Mermerci, Okan Buruk, Emre Altuğ ve Banu Alkan gibi birçok ünlü ismin evi var... İkinci sırada 3.317 lira ortalama fiyatla Mavişehir, üçüncü sırada 2.973 lira ile Ilıca bulunuyor.


Hurriyetemlak.com Emlak Endeksi’nde ticari gayrimenkul rakamlarına bakıldğında; İzmir’de son bir ayda fiyatlar en çok Konak’ta artmış durumda. Öyle ki, satılık ticari gayrimenkullerin metrekare ortalaması 2.656 lirayı buldu.  İzmir  genelinde ortalama fiyat ise 2.000 lira. Kiralık ticari üniteler baz alındığında ise ortalama fiyat metrekaresi 13 lira olarak görülüyor.




Gazete Yenigün


Geri Dön