23 / 04 / 2024

Gebze Pelitli Köyü kamu arazisi imara mı açıldı

Gebze Pelitli Köyü kamu arazisi imara mı açıldı

Özelleştirme kapsamındaki Gebze Pelitli Köyü’nde yer alan 6,5 dönüm kamu arazisi, imar planı değiştirilerek ranta açıldı. Arazi, gelişme konut alanı ilan edildi.

Gebze Askeri Kışlası Millet Bahçesi oluyor!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Askeri Kışlası'nın Millet Bahçesi olacağını söyledi.

Kocaeli Gebze'de 5.8 milyon TL'ye icradan satılık 2 gayrimenkul!

Kocaeli İli, Gebze İlçesi, Pelitli Köyü'nde yer alan 2 adet gayrimenkul toplamda 5 milyon 810 bin 358 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Kocaeli Gebze'de özelleştirme kararı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kocaeli ili, Gebze ilçesi, Pelitli köyünde bulunan 6.425 metrekare yüzölçümlü arsayı “satış” yöntemiyle özelleştirdi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Gebze Pelitli Köyü'ndeki kamu arazisine konut yapılacak!

Özelleştirme kapsamındaki Gebze Pelitli Köyü’nde yer alan 6,5 dönüm kamu arazisi, imar planı değiştirilerek ranta açıldı. Arazi, gelişme konut alanı ilan edildi.

Gebze Pelitli'de sağlık ocağı binası 10 yıldır hizmete açılmadı!

Gebze Pelitli Köyü’nde bulunan sağlık ocağının 10 yıldır hizmete alamadığı iddia edildi. Köy ve çevresinde yaşayan binlerce insanın sağlık alanında ciddi sorun yaşadığı ileri sürüldü.

Gebze Ovacık ve Kadıllı köyleri arasına yeni köprü!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yol güzergahlarındaki köprüleri de yeniliyor. Gebze Ovacık ve Kadıllı köyleri arasında uzanan yol üzerindeki yer alan köprü, Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yeniden yapılıyor.

Kadıköy-Kartal metrosu Gebze’ye kadar gelmeli!

GTO Başkanı Nail Çiler, Gebze’nin sanayi ve kültürel yönü hakkında samimi açıklamalarda bulundu. Çiler, “Kadıköy-Kartal metrosu Gebze’ye kadar gelmeli” dedi.

MÜSİAD Gebze ya da Hadımköy'de lojistik köyü kuracak!

2023 hedeflerine kilitlenen MÜSİAD, 2015 stratejisini belirledi. Gebze ya da Hadımköy'de lojistik köyü kurmayı planladıklarını aktaran MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Taha, "Lojistik meslek yüksekokulu da açacağız" dedi

İzmit Körfez Geçiş Köprüsünün ilk çıkışı Semetler köyüne kaydırıldı!

Türkiye'nin en büyük otoyol projesi olarak inşa edilen Gebze- Orhangazi-İzmir otoyolunda İzmit Körfezi geçişini sağlayacak asma köprünün ilk çıkışı, zemin kayması yüzünden Kılıç köyünden Semetler köyüne kaydırıldı...

Gebze Tavşanlı'ya modern köy meydanı inşa edildi!

Tavşanlı Köyü’ndeki Tavşanlı Köyü Camii’nin yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan köy meydanı ve çevre düzenlemesi de tamamlanarak, düzenlenen bir tanıtım programıyla vatandaşların hizmetine sunuldu

Gebze Tavşanlı Köyü Meydanı ve Çeşmeler Parkı hizmete giriyor!

Gebze Tavşanlı Cami Meydanı ve köyün Çeşmeler mevkiinde düzenleme yapan Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ekipleri, bölgeyi park haline getirdi. Parkın tanıtımı için yarın saat 20.00’de program düzenlenecek.

Lütfi Elvan:Tem otoyolunun Gebze ile Körfez ilçeleri arasındaki Ankara yönü bu gece açılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, viyadüklerin üstyapı izolasyon çalışmaları nedeniyle 5 Mayıs’tan bu yana kısmen trafiğe kapatılan TEM otoyolunun Gebze ile Körfez ilçeleri arasındaki Ankara yönünün bu gece açılacağını bildirdi.

Kocaeli Tavşanlı Köyü’nün Çeşmeler mevkii düzenlendi!

Kocaeli Gebze’nin Tavşanlı Köyü Çeşmeler mevkiinde düzenleme yapan Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri, mevcut çeşmenin duvarını kayrak adı verilen taş plakalarla kapladı.

Gebze Pelitli Köyü kamu arazisi imara mı açıldı Haberi

Gebze Pelitli Köyü kamu arazisi imara mı açıldı

Gebze Pelitli Köyü’nde özelleştirme programına alınan 6 bin 425 metrekarelik araziyle ilgili alınan Özelleştirme Yüksek Kurulu kararında ilginç bir ayrıntı yer aldı. Gebze ilçesi Pelitli köyü 1965 numaralı parselde yer alan 6 bin 425 metrekarelik tarım alanı, özelleştirilmek üzere gelişme konut alanına çevrildi. İmar değişikliği kararı Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararın, Kocaeli Büyükşehir ve Gebze Belediyeleri’ne gönderileceği belirtildi. Alanda en çok 4 kata izin verildi.

RANTA AÇILDI

Tarım alanını konut alanına çevirerek bölgede rant yaratan ÖYK kararında şu ifadeler yer aldı: "Özelleştirme kapsam ve programında bulunan Maliye Hazinesi mülkiyetindeki Kocaeli ili, Gebze ilçesi, Pelitli köyü sınırları içerisinde yer alan 6.425,00 m² yüzölçümlü 1965 no.lu parsele yönelik 'Gelişme Konut Alanı (E:0.80 ; Hmaks:12.50 m), Teknik Alt Yapı...