26 / 04 / 2024

gecekondu kentsel dönüşüm

gecekondu kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binasını yıktıran malik, kiracı ve ayni hak sahiplerine birtakım finansal destek sağlanıyor. Peki, kentsel dönüşümde gecekonduların durumu nedir? Gecekondu sahiplerine yardım yapılır mı?

Şimdi gecekondu dönüşüm zamanı

TOKİ gecekondu konumunda olan 125 bin konutu projelendirerek şimdi de gecekondu dönüşüm sürecini başlatıyor. Konutların 35 bin adedi ihale edildi bile

TOKİ Ankara Sincan Saraycık kentsel dönüşüm ihalesi 25 Aralık'ta!

Ankara Sincan Saraycık Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Alanı Genel Altyapı Yapım İkmal İnşaatı İşi ihalesini 25 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

İzmir Limontepe'de kentsel dönüşüm bilmecesi!

Güney ve Doğu Anadolu Bölgesi’nden İzmir’e yaşanan göçler nedeniyle gecekondu yapılaşmayla kurulan ve eşsiz manzaraya sahip olan Limontepe'de kentsel dönüşüm bilmecesi yaşanıyor.

Giresun'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Giresun Kalesi’nin çevresinde yer alan Zeytinlik semtindeki restorasyon çalışmalarının ardından yine aynı bölgedeki çarpık gecekondu mahallesinde kentsel dönüşüm başlıyor. 

Kartal'da 20 gecekondu kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Kartal Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Kartal Belediyesi hak sahipleri ile anlaştığı 20 gecekondunun yıkımını gerçekleştirdi.

Kayseri'de kentsel dönüşüm yasa çıkmadan başladı!

Bakan Özhaseki, Kayseri'de belediye başkanlığı döneminden itibaren önemli çalışmalara imza attıklarını ve kentsel dönüşüm yasası çıkmadan önce Kayseri'de 50'den fazla gecekondu denebilecek mahalleyi yenileyerek imarlı mahalleler haline getirdiklerini ifade etti.

Ankara Büyükşehir'den 3 yeni kentsel dönüşüm projesi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi gecekondu ve sorunlu alanları ortadan kaldırmak amacıyla kentsel dönüşüm projeleri hayata geçiriyor. Bu kapsamında 3 yeni kentsel dönüşüm projesine hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, dönüşüm projelerinin prosedür çalışmalarını tamamladı.

TOKİ Ankara Sincan kentsel dönüşüm ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) kapsamında Ankara İli Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Genel Altyapı Yapım İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Ankara Sincan kentsel dönüşüm ihalesi yarın!

TOKİ Ankara İli Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Genel Altyapı Yapım İnşaatı İşi ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Yamaçevler'de kentsel dönüşüm başladı!

Yamaçevler’de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu ile birlikte gecekondu bölgesine gelerek mahalle sakinleriyle sohbet etti, yıkım çalışmalarına başlandı.

Adana Göl Mahallesi kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

Adana Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ ortaklığında yapılan Göl Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde yıkım çalışmaları başladı.

Ankara Süvari Mahallesi'ne kentsel dönüşüm müjdesi!

Ankara Etimesgut ilçesi Süvari Mahallesi'nde gecekondu bölgesi Balkanlar kurulu kararıyla kentsel dönüşüm ve proje alanı ilan edildi.

Maltepe Gülsuyu ve Gülensu’da kentsel dönüşüm başlıyor!

İstanbul’un ilk gecekondu mahallelerinden Gülsuyu ve Gülensu’da kentsel dönüşüm 2017’de başlıyor. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, semt sakinleriyle ortaklaşa hazırlanan projenin örnek bir dönüşüm olacağını söyledi...

Ankara Mamak’ta kentsel dönüşüm 877 konutla devam ediyor!

TOKİ tarafından Ankara’nın Mamak İlçesi, Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyingazi Mahallelerinde “Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi”nde 877 konutluk 4. Etabın ihalesi yapıldı.

gecekondu kentsel dönüşüm Haberi

gecekondu kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşümde gecekonduların durumu!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binasını yıktıran malik, kiracı ve ayni hak sahiplerine birtakım finansal destek sağlanıyor. Yardımlar, ikamet koşunu sağlayan kimselere ödeniyor.


Ancak; Resmi Gazete'de yayımlanan Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılmasına Dair Karar ile, gecekondu sahiplerine yapılacak anlaşma ile yardımda bulunulacak ve enkaz bedeli ödenecek. 


Peki, kentsel dönüşümde gecekondu sahiplerine yardım nasıl yapılacak? kentsel dönüşümde gecekondu sahiplerine yardım yapılmasını şartları nelerdir?


Enkaz bedeli ödenmesi, konut veya işyeri verilmesi

(1) Bu madde hükümleri uygulama alanında ilgili kurumca gerçekleştirilecek dönüşüm projelerinde uygulanır. 


(2) Enkaz bedeli ile duvar ve ağaçlar için ödenecek bedel, ilgili kurum bünyesinden en az üç kişiden teşkil olunacak kıymet takdir komisyonları marifetiyle veya hizmet satın alınmak suretiyle, 4/11/1983 tarihli ve 2942 sayılı...