28 / 03 / 2024

geçici iş ilişkisi

geçici iş ilişkisi

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele döneminde iş yoğunluğunun fazlalaştığı süreçlerde "geçici iş ilişkisi" hem işgücü ihtiyacını karşıladı hem de maliyetlerin düşmesini sağladı...

Kahramanmaraş'ta esnaf için inşa edilen geçici iş yerlerinin yüzde 92'si teslim edildi!

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde iş yerleri yıkılan ya da ağır hasar gören esnaflar için toplamda 64 noktada planlanan 4 bin 55 geçici iş yerinden 3 bin 573'ü hak sahiplerine verildi.

Türkşeker fabrikalarına 613 geçici işçi alınacak! Bu tarihleri aman kaçırmayın! Tek tek açıklandı! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'nin (Türkşeker) bünyesindeki fabrikalarda istihdam edilmesi amacıyla farklı branşlarda toplam 613 geçici işçi alınacağını duyurdu. Peki başvurular ne zaman?

Kentsel dönüşümde yeni formül: Kira desteği yerine ücretsiz 'geçici ev' verilecek!

İstanbul'da olası depreme karşı başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken kira desteği dışında yeni formüller gündemde. Bu kapsamda hak sahibine kira desteği yerine "geçici ev" tahsis edilebilir. İşte detaylar...

Hatay'da 2 bin 509 depremzede esnaf geçici iş yerlerine kavuştu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da 2 bin 509 esnafa devlet desteğiyle inşa edilen geçici iş yerleri teslim edildi.

Bakan açıkladı; 26 bin 982 geçici işçi kadroya alınıyor!

Türkiye'de 26 bin 982 geçici işçinin kadroya geçiş işlemleri başladı. Bu, Türkiye'deki geçici işçilerin istihdam koşullarında önemli bir değişiklik olabilir. İşte detaylar...

Binlerce geçici işçi için beklenen açıklamalar peş peşe geldi! İşte son durum!

Geçici işçiye kadro düzenlemesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilirken heyecanla beklenen düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra geçici işçilere kadrolu işçi statüsünde çalışacak ve sosyal haklarında iyileştirmeler sağlanacak. Konuya ilişkin yetkili isimden beklenen açıklama geldi.

Geçici işçilere müjde! Bakan Bilgin sonunda beklenen açıklamayı peş peşe yaptı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de geçtiğimiz günlerde geçici işçiler dosyasının hafta içinde TBMM gündemine alınacağını ve probleminin çözüleceğini söylemişti. Bakan Bilgin "Meclis'in kararıyla geçici işçiler sorunu da kapanıyor" dedi.

Geçici işçilere müjde! Çalışma Bakanından geçici işçilere yönelik son dakika açıklaması! Acil bakın!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçici işçi sorununa yönelik yaptığı açıklamada "Geçici işçi problemini çözüyoruz, bu mesele tarihe karışacak" şeklinde konuştu.

Geçici işçilere kadro son dakika 2023! 300 bin geçici işçiye kadro kimleri kapsıyor?

Geçici işçilere kadroda son dakika! 300 bin geçici işçiye kadro müjdesi verildi. İşte detaylar!

Borsada işlemler geçici olarak durduruldu!

Yaşanan son gelişmelere göre, Borsa İstanbul AŞ, Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin devreye alınmasıyla pay piyasasındaki tüm sıralarda işlemlerin geçici bir süre durdurulduğunu, saat 16.23'ten itibaren işlemlerin kaldığı yerden süreceğini belirtti.

Devlet işçinin yanında! Geçici işçinin hakları nelerdir?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele döneminde iş yoğunluğunun fazlalaştığı süreçlerde "geçici iş ilişkisi" hem işgücü ihtiyacını karşıladı hem de maliyetlerin düşmesini sağladı...

Taksim Camii'nde heyecanlandıran anlar! İnce işçiliğe geçildi!

Hizmete açılması dört gözle beklenen Taksim Camii'nde heyecanlandıran anlar yaşandı. Camiinin dev avizesi ve kapı kasası takılırken, ince işçiliğe geçildi.

Ukrayna'da Kırımlılar için geçici konut inşa edilecek!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, işgalden sonra evsiz kalan Kırımlı Türkler için geçici olarak 500 konut inşa edileceğini açıkladı. 

geçici iş ilişkisi Haberi

geçici iş ilişkisi

Geçici iş ilişkisi uygulaması hastalık, doğum, askerlik gibi sebeplerle  boşalan pozisyonların dolmasını sağlıyor. Peki Geçici işçi nedir, nasıl bulunur? Geçici işçinin hakları nelerdir? İşte detaylar...

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele döneminde iş yoğunluğunun fazla olduğu dönemlerde "geçici iş ilişkisi" hem işgücü ihtiyacını karşıladı hem de maliyetleri düşmesinde etkili oldu. Geçici iş ilişkisi uygulaması hastalık, doğum, askerlik gibi sebeplerle boşalan pozisyonların dolmasını sağlıyor.

Özel istihdam büroları aracılığıyla sağlanan geçici istihdam ilişkisi, işgücü piyasasına uyumu kolaylaştırırken, hem istihdam hem de deneyim fırsatları sunmaktadır.

Mevsimlik tarım işleri ve ev hizmetlerinde belli süre sınırı olmadan geçici işçi çalıştırılabiliyor. İş hacminin artması durumunda en fazla 4 ay geçici iş ilişkisi kurulabiliyor. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren geçici iş ilişkisinde işçi ve işverenin hakları başta olmak...