29 / 03 / 2024

geçici teminat bedeli

geçici teminat bedeli

Hazine arazilerinin satışının yapıldığı kimseler arasında, ilanda belirtilen geçici teminat miktarını yatıran kimseler de yer alıyor. Peki, geçici teminat bedeli ne demek? Geçici teminat bedeli ne kadar?

Yazlık ilçede arazi sahibi olmak isteyenlere müjde! Çeşme'de 1.559 metrekarelik arazi satılıyor! 

Çeşme Belediyesi, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Germiyan Mahallesi'nde yer alan araziyi satıyor. Peki Çeşme Germiyan'da yer alan arazinin fiyatı ve geçici teminat bedeli ne kadar? 

Gaziantep Büyükşehir 208.3 milyon TL'ye sanayi alanı imarlı arsa satıyor! İhalesi 26 Nisan'da!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep ili, Şahitkamil ilçesi, K.Karadinek Mahallesi'nde yer alan küçük sanayi alanı imarlı arsayı satıyor. Peki Gaziantep'te yer alan arsanın büyüklüğü ve geçici teminat bedeli ne kadar? 

Antalya'nın Konyaaltı plajı 8 yıl süreyle işletilmesi için ihaleye çıkarıldı! Tam 89.6 milyon TL'ye!

Antalya Büyükşehir, Türkiye’nin gözde sahil şeridi Konyaaltı’nı 8 yıl süreyle işletilmesi için ihaleye çıkardı. Peki muhammen bedel ve geçici teminat bedeli ne kadar?

ADÜAŞ'ın KDV’den muaf merakla beklenen taşınmaz satış ihalesi 24 Nisan 2023’te yapılacak! İşte o iller…

ADÜAŞ'ın merakla beklenen taşınmaz satış ihalesi 24 Nisan 2023’te yapılacağı belirtildi. İşte 6 taşınmazla ilgili geçici teminat bedeli ve ihale şartları…

Belediye 2 ilde 101 adet tarlayı 3 yıllığına kiraya veriyor! 39 TL’den başlayan geçici teminat fırsatını kaçırmayın!

Belediye 2 ilde 101 adet tarlayı 3 yıllığına kiraya veriyor! 39 TL’den başlayan geçici teminatlarla tarlaları işleterek kazanın!

İBB Başakşehir'de imarlı arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Başakşehir İkitelli'de yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan arsanın muhammen bedeli 10 milyon 840 bin 80 lira, geçici teminat bedeli ise 325 bin 202 lira olarak belirlendi.

Sultangazi Belediyesi'nden büyük fırsat! Arsa payı karşılığı inşaat yaptıracak!

İstanbul İli Sultangazi Belediye Başkanlığı, arsa payı karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, söz konusu ihalenin muhammen bedeli 37 milyon 412 bin TL,  geçici teminat bedeli ise 1 milyon 122 bin 360 TL olarak belirlendi...

Didim’de 35 arazi ÖİB tarafından satışa çıkarıldı!

Aydın’ın turistik ilçesi Didim’de toplam geçici teminat bedeli 1 milyon 510 bin TL olduğu belirtilen 35 taşınmaz için özelleştirme kararı alındı... 

Bağcılar Mahmutbey'de 10,1 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul Bağcılar'da  10 milyon 170 bin 120,00 TL bedelle arsa satışı yapılacak.  19 Haziran 2018 tarihinde ihale edilecek arsa için 305 bin 103,60 TL geçici teminat bedeli verilmesi gerekiyor. 

Taşucu Limanı ihalesine 5 firmadan teklif!

Son teklif verme günü 28 Eylül olan Taşucu Limanı ihalesine 5 firma katıldı. Taşucu Limanı'nın özelleştirme ihalesi için 15 milyon TL geçici teminat bedeli isteniyordu.

Üsküdar'da 4.5 milyon TL'ye satılık arsa!

Mülkiyeti Üsküdar Belediye Başkanlığı'na ait olan 17,966,46 metrekarelik arsa 4 milyon 500 bin TL geçici teminat bedeli ile satışa çıkarıldı.

ÖİB Menzelet ve Kılavuzlu HES'i 15 milyon TL'ye özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait Menzelet ve Kılavuzlu HES'i özelleştiriyor. İhale 15 milyon TL geçici teminat bedeli ile yapılacak.

İstanbul'da 3 ilçede 14 taşınmaz özelleştirilecek!

İstanbul Sancaktepe, Kartal ve Tuzla'da yer alan 14 taşınmaz Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından özelleştirilecek. Taşınmazların minimum geçici teminat bedeli 30 bin TL olarak belirtiliyor.

geçici teminat bedeli Haberi

geçici teminat bedeli

Geçici teminat bedeli ne demek?

Hazine arazilerinin satışının yapıldığı kimseler arasında, ilanda belirtilen geçici teminat miktarını yatıran kimseler de yer alıyor. Peki geçici teminat bedeli ne demek? Hazine taşınmaz ihaleleri nasıl duyurulur?


İhale ilanları; gazete, internet ve defterdarlık binalarının ilan tahtaları olmak üzere 3 yolla duyurulur. Gazete ile yapılacak ilk ilan ile ihale günü arası 10 günden, son ilan ile ihale günü arası 5 günden az olmamak üzere toplam iki defa duyuruluyor. 


Ayrıca ihalenin tahmin edilen bedeli her yıl bütçe kanunu ile belirlenen bedelin 3 katını aşıyorsa,  bir kere de resmi gazete  de yayınlanıyor.


İnternet ortamında ise ilanlar www.maliye.gov.tr/defterdarliklar/ sitesinin  taşınmaz mal ihale ilanları kısmından duyuruluyor. Ayrıca defterdarlık binasının ilan tahtalarında da duyurulara yer veriliyor.


İhalelerde geçici teminat miktarı ilanda belirtilmektedir. Bu miktar tahmin...