25 / 04 / 2024

geçit hakkı nedir

geçit hakkı nedir

Geçit nedir? İmar yönetmeliğinde geçit hakkı kimlere tanınıyor? İşte Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan hükümler..

Arazilerde yol hakkı!

Bir arsa üzerinde konut inşa edilmesi durumunda, yanında yer alan konutun geçiş hakkını engellemesi durumunda yasal haklar nelerdir? İşte arazilerde yol hakkı ile ilgili esaslar...

Geçit hakkı nedir?

Bir irtifak hakkı türü olarak en çok rastlanılan geçit hakkı nedir, yanıtı ve detayları haberimizde...

Geri alım (vefa hakkı) nedir?

Geri alım (vefa hakkı) gayrimenkul alanında kullanılan bir hukuki terim olarak karşımıza çıkıyor. Taraflar arasında geçerli olan geri alım hakkının ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Peki geri alım (vefa hakkı) nedir, ne anlama gelir ve nasıl kullanılır? İşte geri alım hakkı ile ilgili bilgiler…

Şufa hakkı nedir? Şufa hakkı nasıl engellenir?

Şufa hakkı, Türk Borçlar Kanunu’nda düzenlenen haklardan biridir. Mal alım satışında mal sahibine hak tanıdığı için önemli bir kavramdır. Peki şufa hakkı nedir, hangi durumlarda geçerlidir veya geçerli değildir, şufa hakkı nasıl engellenir? Şufa hakkı ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Ankara'ya tüp geçit projesi geliyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, bölgede hayata geçecek projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Tuna, Etimesgut'ta tüp geçit projesi hayata geçireceklerini söyledi.

İmar yönetmeliğinde geçit hakkı!

Geçit nedir? İmar yönetmeliğinde geçit hakkı kimlere tanınıyor? İşte Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan hükümler..

Niğde'de yıkılan üst geçit yerine alt geçit yapılacak!

Niğde'de istasyon caddesini İlhanlı Mahallesini bağlayan, her gün binlerce insanın kullandığı eski üst geçit yıkıldı. Daha önceden engelli vatandaşlarında geçiş yapamadığı üst geçit greyderlerle yıkılarak yerine alt geçit yapılacak.

Erzincan Geçit TOKİ 2. Etap başvuruları ne zaman bitecek?

TOKİ Erzincan Geçit 2. Etap'ta daire fiyatları 77 bin 376 TL'den başlıyor. Projede yer alan 36 adet daire açık satışa sunuluyor. Peki Erzincan Geçit TOKİ 2. Etap başvuruları ne zaman bitecek?

TOKİ Erzincan Geçit 2. Etap başvuru dönemi başladı!

TOKİ Erzincan Geçit 2. Etap başvuru dönemi başladı. Son başvuru günü 31 Aralık 2015 olarak belirlenen projede 180 aya varan vade imkanı sağlanıyor.

TOKİ Erzincan Geçit 2. Etap başvuru koşulları!

TOKİ Erzincan Geçit 2. Etap aylık taksitler 378 TL'den başlıyor. Projede 80 metrekare büyüklükte 2+1 daireler yer alıyor. İşte TOKİ Erzincan Geçit 2. Etap başvuru koşulları...

Erzincan Geçit TOKİ 2. Etap başvuruları!

Erzincan Geçit TOKİ 2. Etap başvuruları 14 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Toplam 36 adet konutun açık satışa sunulduğu projede 378 TL taksitle ödeme yapılabiliyor.

TOKİ Erzincan Geçit 2. Etap'ta 9 bin 285 TL peşinatla!

TOKİ Erzincan Geçit 2. Etap'ta 9 bin 285 TL peşinatla ödeme yapılabiliyor. Açık satış yöntemiyle satışa çıkan projede daire fiyatları 77 bin 376 TL'den başlangıç gösteriyor.

TOKİ Erzincan Geçit 2. Etap Konutları!

TOKİ Erzincan Geçit 2. Etap Konutları başvuruları 31 Aralık 2015 tarihinde sona erecek. Aylık taksitlerin 378,28 TL'den başladığı projede 80,66 metrekare büyüklükte daireler yer alıyor.

Kefilin rücu hakkı nedir?

Kefil, birilerinin bazı işlemlerinde, alımı yapanın parayı ödememesi ya da gerekenleri yerine getirmemesi gibi durumlarda, onun yerine ödeme yapmayı kabul eden kimse oluyor. Peki, kefilin rücu hakkı nedir?

Erzincan Geçit 2. Etap TOKİ başvuru dönemi!

Erzincan Geçit 2. Etap TOKİ başvuru dönemi 14 Eylül'de başlayacak. Dairelerin 80,66 metrekare büyüklükte dizayn edildiği projede satış işlemleri T.C. Ziraat Bankası A.Ş aracılığıyla yürütülecek.

geçit hakkı nedir Haberi

geçit hakkı nedir

Geçit, imar planlarında belirtilen yerlerde, iki veya daha fazla yolun, meydanın, avlunun ve benzeri açık kamusal alanların birbirine yaya bağlantısını sağlayan, giriş ve çıkışı kapatılamayan, bağımsız bölümler haricinde kalan, tamamen kamu kullanımına açık, çeperleri dükkânlı veya dükkânsız üstü kapalı geçiş alanı oluyor.


Yol boyu ticaret olarak belirlenenler de dâhil konut alanlarında kalan parsellerin araç giriş çıkışından kaynaklanan trafik yükünü azaltmak amacıyla ve ilgili idareden geçit hakkı almak koşuluyla otopark olarak kullanılan bodrum katlarından plan kararı ile kamuya ait yer altı otoparkına araç giriş çıkışı verilebiliyor.


Yıkanma yeri, banyo, duş, lavabo yeri, tuvalet, kiler, merpen altı, her türlü iç ve dış geçitler ve iskân edilmeyen bodrum katları ile müştemilât binalarında, iç yükseklik 2.20 metreye kadar düşürülebiliyor.


Pasajlar ve alışveriş merkezlerinde bir kısmı veya...