24 / 04 / 2024

gedik yatırım temmuz strateji raporu

gedik yatırım temmuz strateji raporu

Gedik Yatırım, Temmuz 2013 Aylık Strateji Raporunu yayınladı...

Yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım araçları peş peşe sıralandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına dair finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını yayımladı. Peki geçen ay en çok hangi yatırım kazandırdı? İşte detaylar...

Gedik Yatırım’dan piyasaları hareketlendiren hamle

Gedik Yatırım, 327 milyon 600 bin Türk Lirası olan çıkarılmış sermayesine 177 milyon 400 bin Türk Lirası daha ekleyerek 505 milyon Türk Lirası’na çıkardı. Şirketin ana hissedarı olan Inveo Yatırım Holding'in 301,1 milyon TL’yi bugün sermaye avansı olarak ödediği açıklandı.

Paladyuma yatırım yapılır mı? Paladyum fiyatları bugün ne kadar oldu?

Paladyum, kıymetli metallerden biri. Beyaz altının elde edilmesinde kullanılan paladyuma nasıl yatırım yapılır? Paladyum ne kadar? İşte 14 Temmuz 2022 paladyum gram fiyatları...

Paladyuma Nasıl yatırım yapılır? Paladyum fiyatları ne kadar?

Paladyum, kıymetli metallerden bir tanesi.Beyaz altının elde edilmesinde kullanılan paladyuma nasıl yatırım yapılır? Paladyum ne kadar? İşte 13 Temmuz 2022 paladyum gram fiyatları...

Paladyum nedir? Nasıl yatırım yapılır? Paladyum fiyatları ne kadar?

Paladyum, kıymetli metaller içerisinde yer alır. Beyaz altının elde edilmesinde kullanılan paladyum, gümüş gibi parlak bir renge sahiptir. Peki paladyuma nasıl yatırım yapılır? Paladyum ne kadar? İşte 5 Temmuz 2022 paladyum fiyatları...

Akiş GYO, Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile aracılık sözleşmesi imzaladı!

Akiş GYO, ihraç paylarının satılması için Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş ile aracılık sözleşmesi imzaladı...

Temmuz’da en çok kazandıran yatırım aracı ne oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Temmuz ayında en çok kazandıran finansal yatırım aracı borsa oldu. Temmuz’da BIST100 endeksi TÜFE’ye endeksli yüzde 5,89 oranında kazandırdı.

Sera Group'tan Bodrum'a 100 milyon dolarlık yatırım!

Sera Group, Bodrum'daki gayrimenkul yatırımlarını sürdürüyor. Yalıçiftlik Barbaros Koyu'nda devre tatil modeliyle satışa sunduğu projeyi 1 Temmuz itibariyle hizmete açacak olan Sera, ikinci projenin de kaba inşaatını tamamladı.İki projenin tamamlanmasıyla yatırım 100 milyon dolara çıkacak. 

Akiş GYO, Gedik Yatırım'la likidite sağlayıcılık sözleşmesi imzalıyor!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) likidite sağlayıcılık sözleşmesi yapılması hakkında açıklama yaptı.

Temmuz'da 464 yatırım teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Temmuz ayında 464 yatırım teşvik belgesi verildi. Belge alan projelerin sabit yatırım tutarı 7 milyar 700 milyon 294 bin 819 lira olarak belirlendi.

Konut yatırımından elde edilen getiri 3 yılda 780 puan arttı! 

REIDIN'in 81 il, 258 ilçe ve 1.255 mahalleden gelen veriler ışığında hazırladığı Konut Yatırımı Toplam Getiri Endeksi'ne göre, endeks başlangıç dönemi olan Ocak 2015'te 1000 puan olan Türkiye geneli Konut Yatırımı Toplam Getiri Endeksi, Temmuz 2018'de 1780 puana yükseldi.

Peker GYO ile Gedik Yatırım sözleşme imzaladı!

Peker GYO'nun payları Borsa'da işlem görmeye başladıktan sonra, Gedik Yatırım tarafından ortaklar hesabına fiyat istikrarını sağlamak amacıyla "Fiyat İstikrarını Sağlayıcılık İşlemleri" sözleşmesi imzalandı.

Proje bazlı yatırım için büyük ilgi var!

Temmuz'da 7.1 milyar liralık sabit yatırım için 600 yatırım teşvik belgesi verildi. Konu ile ilgili konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ''Proje bazlı yatırım için büyük ilgi var" şeklinde konuştu.

gedik yatırım temmuz strateji raporu Haberi

gedik yatırım temmuz strateji raporu


Haziran ayına 85.990 seviyesinden başlayan BIST-100 Endeksi, ayı %11,3 kayıpla 76.295 seviyesinden kapattı. Bankalarda aylık ortalama kayıp %15,41 olurken, Sanayi hisselerinde aylık ortalama kayıp %7,44 olarak gerçekleşti.

2011 yılı sonundan itibaren ciddi bir gerileme trendine girmiş olan Türkiye’nin kısa ve uzun vadeli faiz oranlarındaki son yükseliş ve TL’nin sepet karşısında % 8’e varan değer kaybı hem değerleme (iskonto oranı) kanalından hem de kâr beklentileri kanalından olmak üzere iki kanaldan Şirket hedef değerlerini olumsuz etkilemektedir.

Küresel piyasalarda gelişen ekonomilere kısa vadeli fon akımlarının azaldığı, dış kredilerin pahalılandığı bir ortama girilmiş durumda. Yurtiçinde kısa vadeli fonların sağladığı düşük faiz ortamı ile buna bağlı olarak artan tüketim ve yatırım harcamalarının hız kaybetmesi çok muhtemeldir. Dolayısıyla cari açık üzerinde yeni baskıların oluşmaması önemli bulunmakta ve...