29 / 03 / 2024

Sera Group'tan Bodrum'a 100 milyon dolarlık yatırım!

Sera Group'tan Bodrum'a 100 milyon dolarlık yatırım!

Sera Group, Bodrum'daki gayrimenkul yatırımlarını sürdürüyor. Yalıçiftlik Barbaros Koyu'nda devre tatil modeliyle satışa sunduğu projeyi 1 Temmuz itibariyle hizmete açacak olan Sera, ikinci projenin de kaba inşaatını tamamladı.İki projenin tamamlanmasıyla yatırım 100 milyon dolara çıkacak. 



TAV Havalimanları Holding, TAV İnşaat ve İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (IDO) ortakları arasında yer alan, yurtiçinde ve yurtdışmda üstlendiği taahhüt işleriyle de bilinen Sera Group, gayrimenkul yatırımlarına devam ediyor. Sera Group’un yüzde 50 ortak olduğu iştiraki Peska Turizm Yatırım, Bodrum Yalıçiftlik’te Barbaros Koyu’nda 100 milyon dolarlık yatırıma imza atıyor.

Posta Gazetesi'nde yer alan haberde, yatırımın ilk fazı olan, 42 rezidanstan oluşan lüks yaşam projesi Barbaros Reserve-Bodrum Residences Managed by Kempinski, 49 yıllık üst hakkı ile devre tatil modeli sunuyor. Projedeki süitler hemen yanındaki Kempinski Barbaros Bay Hotel’in hizmetlerinden yararlanırken, kullanılmadığı dönemlerde de kiraya veriliyor. Süitler, 1 Temmuz itibarıyla sezona giriş yapacak.

SATIŞLAR BAŞLADI

Aynı koydaki projenin 73 rezidanstan oluşan ikinci fazı Barbaros Valley’in ise kaba inşaatı tamamlanmış durumda. Satışları başlayan bu faz, farklı konsepte sahip olacak ve tapulu olarak satışa sunulacak. Bu faz,Mayıs 2020’de teslim edilecek. Sera Group CEO’su Ahmet Ozan Şener projeyi ve Bodrum’daki gayrimenkul piyasasını hakkında konuştu.

YOĞUN İLGİ VAR

Bodrum’daki projelerin kuzeyde inşa edildiğini kendi projelerinin ise Bodrum’un güneyinde bulunduğunu anlatan Ozan Şener, “Biz daha farklı bir alternatif olduk ve satış politikamız da farklı olduğu için daha ucuz kaldık. Bir avantajımız da gayrimenkul krizine elimizde bitmiş ürünle girmemiz oldu. Bundan dolayı da çok ilgi gördük” dedi.

AVRUPA’NIN TERCİHİ BODRUM

Satışlarda ilk fazda yüzde 40, ikinci fazda ise yüzde 15'ler seviyesinde olduklarını söyleyen Şener, Suudi Arabistan, Azerbaycan ve Avrupa'da yaşayan Türklere satış yaptıklarını ifade etti. Şener, şunları söyledi: "Avrupalı müşterilerimiz 'artık İstanbul’un kaosuna girmek istemiyoruz, Türkiye'deki yerimiz Bodrum olsun' diyorlar. Bodrum'a çok ciddi direkt uçuşlar da var. Bizim hizmetimiz kışın da devam ediyor. Bodrum'un temmuz ve ağustos dışındaki diğer 10 ayını es geçmemek lazım. Biz 12 aylık yaşam sunuyoruz."

3 AYDA 45 MİLYON 

31 Mart seçimlerinden sonra hızlandığını ifade eden Şener, "0 hafta 4 adet, son 3 ayda 45 milyon liralık yaptık. Yazlık bölgelerde yatırım için alan da var ancak çoğu yazın ailesiyle vakit için alım yapıyor. Bu da ancak moralliyken oluyor. Moral için ekonominin durumu çok önemli. Ekonomideki göstergeler düzeldiğinde tatile çıkıp, ev alıyorlar" diye konuştu.

15 YILDA AMORTİ


Metrekare fiyatlarının 4 bin Euro seviyesinde olduğunu anlatan Ozan Şener, fiyatlar hakkında da şu bilgileri verdi: "İlk fazda 350 metrekarelik evlerin fiyatı 1.6 milyon Euro’dan, ikinci fazdaki 180 —evlerin fiyatı 700 bin Euro'dan başlıyor, ki daireler kullanılmadığı dönemde aya verilebilecek. Otel günlük 2 bin iyat belirledi. Bunun yüzde 60'ını ı sahibi, yüzde 40'ını otel alıyor, ıl 2.5 ay kiraya verilirse 15 yılda dini amorti edecek. İstanbul'da rorti süresi 20-25 yıldır ve 12 ay kiraya vermek gerekir. 

BUDVA'DA DENİZE SIFIR YATIRIM

Sera Group CEO'su Ahmet Ozan Şener, Karadağ’ın Budva şehrinde 60 milyon Euro'luk yatırıma hazırlandıklarını da açıkladı. Yüksek Mimar Murat Kadir ve Arıkan Yapı'nın başındaki Habip Arıkan ile ortak olarak bu yatırımı gerçekleştireceklerini söyleyen Şener, şu bilgileri verdi: "5 yıldızlı otel, 200 rezidans ve ticari alanlardan oluşan tam denize sıfır bir proje olacak. 14 katlı 2 kule şeklinde yaklaşık 53 bin metrekare inşaat yapacağız. ’Mia Budva' adındaki projenin inşaatına ekimde inşaata başlamak istiyoruz. Budva'ya Ruslar, Arapiar ve Sırplar ilgi gösteriyor. Bizim de hedefimizde Rusya ve Avrupa var. Türkler'e de bu fırsatı açıyoruz.450 bin Euro'luk ev alana vatandaşlık veriliyor.

 

Sera Group, Bodrum ve Karadağ'da yeni projeler yapacak!
 


Geri Dön