27 / 04 / 2024

gelir beyannamesi son gün ne zaman

gelir beyannamesi son gün ne zaman

Bir beyan dönemi daha geldi. Mükelleflerin 2019 yılı gelirleri için beyan dönemi, 1 Şubat’ta başladı ve 2 Mart’a kadar devam edecek. 2,03 milyon mükellef kira gelir beyannamesi veriyor.

Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Geçen sene konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi merak ediliyor. Peki Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Kira gelir vergisi 25 soruda tüm detaylarıyla!

Kira gelir vergisi son dönemlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. İşte kira geliri olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren kira gelir vergisi  ile ilgili tüm merak edilenler...

Yeni imar barışı bekleniyor! Kaçak yapılar giderek arttı: İmar affı gelecek mi? 

Yeniden imar affı gelir beklentisiyle son zamanlarda kaçak yapı sayıları yeniden yükselişe geçti. İşte ayrıntılar...

MTV ve gelir vergisinde son ödeme günü bugün! Borcu olanlar elinizi çabuk tutun!

Yapılandırma kapsamında vergi borçları ile motorlu taşıtlar (MTV) ve gelir vergisinin ikinci taksit ödemelerinde bugün son gün. Borcu olanlar elinizi çabuk tutun!

Kira gelir beyannamesi verecekler aman dikkat! Son 5 gün!

Gayrimenkul sahibini ilgilendiren kira gelir beyannamesinde sona yaklaşılıyor. İşte detaylar!

Kira geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa hemen bakın! Daha az vergi ödemek için bunları yapabilirsiniz! 

Kira geliri olan vatandaşların beyanname vermesi gerekiyor. Kira geliri kapsamında, eğitim ve sağlık gideri olan daha az vergi ödeyebiliyor. Gelir beyannamesinde son gün 31 Mart...

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Gelir vergisinde son dakika! Resmen başladı, sakın unutmayın!

Depremler sebebiyle mücbir sebep hali ilan edilen yerlerdeki mükelleflerin beyannamelerini 15 Ağustos 2023'e kadar verebileceği açıklandı. İşte ayrıntılar...

Gelir İdaresi Başkanlığın’dan son uyarı geldi. Tarih belli oldu

Gelir İdaresi Başkanlığın’dan yapılan açıklamaya göre 2022 yılı Ocak-Şubat-Mart ayı için gerekli gelir beyannamesi ve bu beyannameler ışığında ödenmesi gereken vergiler için son işlem tarihi 20 Mayıs tarihine uzatıldı. Mükelleflere son çağrı Gelir İdaresi'nin internet sitesinden yapıldı.

Ev sahipleri dikkat! Kira gelir beyannamesi için son 5 gün!

1 Ocak-31 Aralık 2021 döneminde kiraladığı konuttan 7 bin TL, iş yerinden ise 53 bin TL'nin üzerinde gelir elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname verme süreci 31 Mart 2022 tarihinde sona eriyor. Buna göre kira gelir beyannamesi için son 5 gün kaldı...

TOKİ Giresun Merkez Aksu orta gelir grubu son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Giresun Merkez Aksu orta gelir grubu projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün sona eriyor.

TOKİ Antalya Manavgat alt gelir grubu son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Antalya Manavgat alt gelir grubu projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Kira geliri beyannamesi için son 7 gün!

Yaklaşık 2 milyon vatandaşı ilgilendiren kira beyannamesi için sayılı günler kaldı. Konut ve iş yeri sahibi olan kişilerin gündeminde olan kira gelir beyannamesi her yıl düzenli şekilde veriliyor. Peki kira gelir beyannamesi nasıl verilir? İşte detaylar...

Kira geliri elde edenler dikkat! Beyannameler nasıl veriliyor?

Kira beyannamesi Mart'ın son günlerine doğru vatandaşların merak ettiği konulardan oldu. Konut ve iş yeri sahibi olan kişilerin gündeminde olan kira gelir beyannamesi her yıl düzenli şekilde veriliyor. Peki kira gelir beyannamesi nasıl verilir? İşte detaylar...

gelir beyannamesi son gün ne zaman Haberi

gelir beyannamesi son gün ne zaman

Bir beyan dönemine daha girdik. İlk olarak basit usulde vergilendirilen mükellefler 2019 yılı vergileri için bu ayın sonuna kadar beyanname verecekler. Bu mükelleflere, defter tutmama ve bazı beyannameleri vermeme gibi birçok kolaylık sağlanmış durumda.

Ekonomist Dergisi’nden M. Fatih Köprü’nün haberine göre; Faal mükellef sayıları Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) internet sitesinde açıklanıyor. Geçtiğimiz aralık ayı itibarıyla beyanname veren gelir vergisi mükelleflerinin 1,96 milyonu gerçek usule tabi (kira hariç), 783 bini ise basit usule tabi olarak faaliyet gösteriyor.

Bunlara bir de kira gelirleri dolayısıyla beyanname veren 2,03 milyon mükellefi eklersek, beyanname veren gelir vergisi mükelleflerinin sayısı 4,77 milyon kişiye ulaşıyor.

Basit usul, ismi üzerinde; bakkal, terzi, taksici, kuaför gibi esnaf için oluşturulmuş daha basitleştirilmiş bir vergileme yöntemi.

Bu mükelleflerin 2019 yılı gelirleri için beyan dönemi, 1 Şubat’ta...