24 / 04 / 2024

gelir vergisi hesaplama

gelir vergisi hesaplama

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren kira geliri beyannamesi için son viraja girildi. Mükelleflerin 31 Mart 2021 tarihine kadar beyannamelerini vermeleri gerekiyor....

Değer artış kazancı ÜFE hesaplama!

Ödenecek gelir vergisi hesaplaması, www.gib.gov.tr internet adresinden (internet vergi dairesi /hesaplamalar /gelir vergisi hesaplama) otomatik olarak yapılabiliyor. İşte değer artış kazancı ÜFE hesaplama..

Gelir Vergisi 2. taksitinin son ödeme tarihi 31 Temmuz!

2015 Yılı Temmuz Ayında Ödenmesi Gereken Gelir Vergisi 2. Taksitinin Ödeme Süresi 31 Temmuz 2015 Cuma Günü Sona Eriyor.

Gayrimenkullerin ayni sermaye konulmasında gelir vergisi!

Gelir Vergisi Kanun tasarısında gayrimenkullerin sermaye şirketlerine ayni sermaye konulması bir satış işlemi olarak tanımlanmıştır (Tasarının 45'incinıd. 2. Fıkrası). İşte, gayrimenkullerin ayni sermaye konulmasında gelir vergisi!

İş yeri kira gelir vergisi hesaplama 2021!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, 2021 yılı için vergi ödemesi yapacak. Peki iş yeri kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? İşte iş yeri kira gelir vergisi hesaplama 2021...

Kira gelir vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Gayrimenkule sahip olan tüm herkesi ilgilendiren bir konu olan kira beyannamesi 2020 yılında nasıl olacak? Kira gelir vergisi hesaplama nasıl yapılır?

2020 kira gelir vergisi hesaplama!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 31 Mart’a kadar verilmesi gereken yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerini 30 Nisan gün sonuna kadar uzattı. Peki kira gelir beyannamesi nasıl hesaplanır, nasıl verilir?

Kira gelir vergisi hesaplama formülü 2018!

2017 kira gelir vergisi ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor. Peki kimler ne kadar kira gelir vergisi ödeyecek? İşte kira gelir vergisi hesaplama formülü 2018..

Kira gelir vergisi 2018 hesaplama!

Kira gelir vergisinde Torba Yasa ile yapılan düzenleme 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren geçerli olacak. Yeni düzenleme 2018 yılı kira gelir vergisini de etkileyecek. Peki, kira gelir vergisi nasıl hesaplanacak?

Mesken kira gelir vergisi 2. taksiti hesaplama 2017!

Kira gelir vergisini belirlenen istisna sınırından yüksek oranda gelir elde eden kimseler ödüyor. Peki mesken sahipleri ne kadar vergi öder? İşte mesken kira gelir vergisi 2. taksiti hesaplama 2017 örneği..

Gayrimenkul gelir vergisi hesaplama 2017!

Gayrimenkulünü edinim tarihinden itibaren 5 sene içinde geçtiğimiz sene satanlar bu sene gelir vergisi ödüyor. İşte gayrimenkul gelir vergisi hesaplama 2017 örneği...

Konut kira gelir vergisi hesaplama 2017!

Konut kira geliri elde eden kişilerin, yıllık olarak tespit edilen istisna tutarının 3 bin 800 TL'nin üstünde olması halinde vergi ödemeleri gerekiyor. İşte konut kira gelir vergisi hesaplama 2017 örnekleri..

İşyeri kira gelir vergisi hesaplama 2016!

Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenen vergiler arasında yer alıyor. Bu vergi taşınmaz mal kiralamalarından elde edilen gelirler için ödeniyor. İşte işyeri kira gelir vergisi hesaplama 2016 örneği..

Ev kira vergisi hesaplama 2016!

Geçtiğimiz sene evini kiraya veren mal sahipleri bu sene vergi mükellefi olabiliyor. İstisna sınırı altındaki gelirler için kira gelir vergisi ödenmiyor. İşte ev kira vergisi hesaplama 2016 örneği..

Kira gelir vergisi hesaplama örnekleri 2016!

Ev veya işyerini 1 Ocak - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında kiraya veren kimseler 2016 yılında vergi mükellefi olabiliyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte kira gelir vergisi hesaplama örnekleri 2016..

Emlak alım satım gelir vergisi hesaplama!

Emlak alım satım işleminin edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde yapılması halinde gelir vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte emlak alım satım gelir vergisi hesaplama örneği..

Gayrimenkul gelir vergisi hesaplama 2015!

Gayrimenkul gelir vergisi; taşınmaz malların edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte gayrimenkul gelir vergisi hesaplama 2015..

gelir vergisi hesaplama Haberi

gelir vergisi hesaplama

2020’ye ilişkin olup 2021 Mart'ta beyan edilecek yıllık gelir vergisi beyannamesi, gerçek kişiler tarafından bir takvim yılında elde edilen ticarî kazanç, ziraî kazanç, ücret, serbest meslek kazancı, gayrimenkul sermaye iradi, menkul sermaye iradı ve diğer kazanç ve iratlar olmak üzere yedi gelir unsuru için beyanname veriliyor. Mükellefler tarafından bir takvim yılı içinde, o yıla veya geçmiş yıllara ait olarak nakden veya aynen tahsil edilen kira bedelleri o yılda elde edilmiş gelir kabul edilmiş sayılıyor.

KİRADA 6.600 TL'LİK İSTİSNA

Geçtiğimiz yıl boyunca toplam 6.600 TL üzerinde mesken kira geliri elde edenler beyanname vermekle mükellef. 2020 için uygulanacak istisna tutarı 6.600 TL olarak açıklanırken, bu istisnadan sadece mesken kira geliri elde edenler yararlanabiliyor. İş yeri kira gelirinde beyan sınırı ise brüt-stopaj dahil...