28 / 03 / 2024

gelişme alanı nedir

gelişme alanı nedir

Gelişme alanı nedir? İnkişaf alanı olarak da bilinen gelişme alanı, varsa üst ölçek plan kararlarına uygun olarak, imar planında kentin gelişmesine ayrılmış olan alan olarak tanımlanıyor...

İnkişaf alanı nedir?

İnkişaf alanı nedir? İnkişaf alanı ile ilgili tanımlamaya Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında yer veriliyor. Sorunuzun yanıtı ve yönetmelikte yer alan hükümler için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Asgari ücrette bomba gelişme...

Asgari ücret alan vatandaşlar asgari ücret konusundaki gelişmeleri de anlık olarak takip ediyor. Asgari ücrette bomba bir gelişme yaşandı. İşte detaylar...

Akaryakıt fiyatları hakkında bomba gelişme

Akaryakıt fiyatları vatandaşların hayatlarında çok önemli bir yer tutuyor. Akaryakıt fiyatları gıda fiyatlarından ulaşıma kadar hayatın birçok alanında direkt etki ediyor. Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili ise bomba bir gelişme yaşandı. İşte detaylar...

Emekli maaşları hakkında flaş gelişme! Acil olarak bakın

Emekli vatandaşların maaş durumlarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar. Şartları uyan vatandaşlar 1300 TL zam alacak.

Altın Kahini İslam Memiş çıldırdı! Bugünün fırsatçılarını unutturmayacağız! ''Pes'' dedirten gelişme! 

Altın Kahini İslam Memiş, böyle bir zamanda borsada işlem yapanları ve kazananları, kazandığını zannedenlere isyan etti. İslam Memiş: '' Bugünün fırsatçılarını unutturmayacağız'' diyen İslam Memiş'ten ''Pes'' dedirten gelişme! 

Bankalarla ilgili bomba gelişme

Bankalardan kredi çekecek vatandaşlarla ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. İşte detaylar...

Bankalardan kredi çekecek vatandaşlar dikkat! Bomba bir gelişme yaşandı

Bankalardan kredi çekecek vatandaşları yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Kredi çekecek vatandaşların bu gelişmeyi dikkate alması gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Emekli maaşlarıyla ilgili sürpriz gelişme! Emekliler bu haberi okuduktan sonra heyecanlanacak

Emekli vatandaşlar son aldıkları zammın kendilerine yetmediğini belirterek yeni zam talebinde bulundu. Emeklilerin bu talebi hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

EYT tasarısında yeni gelişme! Teklif, 8 maddeden 5'e düşürüldü!

Yaklaşık 1 ayı aşkın süredir milyonlarca kişi EYT ile yatıp kalkıyor. Pek çok vatandaşın emeklilik umudunu bağladığı EYT cephesinde yeni bir gelişme yaşandı. EYT kanun teklifinde, madde sayısı 8’den 5’e düşürüldü.

Finans piyasalarında müthiş gelişme! Dev banka Arapların oldu!

Dünya finans çevrelerinde önemli bir gelişme yaşandı. Dünyanın en büyük bankalarından biri Arap sermayesine geçti. Peki bu dev banka hangisi ve kimler tarafından alındı? İşte yanıtı…

Sakarya için çok önemli gelişme! O ilçe Endüstri Bölgesi ilan edildi!

Türkiye’nin sanayi, istihdam ve dolayısıyla da ekonomisi için çok ehemmiyetli bir il olan Sakarya ile ilgili oldukça önemli bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete’de yayımlananan Cumhurbaşkanı Karar ile Sakarya’nın hangi ilçesinin statüsü değişecek?

Kripto borsası Bitzlato cephesinde şok gelişme! Kara para aklamakla suçlanıyor!

Merkezi Hong Kong’da bulunan Bitzlato’da sarsıcı bir gelişme yaşanıyor. ABD hükümetinden kripto para borsası hakkında kara para akladığı suçlaması geldi.

GSS prim borcu olanlar bunu beklemiyordu! Yeni gelişme duyuruldu! 2023 yılının sonuna kadar…

GSS (Genel Sağlık Sigortası) ve Bağ-Kur prim borçluları için yeni bir gelişme duyuruldu. İşte detaylar!

8500 TL olan asgari ücretle ilgili bir flaş gelişme daha! Cumhurbaşkanı söyledi

Geçtiğimiz günlerde 8500 TL'ye yükseltildiği açıklanan yeni asgari ücret hakkında yeni bir gelişme daha yaşandı. Gelişmeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu.

gelişme alanı nedir Haberi

gelişme alanı nedir

Gelişme alanı nedir?

İnkişaf alanı olarak da bilinen gelişme alanı, varsa üst ölçek plan kararlarına uygun olarak, imar planında kentin gelişmesine ayrılmış olan alan olarak tanımlanıyor.


Gelişme alanlarına ilişkin yasal esaslar Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği kapsamında şu şekilde açıklanıyor.


Bir parselin bulunduğu imar adasına ait parselasyon planı yapılıp belediye encümenince kabul edilip Tapu'ya tescil edilmeden o adadaki herhangi bir parsele yapı ruhsatı verilemez. 


Gelişme alanları ile kentsel dönüşüm ve gelişim alanları hariç, yerleşme alanlarında yapı ruhsatı düzenlenebilmesi için yol, su, kanalizasyon, gibi teknik altyapı hizmetlerinin götürülmüş olması şarttır. İlgili kurum ve kuruluşların, yerleşme alanlarında teknik altyapının götürülmesiyle ilgili gerekleri ivedilikle yerine getirmesi zorunludur.



Yapı ruhsatı verilmesine ilişkin işlemler sırasında ilgili yapıya ait numarataj bilgileri belediyelerin numarataj işleminden sorumlu birimleri tarafından ilgili idareye elektronik ortamda...