19 / 04 / 2024

gelişme alanı yönetmeliği

gelişme alanı yönetmeliği

Gelişme alanı nedir? İnkişaf alanı olarak da bilinen gelişme alanı, varsa üst ölçek plan kararlarına uygun olarak, imar planında kentin gelişmesine ayrılmış olan alan olarak tanımlanıyor...

İmar Yönetmeliği’nin tartışmalı maddesi için yürütmeyi durdurma kararı! 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’nın, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde uygulanan konut üretimini artıran değişikliğin iptali amacıyla açtığı davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. Danıştay, söz konusu davada yürütmeyi durdurma kararı aldı. 

2004 yönetmeliği öncesi binalar yıkılıyor! İstanbul’un o ilçesinde büyük yıkım başladı!

Büyük deprem felaketi sonrası gündeme gelen İstanbul’daki tehlikeli yapılarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Bir ilçe belediyesi, 2004 imar yönetmeliği öncesi yapılan binaları yıkmaya başladı. İşte detaylar…

Apartman gürültü yönetmeliği nedir? Apartmanda gürültü yapılması durumunda neler yapılır?

Apartman hayatı birçok insana göre kolay olsa da bazı zamanlar ciddi anlamda zor olabilir. Aynı binada yaşayanlar arasında bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. Bunlardan biri de gürültü… Apartman gürültü yönetmeliği de tam bu noktada özgürlük alanını işgal etmeyi engelliyor.

Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan Yönetmeliği!

Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan Yönetmeliği bugünkü 31455 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği!

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği bugünkü 31303 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31298 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Arazi Toplulaştırması Yönetmeliği ile İlgili düzeltme!

Bugünkü 30695 sayılı Resmi Gazete'de Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Uygulama Yönetmeliği ile İlgili düzeltme yayımlandı. 

Arazi Toplulaştırması Uygulama Yönetmeliği!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından  Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Uygulama Yönetmeliği yayımlandı... 

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2018!

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte yönetmelik kapsamında yer alan hükümler..

Planlı İmar Yönetmeliği ile askeri alan tanımı değişti!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, bazı iyileştirmeler yapılarak Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelik 1 Ekim’den geçerli olmak üzere yürürlüğe girmeye hazırlanıyor.

Planlı alanlar imar yönetmeliği 2017!

Geçtiğimiz sene yürürlüğe girmesi beklenen Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, yarın yürürlüğe giriyor. Yönetmelik ile şehirlerin dikey yerine yatay gelişmesi hedefleniyor. İşte planlı alanlar imar yönetmeliği 2017..

Planlı alanlar imar yönetmeliği projeleri zorlayacak!

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Erilkun; ‘Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile terasların artık ortak kullanım alanı olarak kabul edileceğini belirtti.

Karacabey'de müteahhitlere Yeni Tip İmar Yönetmeliği anlatıldı!

İnşaat sektöründe büyük gelişimin yaşandığı ve görkemli binaların birbiri ardına yükselmesi ile dikkatleri üzerine toplayan Karacabey'de, müteahhitlere 2017 yılı Haziran aymda yürürlüğe girecek 'Yeni Tip İmar Yönetmeliği' anlatıldı.

gelişme alanı yönetmeliği Haberi

gelişme alanı yönetmeliği

Gelişme alanı nedir?

İnkişaf alanı olarak da bilinen gelişme alanı, varsa üst ölçek plan kararlarına uygun olarak, imar planında kentin gelişmesine ayrılmış olan alan olarak tanımlanıyor.


Gelişme alanlarına ilişkin yasal esaslar Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği kapsamında şu şekilde açıklanıyor.


Bir parselin bulunduğu imar adasına ait parselasyon planı yapılıp belediye encümenince kabul edilip Tapu'ya tescil edilmeden o adadaki herhangi bir parsele yapı ruhsatı verilemez. 


Gelişme alanları ile kentsel dönüşüm ve gelişim alanları hariç, yerleşme alanlarında yapı ruhsatı düzenlenebilmesi için yol, su, kanalizasyon, gibi teknik altyapı hizmetlerinin götürülmüş olması şarttır. İlgili kurum ve kuruluşların, yerleşme alanlarında teknik altyapının götürülmesiyle ilgili gerekleri ivedilikle yerine getirmesi zorunludur.



Yapı ruhsatı verilmesine ilişkin işlemler sırasında ilgili yapıya ait numarataj bilgileri belediyelerin numarataj işleminden sorumlu birimleri tarafından ilgili idareye elektronik ortamda...