23 / 04 / 2024

gemi

gemi

Ana deniz ticaret yollarındaki navlun ücretleri, yüksek enflasyon rakamının tüketici talebini düşürmesinin ve aynı zamanda küresel tedarik zinciri sorunlarının hafiflemesi ile birlikte ardından düşmeye devam ediyor.

Boğaz geçiş ücreti açıklaması! Vergi ve harçlara güncelleme yapıldı! İşte detaylar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından boğaz geçiş ücreti açıklaması yapıldı. İşte detaylar!

Rusya'dan Mersin'e gelen ayçiçeği yağında sevkiyat başladı

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş nedeniyle bekletilen ayçiçek yüklü gemi Lilac’ın 16 Mart’ta Mersin’e ulaşmasının ardından bugün de sevkiyatına başlandı.

Yüzen şehir Costa Classica gemisinin ana limanı İstanbul!

Dünyanın en büyük cruise gemilerinden biri olan "Costa Classica” önümüzdeki Temmuz ayından itibaren seferlerine İstanbul'dan başlayacak. 3 bin 500 yolcu kapasiteli gemi, adeta yüzen bir şehir...

Türkiye'de toplam tersane sayısı 71'e yükseldi!

Türkiye’nin deniz taşımacılığındaki rolü her geçen gün artıyor. 10 yıl önce 37 olan tersane sayısı 71’e yükseldi. 52 tersanenin yapımı ise sürüyor

Ayk Gemi İnşa Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayk Gemi İnşa Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Nezaket Bozan tarafından kuruldu.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu; İskenderun Limanı'nda bir rıhtım daha gemi trafiğine açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İskenderun Limanı'nın bir rıhtımının daha gemi trafiğine açıldığını kaydederek, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde çok ciddi hasar alan İskenderun Limanlarında kapasite fazlalaştırılarak toparlanma sürecine girildiğini belirt

Son dakika! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu! Çanakkale Boğazı'nda gemi geçişleri askıya alındı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, hava şartları nedeniyle Çanakkale Boğazı'ndaki gemi geçişlerinin geçici olarak askıya alındığını açıkladı. Son dakika gelişmesi...

Olin İnşaat Gemi Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Olin İnşaat Gemi Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Liya Ulubay tarafından kuruldu.

Aydınlar1 Makine Denizcilik Gemi Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

Aydınlar1 Makine Denizcilik Gemi Malzemeleri Limited Şirketi Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Olgun Aydın tarafından kuruldu.

Keymar Gemi Hizmetleri Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Keymar Gemi Hizmetleri Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Selçuk Uzun tarafından kuruldu.

Duemsa Çelik Gemi Bakım Onarım Mühendislik Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Duemsa Çelik Gemi Bakım Onarım Mühendislik Ticaret Limited Şirketi Pendik’te 500.000,00 TL sermaye bedeli ile Salih Dugan tafaından kuruldu.

Viktoria Gemi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Viktoria Gemi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Luka Ljubıcıc tarafından kuruldu.

Astral Denizcilik Makina Gemi Söküm Ve Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Astral Denizcilik Makina Gemi Söküm Ve Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Yontucu tarafından kuruldu.

Miklagard Bulk Gemi İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Miklagard Bulk Gemi İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Tayfun Abdullah Bozoğlu tarafından kuruldu.

Özdemir Taahhüt İnşaat Gemi Metal Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özdemir Taahhüt İnşaat Gemi Metal Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Derya Özdemir ve Yusuf Özdemir ortaklığında kuruldu.

Genç Tuğra Gemi İnşa İnşaat Nakliye Hırdavat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Genç Tuğra Gemi İnşa İnşaat Nakliye Hırdavat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Genç Tuğra Gemi İnşa İnşaat Nakliye Hırdavat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Tuzla'da yapıldı.

Backyard Tersanecilik Gemi İnşa Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Backyard Tersanecilik Gemi İnşa Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Tuzla'da 100 milyon TL sermaye bedeli ile Sebahattin Altıntaş ve Yusuf Kanıcı ortaklığında kuruldu.

gemi Haberi

gemi

Navlun piyasasındaki taşımacılık fiyatlarının göstergesi olarak bilinen Baltık Kuru Yük Endeksi (Baltic Dry Index-BDI), geçtiğimiz ekim ayı başında 5 bin 650 puan ile 2008 yılından bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye ulaşması sonrası düşüş eğilimine geçti. Küresel ekonominin öncü göstergelerinden olmuş olan endeks, sene başında 2 bin 200 puan seviyelerinde olurken, 9 Eylül itibarı ile bin 213 puan seviyesinde seyir etti.

Küresel ticaretin 12 önemli deniz yolu şeridindeki konteyner navlun boyutlarını ölçen Freightos Baltık Küresel Konteyner Endeksi’nin değeri ise (40 inç HC konteyner maliyeti) bu senenin başında 9 bin 293 dolar seyirlerindeyken 9 Eylül itibarı ile 5 bin doların altına indi.

Yine aynı şekilde endekse göre, Çin'den ABD'nin Batı Kıyıları alanına konteyner maliyeti, Ocak 2022 yılına kadar göre yaklaşık 60 düşüş...