19 / 04 / 2024

Gemlik-İzmit 380 Enerji İletim Hattı Projesi

Gemlik-İzmit 380 Enerji İletim Hattı Projesi

Sanayinin lokomotifi olan Bursa ve Kocaeli, yeni bir yüksek gerilim hattıyla birbirine bağlanacak. Bu kapsamda, Türkiye Elektrik İletim AŞ, 35 milyon 750 bin lira yatırımla 380 kilovolt Gemlik-İzmit 380 Enerji İletim Hattı Projesi'ni hayata geçirecek.

Prof. Dr. Osman Bektaş, 'İstanbul depremi için gereken enerji henüz birikmemiş olabilir!'

Olası İstanbul depremine ilişkin uzman isimlerden peş peşe açıklama geliyor. Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, 'İstanbul depremi başka bahara mı?' başlığı altında olası depremi değerlendirdi...

Kamu binaları için son dakika kararı! Resmen açıklandı! Enerji tasarrufu hedefi yüzde 30'a yükseltildi!

Cumhurbaşkanlığı kararına göre; bazı kamu binaları için belirlenen enerji tasarruf hedefinin 2030 yılına kadar yüzden 15’ten yüzde 30’a çıkarılması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

MİA Teknoloji iştiraki Enerjey Enerji Romanya pazarına açılıyor!

Türkiye’nin önde gelen bilişim şirketleri arasında yer alan MİA Teknoloji’nin iştiraki Enerjey Enerji, yenilenebilir enerji alanında cazip hale gelen Romanya pazarına yatırım yapıyor.

Olası Marmara depreminin en riskli bölgesi: Tamamen taşınacaktı fakat...

Bursa'nın Gemlik ilçesi deprem riskinin azaltılması için 2017'de yayınlanan KHK ile taşınacaktı fakat bu durum gerçekleşmedi. Naci Görür'ün "Gemlik'i de etkileyecek 7.6’lık deprem bekleniyor" sözleri gözleri yeniden bu ilçeye çevirdi. İşte detaylar...

Sıcaklar bastırmadan klimanızı seçin! İşte Arçelik klimalar ve 13 Haziran 2023 fiyat listesi…

Bunaltıcı yaz sıcaklarında kurtarıcı olan Arçelik klimalar, yenilikçi tasarımı, enerji verimliliği, üstün performansı ve kullanıcı dostu özellikleriyle dikkat çekiyor. Peki, Arçelik klima fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Aralık ve Ocak'ta maaşın yüzde 39'u enerji faturalarına gidecek

Asgari ücretli Aralık ve Ocak aylarında maaşının neredeyse yarısını elektrik ve doğal gaz faturasına ayıracak. Eurostat verilerine göre bu oranın yüzde 25'i geçmesi enerji yoksulluğu olarak tanımlanıyor.

AB yeni planını açıkladı! Gaz borsasına müdahale hazırlığı!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, enerji krizine yönelik hazırladıkları yeni tedbirler kapsamında, Avrupa doğal gaz borsalarında acil durumlarda fiyatları sınırlandıracak bir mekanizma kurmayı teklif etti.

Enerji krizi derinleşiyor! Küçük işletmeler iflas riskiyle karşı kaşıya…

Birleşik Krallık’taki küçük ve orta ölçekli şirketlerin geleceği tehlike altında. Kovid-19 karantinalarını atlatan birçok işletme, artan enerji maliyetleri, enflasyon ve yaşam pahalılığı krizini aşamayacağından korkuyor.

Bakanlar toplanıyor! Piyasaya acil müdahale

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin enerji bakanları olağanüstü toplanıyor… Toplantıda doğalgaz ve elektrik fiyatlarında ki hızlı yükseliş görüşülecek.

Akaryakıta vergi indirimi mi geliyor? EPGiS'ten hükümete çağrı!

Benzin ve motorine art arda yapılan zamların ardından vatandaşlar indirim beklentisi içerisine girdiler. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası Başkanı Fesih Aktaş hükümete KDV indirimi çağrısı yaptı...

Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi'ne sattı!

Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın şirketi Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi tarafından işletilen Temiz Enerji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na sattı.

Malatya kentsel dönüşümde örnek gösteriliyor!

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER), enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı seferberliği için Malatya'da düzenlenen seminer dahilinde kentte hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları ele alındı.

Binalara neden yalıtım yapılmalı?

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER), enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı seferberliği konusuna ilişkin kamuoyunda bilgi oluşturmak, farkındalık yaratmak için düzenlediği Anadolu Buluşmaları'nın 19. Adana'da yapıldı.

Gemlik-İzmit 380 Enerji İletim Hattı Projesi Haberi

Gemlik-İzmit 380 Enerji İletim Hattı Projesi

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin ekonomik ve sosyal gelişmelerinde elektrik enerjisi büyük önem taşıyor. Teknolojinin hızla gelişmesi ile artan elektrik enerjisi ihtiyacı daha büyük güçleri, taşınacak gücün fazlalığı ise daha büyük gerilimleri gerektiriyor. 


Türkiye'nin elektrik enerjisi politikaları da ekonomik ve sosyal kalkınmanın gerektirdiği ve yüksek oranlarda artmakta olan ulusal elektrik ihtiyacının kesintisiz, kaliteli ve güvenilir olarak karşılanmasına dayanıyor. Bu çerçevede iletim sistemleri açısından bölgesel gelişim hedeflerinin, yük tahminlerinin, arz kaynak noktalarının önceden optimum olarak belirlenmesi gerekiyor.


Bu kapsamda, Türkiye Elektrik İletim AŞ, 35 milyon 750 bin lira yatırımla 380 kilovolt Gemlik-İzmit 380 Enerji İletim Hattı Projesi'ni hayata geçirecek.


Proje kapsamında, Bursa'nın Orhangazi ilçesi sınırları içerisinde kurulması planlanan Gemlik trafo merkezi ile Kocaeli'nin İzmit ilçesi sınırlarında bulunan trafo merkezi arasında enerji iletim hattı...