19 / 04 / 2024

Genel Aydınlatma yönetmeliği

Genel Aydınlatma yönetmeliği

2 Ağustos 2013 Cuma günü 28726 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Genel Aydınlatma Tebliği tam metni kapsamında yer alan yasal hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Emniyet görevlileri dikkat! Polis atama yönetmeliği değişiyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yeni yayımlanan personel atama yönetmeliği hakkında konuştu.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliği 2022!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliği 2022 bugünkü 31779 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Otopark Yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Murat Oral, TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda yaptığı sunumda Otopark Yönetmeliği'nin 31 Mart'ta yürürlüğe girmesi için öneride bulundu. 

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği Danıştay'a taşınıyor!

CHP, "Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği"ne tepki gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "Amaçları büyükşehir belediye başkanlarımızı çalışamaz hale getirmek, başarısız kılmaktır" dedi...

Genel Aydınlatma Yönetmeliğinde Değişikliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Genel Aydınlatma Yönetmeliğinde Değişikliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31031 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Genel Aydınlatma Tebliğinde değişiklik!

Genel Aydınlatma Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31031 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Yeni İmar Yönetmeliği 10 gün sonra yürürlükte!

3 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan Yeni İmar Yönetmeliği 10 gün sonra yürürlüğe girecek. İşte yönetmeliğin genel ilkeleri..

Otopark yönetmeliği uygulamaya geçirilmeli!

TESK Genel Başkanı Palandöken: "Otopark yönetmeliği uygulamaya geçirilmelidir. Otopark problemi hem şehir içinde hem mahalle arasında birçok sorunu beraberinde getiriyor" dedi

Yeni imar yönetmeliği genel ilkeleri 2017!

Ekim 2017 itibari ile yürürlükte olacak yeni imar yönetmeliği uygulama imar planı bulunan alanları kapsıyor. İşte yeni imar yönetmeliği genel ilkeleri 2017..

Planlı alanlar imar yönetmeliği projeleri zorlayacak!

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Erilkun; ‘Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile terasların artık ortak kullanım alanı olarak kabul edileceğini belirtti.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yönetmeliği'nde değişiklik!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 30 Haziran 2016 tarihinde 29758 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Vakıflar Genel Müdürlüğü Yönetmeliği'nde değişiklik...

Vakıflar Genel Müdürlüğü yönetmeliği nasıl değişiyor?

"Vakıflar Yönetmeli̇ği̇nde Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmeli̇k", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, yönetmelikteki hayrat taşınmazlarının tahsis işlemleri ve kullanım bedelinin tespiti değişti.

MUSKİ yeni yapılan binaların yönetmeliği hakkında esnafa bilgi verdi!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü Abone İşleri Dairesi Başkanlığı, yeni yapılan binaların içme suyu bağlantı esasları yönetmeliği konularında Datça esnafına bilgi verdi.

Genel Aydınlatma yönetmeliği Haberi

Genel Aydınlatma yönetmeliği

TEBLİĞ


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından:


GENEL AYDINLATMA TEBLİĞİ



BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı; 14/3/2013 tarihli ve 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu uyarınca Bakanlık ve ilgili belediyeler ile il özel idareleri tarafından karşılanacak genel aydınlatma bedellerinin lisans sahibi elektrik dağıtım şirketlerine ödenmesine ve denetlenmesine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.


Kapsam


MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, elektrik dağıtım şirketlerinin genel aydınlatma kapsamındaki yerlerin aydınlatmasına ait tüketim giderlerinin ödenmesi ve denetlenmesi işlemlerini kapsar.


Dayanak


MADDE 3 – (1) Bu Tebliğ, 14/3/2013 tarihli ve 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ile Genel Aydınlatma Yönetmeliğine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar ve kısaltmalar


MADDE 4 – (1) Bu Tebliğde geçen;


a) Bakanlık: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığını,


b) EPDK: Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumunu,


c) TEDAŞ: Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketini,


ç) Dağıtım...