25 / 04 / 2024

GİGDER yabancı yatırımcı

GİGDER yabancı yatırımcı

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği, yabancı yatırımcıları Türkiye’ye çekmek için atağa geçti. Sektörde sanal fuarlara hız verilecek. 2020’nin sonunda ise tanıtım turları yapılacak. Ürdün, Katar, Kuveyt, Çin, Pakistan, Hindistan, İngiltere, İsveç, Norveç ve Fransa öncelikli olacak.

Gayrimenkulde tanıtım atağı!

Konut üreticileri ve danışmanlık şirketleri yabancıya satışta hedefi yükseltti. 2023'te 15 milyar dolar, 2025'te ise 20 milyar dolar gayrimenkul ihracatı yapmak için farklı coğrafyalara tanıtım turları yapılacak.

Yabancıya gayrimenkul satışında 2023 hedefi 15 milyar dolar!

Bu yıl toplamda uluslararası yatırımcılara 5 milyar dolarlık konut satışı gerçekleştirilmesini öngördüklerini dile getiren Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, 2023 yılında bu rakamın 15 milyar dolara ulaştırılması yönündeki hedeflerine değindi.

Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?

Yabancı yatırımcılar gündemden düşmezken İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?" diye sordu. İşte o paylaşım...

Yabancı yatırımcıların en çok aldığı ve sattığı hisseler hangileri? İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

İş Yatırım tarafından yabancı yatırımcıların aldığı ve sattığı hisseler açıklandı. Buna göre hisse senetlerinde günlük yabancı oranları tablosunda en çok artan ve en çok azalan hisselerin isimleri belli oldu. İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

Yabancı yatırımcı gözünü Trakya’ya dikti: Bölgede arsa fiyatları arttı!

Deprem riskinin az olduğu Trakya yatırımcıların yeni göz bebeği oldu. Bölge son günlerde yabancı yatırımcıların radarına girdi. İlk sırayı ise Çinliler alıyor.

Trakya bölgesi yabancı yatırımcıların radarında! Çinli yatırımcılar Trakya'da fabrika arıyor!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Trakya bölgesi yatırımcıların yeniden gözdesi haline geldi. Yabancı yatırımcılar fabrika yatırımı için Trakya bölgesinde arayışa girdi.

Borsada yabancı yatırımcı satışta! Son 5 yılda yabancı 13 milyar liralık hisse sattı!

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcı oranı tarihi düşük seviyelere geriledi. 2000’li yıllardan bu yana yüzde 50 paya sahip oyan yabancı yatırımcının oranı yüzde 30’lu seviyelerin altına gerilerken, seçim sonrası şekillenecek ekonomi politikalarına göre yeniden ilginin artabileceği belirtiliyor.

Yabancı yatırımcıların gözünde İstanbul cazibesini kaybediyor!

İstanbul, yabancı yatırımcıların gözünde cazibesini kaybediyor. PwC'nin yayınladığı rapora göre, İstanbul, yatırımcı tercihinde 30 kentlik listede 29. Sıraya geriledi. İşte nedenleri!

Yabancı yatırımcı en çok kamu bankalarından kaçtı

Borsa İstanbul piyasası son dönemde yabancı yatırımcının piyasadan çıkışına şahitlik ediyor. Merkez Bankası verilerine göre 14 Ekim haftasında yabancı yatırımcılar toplamda 169.2 milyon dolarlık daha satış yaptı. Yabancıların borsadaki payı bununla birlikte yüzde 31,5 ile tarihi en düşük seviyesinde

Yabancı yatırımcıların gözü Ankara'daki konut projelerinde!

Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, yabancıya konut satışında Ankara'nın 3. sırada yer aldığını söyleyerek yabancı yatırımcılarının gözünün Ankara'daki konut projelerinde olduğunu kaydetti.

Yabancı yatırımcı kat mülkiyeti sorununa mı takılıyor?

Afganistan, İran ve Özbekistan’dan gelen yatırımcıların emlak sektörüne ilgisiyle ilgili önemli açıklamalar yapan Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül yaptığı açıklamada yabancı yatırımcının kat mülkiyeti sorununa mı takıldığını söyledi.

Thodex’teki şüpheli hareketler yabancı yatırımcının dikkatinden kaçmadı!

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, geçtiğimiz gün kepenk kapatarak yatırımcılarının parasıyla ortadan kayboldu. Ancak Thodex'in bazı hareketleri yabancı yatırımcıların dikkatinden kaçmamış.

Yabancı yatırımcının mülkiyet hakkına koruma geliyor!

İnsan Hakları Eylem Planı ile yabancı yatırımcıya hukuk güvencesi geliyor. Bu plan ile yabancı yatırının mülkiyet hakkına korunacak.

Yabancı yatırımcıdan şaşırtan dolar tahmini!

Türk Lirası'nda yaşanan değer yükselişi, yabancı yatırımcıların TL iyimserliğini devam ettirdi. Fitch, Türkiye'nin kredi notunu 'BB-' olarak teyit etti, kredi not görünümünü 'negatif'ten 'durağan'a çevirdi.

Türkiye'ye yatırım yapan yabancı yatırımcıların yüzde 93'ü gayrimenkulü elinde tutuyor!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), yabancı yatırımcıların eğilim ve beklentilerini ölçümlemek için yeni bir saha araştırması yaptı. Çalışmada yabancıların uluslararası piyasalarda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye gayrimenkul piyasasına güvendiği belirlendi.

GİGDER yabancı yatırımcı Haberi

GİGDER yabancı yatırımcı

İnşaat firmaları ve gayrimenkule danışmanlık yapan tüm taraflar Türkiye’nin dünya gayrimenkul pazarından daha fazla pay alabilmesi amacıyla güçlerini birleştiriyor. 

Yeni Şafak'tan Mine Açar'ın haberine göre; sektörün saç ayaklarının işbirliği ile yapılacak sanal fuar organizasyonlarıyla hedef 2023'te 15 milyar dolar, 2025 yılında ise 20 milyar dolar gayrimenkul ihracatı gerçekleştirmek. Bunun için farklı coğrafyalara öncelikle sanal, sonra da 2020 sonunda doğrudan gidilerek tanıtım turları gerçekleştirilecek. Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) öncülüğündeki çalışmalarda hedef pazarlar belirlendi. Derneğin öncelikli adresleri Ürdün, Katar, Kuveyt, Çin, Pakistan, Hindistan, İngiltere, İsveç, Norveç ve Fransa olacak.

SAĞLIK BAŞARISI ÖNE ÇIKARILACAK

Bu yıl koronavirüs salgını etkisiyle yabancıya satışta 5 milyar dolar rakamına ulaşılacağını vurgulayan GİGDER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Akbal, “Artık sağlık, turizm ve gayrimenkul yatırımları iç içe geçti. Pandemi...