19 / 04 / 2024

Global Liman Riga ve Livorno limanlarını işletme ihalesine katılacak

Global Liman Riga ve Livorno limanlarını işletme ihalesine katılacak

Global Liman İşletmeleri, Letonya'nın başkenti Riga limanı feribot yolcu hizmetleri operasyonlarının satın alınması için ön elemeyi geçerken, Cape Verde Cumhuriyeti limanlarının işletilmesi ihalesine katılmaktan vazgeçti.

Global Word Liman İşletmeciliği İnşaat Ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Global Word Liman İşletmeciliği İnşaat Ve Turizm Limited Şirketi Çekmeköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ulaş Sakyatan tarafından kuruldu.

İstanbul’un ikinci cruise limanı için ihale hazırlığı!

İstanbul, 5 Nisan’da açılması planlanan Galataport limanını beklerken, ikinci bir cruise limanı için de ihale hazırlığı başladı. Global Ports Holding’in CEO’su İstanbul’daki liman ihalesine hazır olduklarını açıkladı.

Türkmenbaşı Limanı New York’ta “ENR Best Project Ödülü” kazandı!

Türkmenistan’ı dünya ticaretinde lojistik merkez haline getirecek Uluslararası Türkmenbaşı Limanı; mühendislik, müteahhitlik ve mimari alanda dünyanın en prestijli ödülü olarak gösterilen “Global Best Project” ödülünü almaya hak kazandı. 

Global Yatırım Holding hissesinin yüzde 34'ünü satıyor!

Global Yatırım Holding, yüzde 34.1 oranındaki hissesini satıyor. Türkiye ve yurtdışında 6 liman işleten firma hissesini Jersey Adası merkezli F.A.B. Partners LP'ye 245 milyon lira karşılığında satacak.

Global Liman, Havana'dan liman alacak!

Global Yatırım Holding’in kruvaziyer liman işletmecisi şirketi Global Liman İşletmeleri, 8 ülkede 14 kruvaziyer limanı işletiyor. Global Liman, Havana’da da liman almak için ihaleye hazırlanıyor.

Global Liman, Ravenna'nın çoğunluk hissesini aldı!

Global Yatırım Holding, bağlı ortaklığı Global Liman'ın İtalya'da yolcu limanı işleten Ravenna Terminal Passeggerı'nın yüzde 51 hissesi ile Cagliari Cruise Port'un yüzde 21 hissesini devraldığını duyurdu.

Global Yatırım Holding gayrimenkule yatırım yapacak!

Global Yatırım Holding büyük bir büyüme hamlesi yapmış durumda. Şu anda 11 olan liman sayısını bu yıl içinde 25'e çıkarmayı planlayan holding, böylelikle dünyadaki lider konumunu daha da perçinleyecek.

SeaPearl Ataköy Dubai Cityscape Global Fuarı'nda tanıtıldı!

İstanbul’un marka projelerinden SeaPearl Ataköy Dubai Cityscape Global Fuarı'nda Körfezli yatırımcılara tanıtıldı. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, ''Türkiye'nin yatırım yapılabilir güvenli bir liman algısını ve yükselen ekonomisini de Körfez yatırımcılara sunma şansı bulduk''dedi.

Global Liman'dan İtalya atılımı!

Global Yatırım Holding, iştiraki Global Liman, İtalya'da bulunan Brindisi, Catani ve Ravenna limanlarını işleten şirketlerle, hisse alımı için görüşmelere başladı.

Global Liman, Riga ve Livorno limanlarını işletme ihalesine katılacak!

Global Liman İşletmeleri, Letonya'nın başkenti Riga limanı feribot yolcu hizmetleri operasyonlarının satın alınması için ön elemeyi geçerken, Cape Verde Cumhuriyeti limanlarının işletilmesi ihalesine katılmaktan vazgeçti.

GLİ 20 kruvaziyer limanı sahibi olacak!

GLOBAL Liman İşletmeleri A.Ş. (GLİ) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, halen 7 ülkede 10 kruvaziyer limanının sahibi veya hissedarı olduklarını belirterek "Kısa sürede 10-15 ülkede 20 limana çıkacağız." dedi.

Global Liman İşletmeleri Akdeniz'de hedef büyüttü!

İspanya'dan Yunanistan'a birçok ülkede liman işleten Türk şirketler arasında yer alan Global Yatırım Holding'in patronu Mehmet Kutman, Kuzey Afrika'ya girmeye hazırlanan ilk şirket olmayı hedeflediklerini söyledi.

EBRD Global Liman hisse alım işlemini tamamladı!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türk liman işletmecisi Global Liman İşletmeleri’nin (GLİ) yüzde 10.84 hissesini satın alma işlemini tamamladı.

Global Liman Riga ve Livorno limanlarını işletme ihalesine katılacak Haberi

Global Liman Riga ve Livorno limanlarını işletme ihalesine katılacak

KAP'a yapılan açıklamaya göre Global Liman'ın bağlı ortaklığı Creuers Del Port de Barcelona, İtalya'nın Livorno kenti kruvaziyer limanını işletmek için açılan ihaleye de davet edildi.


Dünya



Bu haber Sözcü Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Global Liman İşletmeleri, Riga ve Levorno’da iki liman işletmesi ihalesine katılacak.

Global Yatırım Holding’in bağlı ortaklığı Global Liman İşletmeleri, Letonya’nın başkenti Riga limanı feribot yolcu hizmetleri operasyonlarının satın alınması için ön elemeyi geçerken, Cabo Verde Cumhuriyeti limanlarının işletilmesi ihalesine katılmaktan vazgeçti. Açıklamaya göre Global Liman’ın bağlı ortaklığı Creuers Del Port de Barcelona, İtalya’nın Livorno kenti kruvaziyer limanını işletmek için açılan ihaleye de davet...