20 / 04 / 2024

Göcek imar planı

Göcek imar planı

Muğla Fethiye ilçesinin turizm merkezlerinden biri olan Göcek sahil şeridine yapılacak marina mahkeme tarafından iptal edildi. Fakat bu iptal kararına rağmen inşaatın durmaması gibi marinaya da ruhsat verildi. 

Avcılar’da imar plan notu değişikliğine İBB'den onay!

Silivri depreminden sonra hızla Avcılar Belediye Meclis toplantısında oy birliği ile kabul ediip İBB Meclisine gönderilen imar plan notu değişikliği dünkü meclis toplantısında onaylandı.

Nevşehir Ortahisar'ın imar planı değişiyor!

Nevşehir Ortahisar Belediyesi Kentsel Yerleşik Alanına İlişkin Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanma Koşulları’ Kapadokya Alan Komisyonu tarafından kabul edildi. Buna göre imar planı değişikliğinin önü açıldı.

Binali Yıldırım: Gündemimiz imar planı tadilatı olmayacak!

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Ben eğer belediye başkanı olursam İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin en önemli konusu imar plan tadilatı olmayacak." diye açıklama yaptı. 

Pendik Güzelyalı imar planı askıda!

Pendik Güzelyalı Mahallesi, 2037, 2038, 4125, 4127 parsellerin bir kısmı ve bir kısım kadastral boşluğa ilişkin imar planı askıya çıkarıldı..

Güngören Gençosman Mahallesi imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Güngören İlçesi, Gençosman Mahallesi, 5 pafta, 11173 parsele ilişkin imar planı askıya çıktı..

Eyüpsultan Göktürk nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Eyüpsultan İlçesi, Göktürk Mahallesi, 126 ada, 1 ve 2 parseller 1291 parsel ve kadastral boşluğa ilişkin nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıktı..

Maltepe Gülsuyu imar planı askıya çıktı!

Maltepe İlçesi'ne bağlı Gülsuyu Mahallesi sınırları içerisindeki bazı parsellerin imar planı bugün askıya çıktı..

Kumburgaz Tem Bağlantı Yolu Güzelce Etabı imar planı itirazı askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Kumburgaz Tem Bağlantı Yolu Doğusu Kartaltepe Revizyon Nazım İmar Planı Güzelce Etabı'na ilişkin 1/5000 ölçekl nazım imar planı itirazı bugün askıya çıktı.

Güngören Mahallesi nazım imar planı değişikliği askıda!

İBB, Güngören İlçesi, Güngören Mahallesi'ndeki bir parsele ilişkin imar planı değişikliğini askıya çıkardı..

Kadıköy Göztepe imar planı tadilatı askıya çıktı!

İstanbul'da Kadıköy İlçesi'ne bağlı Göztepe Mahallesi'ndeki bir parsele ilişkin imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

Sakarya Büyükşehir Meclisi'nde imar planı değişiklikleri görüşülecek!

Sakarya Büyükşehir Meclisi bugün toplanıyor. Oturumda imar planı değişikleri, ilçe belediye meclis kararları ve komisyon raporlarından oluşan 59 maddelik gündem konuşulacak.

Gaziosmanpaşa Tem Güneyi Revizyon Nazım İmar Planı askıda!

Gaziosmanpaşa İlçesi, Tem Güneyi Revizyon Nazım İmar Planı Plan Notları itirazlarına ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Adıyaman'da yeni imar planı görüşüldü!

Adıyaman'da kentsel yenileme kapsamında yeni imar planları geliştirilecek. Bu kapsamda Adıyaman'da yeni imar planı görüşüldü.

Göcek imar planı Haberi

Göcek imar planı

Muğla’nın Fethiye ilçesinin turizm merkezlerinden biri olan Göcek'de sahil şeridine yapılmak istenen marina tartışma konusu oldu. HaberTürk'te yer alan habere göre; Göcek’i denizden ayıracak olan imar planı mahkeme tarafından iptal edildi. Fakat iptal kararına karşı inşaat devam etti. Marina ruhsatı aldı. Gelişmelere tepki gösteren Göcekliler, kararın uygulanmasını isterken konuya ilişkin açıklama yapan ceza hukukçusu Prof. Dr. Adem Sözüer, "Burada sadece bir siyasal partinin olumsuzluğu da söz konusu değil. Burada partiler üstü bir sorunu dile getiriyoruz. Buradaki yerel yönetimlerden de hukuk kurallarının uygulanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Fethiye'nin Göcek mahallesine inşa edilen yat limanı projesinde karar çıktı. Muğla 3. İdare Mahkemesi, tarafından yat projesi iptal edildi.

Kararda mahkeme Göcek kıyı bölgesinin, kamunun erişimine kapatılmasının, Kıyı Kanunu ve Kıyı Kanununun Uygulanmasına dair...