18 / 04 / 2024

gökdelen ne demektir

gökdelen ne demektir

Dev boyutlu bina olarak da ifade edilen gökdelen nedir? Dünyanın ve Türkiye'nin en yüksek gökdelenleri nerede bulunuyor? İşte yanıtı ve detayları...

Gökyüzünden dünyaya gökdelen sarkıtılacak!

Dünya’dan 50 bin kilometre yükseklikteki bir asteroitten yeryüzüne gökdelen sarkıtılması planlanıyor. Yüzeye temas etmeyecek binadan yerküreye paraşütle atlanacak.

2002 yılında Çapa ve Cerrahpaşa gökdelen hastane olacakmış!

2002 yılında İstanbul Üniversitesi'ne bağlı iki tıp fakültesi olan Çapa ve Cerrahpaşa 100 milyon dolarlık yatırımla gökdelen tipi hastaneye çevrilecekmiş. Projenin devreye girmesiyle iki hastane AB normlarına uygun hale getirilecekmiş.

1999 yılında Büyükşehir Belediyesi Fulya Tesisleri'nin üzerine gökdelen dikecekmiş!

1999 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, spor alanı olma özelliğini kaybettiğini savunduğu, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne ait Fulya Tesisleri'nin üzerine 24 katlı, 432 daireli 4 gökdelen dikmeyi planlamış.

Turizm merkezi ne demektir?

Turizm merkezlerinde yapılacak imar planları, her ölçekte planlar gerektiğinde ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri de alınarak Bakanlıkça yapılır veya yaptırılır. Peki, turizm merkezi ne demektir?

Tapu maliki ne demektir?

Gayrimenkul hukukunda sıkça karşılaşılan malik nedir? Tapu maliki ne demektir? Medeni Kanun'a göre gayrimenkulde maliklik sıfatı hangi hallerde kazanılır? Tapu malikinin hak ve sorumlulukları nelerdir?

Mehmet Refik Soyer 38 katlı gökdelen planına itiraz etti!

Mehmet Refik Soyer, ailesinin diğer fertlerinin buraya 38 katlı gökdelen yapmasını engelledi. Soyer'in gökdelene izin verilen plana itirazını, Bayraklı Belediye Meclisi kabul etti. Soyer, kentin güneş ışığına ve rüzgara ihtiyacı olduğunu söyledi.

Arsa tapulu ev ne demektir?

Yapılmakta veya ileride yapılacak olan bir yapının bağımsız bölümleri üzerinde Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre irtifak hakları kurulabiliyor. Bu aşamada karşımıza arsa tapulu evler çıkıyor. Peki, arsa tapulu ev ne demektir?

Muvazaalı satış ne demektir?

Muvazaa, gerçek ismi ve niteliği saklanarak, başka bir isim altında üçüncü kişileri aldatmak için göstermelik olarak yapılan işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, muvazaalı satış ne demektir?

Natamam bina ne demektir?

Natamam kelime anlamı olarak "tamamlanmamış, bitmemiş" anlamına geliyor. Buna göre natamam bina ne demektir? Natamam ev kredisi nasıl çekilir? İşte natamam konut kredisi bu haberde..

Bucak ne demektir?

Coğrafya, ekonomi, güvenlik ve mahalli hizmet bakımlarından aralarında münasebet bulunan kasaba ve köylerden meydana gelen bir idare bölümü olan bucak ne demektir? Bucak nasıl idare edilir? İşte kanun esasları....

Baza kat ne demektir?

Günümüz konut projelerinde kullanılan baza kat ne demektir? Baza kat kaçıncı kattır? Baza kat hangi kattır? Baza kat hangi projelerde bulunur? İşte binada baza kat özellikleri bu haberde...

Burada ne bir gökdelen var ne bir AVM!

Ceren Kumbasar dün güne Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün tweetiyle başladım. Kendisi Roma’dan attığı tweette, “Burada ne bir gökdelen var, ne AVM” diyordu. Bu tweet beni gülümsetti...

Cumhurbaşkanı Gül: Roma'da ne bir AVM ne bir gökdelen var!

Cumhurbaşkanı Gül, Twitter'da İtalya izlenimlerini paylaştı. Roma'da tarihi dokunun korunmuş olmasına değinen Gül, "Şehrin yüzlerce yıllık ihtişamlı binaları, meydanları, sokakları öyle korunmuş ki ne bir gökdelen ne de bir AVM var" dedi...

gökdelen ne demektir Haberi

gökdelen ne demektir

Gökdelen nedir?

Yüksekliği bakımından dev boyutlu bina olarak tabir edilen yapılar "gökdelen" olarak karşımıza çıkıyor. 100 metreden daha yüksek yapılar gökdelen olarak kabul ediliyor. Bu çeşit yapılar ilk olarak 1880'lerde ABD'de görülmeye başladı.


1890'da Pulitzer binası 26 kata ve 94 metreye ulaşıyordu. Geleneksel yapı gereçleri ile bunun ötesine geçmek olanaksız görünüyordu. Sonraki gelişmeler çelik strüktür sisteminin yapıya girmesiyle hız kazandı.


Gökdelenlerin tarihi Şikago ve New York olmak üzere ABD'de başlangıç gösteriyor. Gökdelenler ABD'den sonra, Uzakdoğu ve Ortadoğu'da yaygınlaşmıştır. Son yıllarda ise Londra, Barselona, Stockholm, Moskova gibi şehirlerde gökdelen dikilmeye başlanmıştır.


Türkiye'de ise İstanbul başta olmak üzere son yıllarda gökdelen sayısında hızla artış yaşanıyor.


Dünyanın en yüksek gökdelenleri:

* 2010 yılında Dubai'de yapılan 163 kata sahip ve 828 metre uzunluğunda Burj Khalifa,

* 2012 yılında Mekke'de yapılan...