25 / 04 / 2024

gölcükte 500 bina boşaltılıyor

gölcükte 500 bina boşaltılıyor

Gölcük'te Denizevler'in bulunduğu alan 3 Eylül 2001 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla 'Afete Maruz Bölge' ilan edildi. Buradaki 500 hanenin boşaltılması, bina sahiplerine de kalıcı konutlardan ev verilmesi kararlaştırıldı.

Gölcük depreminde hasar gören 6 katlı bina yıkılıyor!

Gölcük'te deprem sonrası yıkımlar devam ederken, tehlike arz eden binalarda tahliye edilerek yıkılıyor

Gölcük depreminin sembolü olan binalar yıkılıyor!

1999 yılında Gölcük'te meydana gelen deprem sonrasında basında haberlere konu olan meşhur 2 bina için yıkım kararı alındı. 

Yıldırım Sezer: Gölcük, depremden sonra sıfırdan yapıldı!

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, 17 Ağustos 1999 depreminde ağır hasar görmüş ve yıkılması gereken bina olmadığını, yeni bir Gölcük'ün oluştuğundan bahsederek, "Gölcük depremle ilgili acı hatırayı unutmayacak ama bir yandan da geleceğe umutla bakmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Gölcük’te tehlike saçan bina yıkıldı!

Kocaeli Gölcük Belediyesi ekipleri tarafından, geçtiğimiz ay tavanı çöken ve bölgede büyük tehlike oluşturan binanın yıkımı gerçekleşti.

Gölcük’te ağır hasarlı bina kalmadı!

Gölcük ilçesinde depremin yaralarının sarıldığını söyleyen Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, ''Gölcük’te ağır hasarlı ve yıkılması gereken bina kalmadı'' dedi.

Gölcük'teki metruk bina yıkıldı!

Gölcük Belediye Başkanı Av.Ali Yıldırım Sezer vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda, Kavaklı´daki metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Gölcük Saraylı'daki bina Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğüne Tahsis edildi!

Gölcük Belediye Meclisi Şubat Ayı toplantısında Saraylı'daki binanın Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğüne Tahsis edilmesine karar verildi.

Isparta Gülcü'de 10 yıllığına kiralık ticari bina!

Isparta Belediyesi, Gülcü Mahallesi'ndeki binanın ticari alan ve akaryakıt-LPG amaçlı bina olarak kiralama işi ihale ediliyor. İhale 7 Ağustos'ta yapılacak..

Gölcük Tabiat Parkı ihalesi bugün!

Gölcük Tabiat Parkı için ihale bugün saat 14.30'da yapılacak. 500 bin kişinin ziyaret ettiği, milyonlarca kişinin fotoğraf çektirdiği o evin bulunduğu Gölcük Tabiat Parkı için nefesler tutuldu.

Kocaeli Gölcük Hastanesi için ek bina geliyor!

Kocaeli Gölcük'e yapılacak yeni yatırımlarla ilgili bilgi verildi. Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, kentsel dönüşüm konusunda önemli adımlar atıldığını söyledi.

İzmit ve Gölcük’te birçok bina yıkılmalı!

Büyük Kocaeli Gazetesi köşe yazarı olan İbrahim Gürsel bugünkü yazısında İzmit ve Gölcük’teki kentsel dönüşümden bahsetti. İşte o haber...

Gölcük Halıdere'deki 30 yıllık bina yıkıldı!

Gölcük Halıdere'de bulunan 30 senelik bina, talep üzerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. Ataman, vatandaşların bu yıkımdan dolayı oldukça mutlu olduğunu kaydetti.

Mehmet Ellibeş: Gölcük'te rantsal dönüşüm olmayacak!

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, "Hep söylenen bir söz var ya Rantsal dönüşüme karşıyız. Ben de rantsal dönüşüme karşıyım. Rantsal dönüşüm nasıl olur. Birilerine peşkeş çekersek rantsal dönüşüm olur. " dedi.

gölcükte 500 bina boşaltılıyor Haberi

gölcükte 500 bina boşaltılıyor

Marmara Bölgesi'ni sarsan, 17 bin 480 kişinin hayatını kaybettiği, 500 binin üzerinde kişinin evsiz kaldığı 17 Ağustos 1999 depreminin 16'ncı yıl dönümünde deprem kurbanları, başta Gölcük olmak üzere depremin etkilediği diğer yerleşim birimlerinde anılacak. Gölcük'te, depremin ardından 16 yıl gibi uzun süre geçmesine rağmen bazı aileler hasarlı evlerde oturmayı sürdürüyor.


Geçen yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olarak kabul edilen, merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 7,4 şiddetindeki 17 Ağustos 1999 depremi, en büyük yıkıma yol açtığı Kocaeli'nin yanı sıra Sakarya, Bolu, Düzce, Yalova, İstanbul, Bursa, Eskişehir illerini de etkiledi. Resmi kayıtlara göre 17 bin 480 kişinin ölümüne, yüz binlerce insanın evsiz kalmasına yol açan depremin ardından 16 yıl gibi uzun süre geçmesine rağmen, deprem hasarlı bazı binalar hala büyük tehlike...