19 / 04 / 2024

Gölköy arazi anlaşmazlığı

Gölköy arazi anlaşmazlığı

Ordu'nun Gölköy ilçesinde akraba olan iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 4 kişi yaralandı.

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarına yapay zeka çözümü! Tahliye davalarının 3-5 yıl sürmesi utanç! 

Son zamanlarda ev sahiplerinin en çok mağdur oldukları konulardan biri tahliye davaları oluyor. Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları için yapay zeka önerisi geldi. İşte X'te paylaşılan o öneri ve yorumlar...

Kira anlaşmazlık davaları değerleme uzmanlarıyla çözüme kavuşacak

Yüksek kira artışlarının önüne geçmek için bir süredir uygulanan yüzde 25 zam sınırı uygulamasının 1 Temmuz’da sona ermesi bekleniyor. 1 Eylül 2023’ten bugüne kira davaları için uygulanan arabuluculuk dönemiyle anlaşmazlıklar hızla çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor. 

İzmir'de arazi tartışması bir can aldı! Eski muhtar göz altına alındı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde arazi anlaşmazlığından dolayı aralarında husumet bulunan kiki kişi arasındaki tartışma büyüdü ve eski muhtar, Bilen Dolma'yı tabancayla öldürüp, eşini de yaraladı.

23 yıllık arazi anlaşmazlığına arabulucu ayarı!

23 yıllık miras davası arabuluculuk yöntemi ile çözüme kavuştu. Yıllardır devam eden miras kavgası 15 günde çözüme kavuştu.

36 bin kira anlaşmazlığı arabulucuda çözüme kavuştu!

1 Eylül’den itibaren başlatılan arabulucu sistemi ile 36 bin kira anlaşmazlığı çözüldü. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerinden gelen soru ve eleştirileri cevapladı.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Kira anlaşmazlıklarında yeni çözüm!

Kiracılar ile mülk sahipleri arasındaki uyuşmazlıklarda mahkeme yerine ilk olarak bir arabulucuya başvurma mecburiyeti 1 Eylül'den itibaren uygulamaya başlandı. İki taraf arasında en çok kira anlaşmazlığı yaşanırken onun için de yeni çözüm geldi...

Kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk başvurularının yüzde 27'si anlaşmayla sonuçlandı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira anlaşmazlıklarında 62 bin 348 başvurunun 17 bin 201'inin anlaşma ile sonuçlandığını belirtti. İşte Bakan Tunç'un o açıklamaları...

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

Kira anlaşmazlığı yüzde 133 zamla çözüldü: Arabulucuda anlaşma oranları artıyor!

Kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk zorunluluğu geçen ay yürürlüğe alındı ve uygulama başladı. Taraflar artık dava açmadan önce arabulucuya gidiyor. Arabuluculukta anlaşma oranları artıyor. Avukat Umut Metin, bir ev sahibi ile kiracının yüzde 133 zamda anlaştığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Arabulucudan kiracı ve ev sahibi arasındaki zam anlaşmazlığına ‘yüzde 71 zam’ çözümü! 

Kira zamlarındaki yükselişi yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme sürerken, arabulucuda bir anlaşmazlık daha çözüldü. Konut sahibinin 1.750 TL'lik kirayı 8-9 bin TL'ye yükseltmek istemesi üzerine, taraflar arabulucuda yüzde 71'lik zamda anlaşma yaptı. İşte ayrıntılar...

Kira anlaşmazlığı yeni uygulanmaya başlanan arabuluculuk sayesinde çözüldü!

İzmir'in Aliağa ilçesinde, kira tutarı ve tahliye hususunda anlaşmazlık yaşayan konut sahibi ve kiracı, arabulucu sistemiyle, tutarın talebin yarısı olması ve kiracının bir yıl sonra tahliye olması kaydıyla anlaşmaya vardı.

Seba Gölköy'de teslimler Aralık'ta! Vade ve indirim fırsatını kaçırmayın! 

Seba Gölköy projesinde konut satışları devam ediyor. Projede 4+1 ve 6+1 müstakil villalar yer alıyor. Peki Seba Gölköy'de villa fiyatları ne kadar? İşte Seba Gölköy ile ilgili merak edilenler...

Kira anlaşmazlıklarında arabulucu dönemi bugün başladı! Arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında arabuluculuk dönemi bugünden itibaren başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, süreçle ilgili merak edilenleri dün açıkladı. Peki arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

Gölköy arazi anlaşmazlığı Haberi

Gölköy arazi anlaşmazlığı

Ordu'nun Gölköy ilçesinde iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle kavga çıktı. Çıkan kavga sonucunda 4 kişi yaralandı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ilçeye bağlı Damarlı Mahallesi'nde Güner A. ile akraba oldukları Cihat Ç. Cengiz Ç. ve Ferdi Ç. arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle kavga çıktı. 

Kısa sürede silahlı kavgaya dönüşen tartışmada taraflar tabanca ve tüfekle birbirine ateş açtı. Olayda 4 kişi vurularak yaralandı. 

Yaralılar, olay yerinde yapılan tüm müdahaleler sonrasında Ordu Devlet Hastanesi ile Ordu Üniversitesi (ODÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

Bu sırada ambulanstan indirilen yaralılardan birinin "Bu iş artık kan davası meselesi oldu" demesi dikkati çekti. 

Öte yandan polis ekipleri, yaralıların getirildiği Ordu Devlet Hastanesi önünde gerginlik yaşanması üzerine önlem aldı.