25 / 04 / 2024

Green Mortgage nedir

Green Mortgage nedir

Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, Türkiye’nin ilk yeşil mortgage uygulaması olan Green Mortgage (Yeşil Mortgage) ürününü hayata geçirdiklerini söyledi.

Konut Kredisi (Mortgage) nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir?

Gündemden düşmeyen konut kredisi kavramı ve detayları vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Peki, Konut Kredisi (Mortgage) Nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir? İşte detaylar..

Mortgage kredisi nedir? Mortgage kredisi nasıl alınır?

Mortgage kelimesinin Türkçe karşılığı tutsat ya da tutulu satış olarak anlam kazanıyor. Bankaların sunduğu mortgage kredi bu noktada farklı şekilde ifade ediliyor. Peki mortgage kredisi tam olarak nedir ve nasıl alınır? İşte mortgage kredi hakkında bilinmesi gerekenler...

Gayrimenkul ipoteğine dayalı finansman modeli Tersine Mortgage nedir? 

Mal sahibinin evinin değerine karşı borçlandığı bir konut kredisi Tersine Mortgage(Reserve Mortgage) ismi veriliyor. Peki, Tersine Mortgage neleri kapsıyor? İşte detaylar...

Garanti BBVA'dan Green Mortgage'a 370 milyon TL finansman!

Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, Türkiye’nin ilk yeşil mortgage uygulaması olan Green Mortgage (Yeşil Mortgage) ürününü hayata geçirdiklerini söyledi.

Mortgage krizi nedir? Nasıl oluştu?

Türkiye emlak sektöründe bazı sorunlar olduğu artık birçok kesim tarafından dile getiriliyor. Ancak bu sorunlar dile getirilirken "mortgage" kelimeside, gerçekte ne olduğu bilinmeden sorumsuzca kullanılıyor. İşte Dr. Murat Eren'in yazısı...

Reserve mortgage nedir?

Reserve (tersine) mortgage sisteminde mal sahibi evini ölene kadar içinde oturmak şartıyla bankaya verir, banka da evin değerine karşı mal sahibine aylık ödemeler yapar ve kalan kısım ev satıldıktan sonra tahsil edilir.

Mortgage ve konut kredisi arasındaki fark nedir?

Banka ve diğer kredi kuruluşlarının ev sahibi olmak isteyenlere sunduğu krediler "mortgage" ve "konut kredisi" olarak tanımlanıyor. Peki, mortgage ve konut kredisi arasındaki fark nedir?

Mortgage kredi faiz türleri nelerdir?

Mortgage kredi faiz türleri nelerdir? Mortgage kredi faiz türleri neye göre ayrılır? En çok tercih edilen faiz türü nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin devamını detaylı olarak inceleyebilirsiniz..

Mortgage nedir?

5582 Sayılı "Konut Finansmanı Sistemine İlişkin Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" ile ülkemizde hukuki bir anlam kazanan Mortgage nedir? Mortgage hakkında merak ettikleriniz haberimizde..

DD Mortgage 8 ayda 500 konuta finansman sağladı

DD Mortgage Genel Müdürü Murat Aysan, konut almak için en uygun zaman olduğunu belirtti

İngiltere'de mortgage ödemeleri, kredi başvurularını aştı!

İngiltere'de Temmuz ayında, tutsat (mortgage) geri ödemeleri, ilk kez tutsat kredisi başvurularını aştı

Garanti Mortgage'ta konut kredisi yüzde 0.67'ye indi!

Garanti Mortgage konut kredisi faizlerine yeniden indirim uyguladı!

DD Mortgage 120 ay vadede faizi yüzde 1.09'a çekti!

Konut kredisinde uzun vadede en düşük faizi uygulanan DD Mortgage, faiz indirimlerine devam ediyor

Green Mortgage nedir Haberi

Green Mortgage nedir

Deprem kuşağında yer alan ve yapılarının büyük bir kısmının yenilenmesi gereken Türkiye için kentsel dönüşüm en önemli gündem maddelerinden biri. Binaların yenilenme sürecinde ise enerji verimliliği ve yeni yapıların yeşil binalara dönüştürülmesi büyük önem taşıyor. 

Ekonomist'te yer alan habere göre, Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, EBRD ve IFC ile birlikte çalışarak, avantajlı faiz oranlarıyla, enerji verimliliği yüksek binaları kapsayan çevre dostu projelerin finansmanına yönelik Türkiye’nin ilk yeşil mortgage uygulaması olan Green Mortgage (Yeşil Mortgage) ürününü hayata geçirdiklerini söylüyor. Atay, “Yeşil Mortgage alanında kullanılan fonlar, ipotek teminatlı menkul kıymet ihracı piyasasından sağladığımız tonlamanın yüzde 46'sını oluşturuyor. 2017 yılından bugüne 370 milyon TL’nin üzerinde finansmanı yeşil binaların hizmetine sunduk” diyor.
 
Murat Atay, sağladıkları kredilerle 9 bin 822 ağacın gerçekleştirebileceği...