28 / 03 / 2024

Gültepe kira

Gültepe kira

13 mahallenin bulunduğu Gültepe, sahip olduğu İzmir Körfezi manzarasına rağmen en yüksek ev kirası 400 lira en düşüğü ise 250 lira...Ulubatlı Mahallesi Muhtarı Ramazan Kolaç konu ile ilgili değerlendirme yaptı.

İzmir Gültepe'nin kentsel dönüşüm planları iptal edildi! 

İzmir Gültepe'de Konak Belediyesi tarafınca yapılan Gültepe kentsel dönüşüm planları İzmir 4.İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. 

İzmir Gültepe'de kentsel dönüşüm ada ada yapılacak!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe esnafıyla bir araya geldi ve esnafın taleplerini ve yaşadıkları sorunları dinledi. Abdül Batur, bölgedeki kentsel dönüşümle ilgili konuştu.

Abdül Batur'dan Gültepe imar planları açıklaması!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe imar planlarının durdurulmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Batur, “Hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğiz. Kimse bu konuda bizi vazgeçiremez" diye konuştu.

İzmir Gültepe sakinlerinden kentsel dönüşüm tepkisi!

Gültepe Semti Kentsel Dönüşüm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin genel kurulunda konuşan mahalleli, kentsel dönüşüme tepki gösterdi. 

Kağıthane Gültepe Kapalı Otopark projesinin inşaatı başladı!

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlut Öztekin'in önem verdiği projelerden biri olan Gültepe Kapalı Otopark ve Pazaryeri Projesi'nin inşaatı başladı. 

Gültepe Geri Dönüşüm Anonim Şirketi kuruldu!

Gültepe Geri Dönüşüm Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Kamil Önal ve Muhsin Arslan ortaklığında kuruldu.

Kabine toplanıyor! Gündemde kira düzenlemeleri var!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığı ile gerçekleşecek kabine toplantısının ana gündeminde kira düzenlemesi olacak.

İzmir Gültepe kentsel dönüşüm planları yargıya taşınıyor!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Konak Belediyesi tarafından hazırlanan ve kamuoyunda Gültepe Planları olarak bilinen kentsel dönüşüm planının iptali için dava açılacağını belirtti.

Konak Gültepe kentsel dönüşümde ilk kazma 1 yıl içinde vurulacak!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konal Gültepe Mahallesinde kentsel dönüşüm için planların çıkarıldığını ve ilk kazmanında 1 yıl içinde vurulacağının planlandığını söyledi.

Gültepe'nin imar planları askıya çıktı!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe imar planlarının askıya çıkmasının ardından muhtarlar ve vatandaşların sorularına cevap verdi. 

İllere göre kira yardımları devam ediyor!

2020'nin ilk yarısında İstanbul’da bulunan hak sahiplerine 135 milyon 600 bin lira kira yardımı yapıldı. İşte illere göre kira yardımı tutarları...

Reysaş GYO TEFE-TÜFE'ye göre kira artışı yapacak!

Reysaş GYO'nun depo kiralama bildirimine göre, kira ödemeleri aylık olup, kira bedelinde 1 yıllık periyotlarda (TEFE+TÜFE)/2 oranı dikkate alınarak artış uygulanacak.

Borçlar Kanunu'na göre kira sözleşmesine zam!

Taşınmaz kiraladıktan sonra hüsrana uğramamak için dikkatli olunması gerekiyor. Peki kira sözleşmesi imzalamadan önce nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte Borçlar Kanunu'na göre kira sözleşmesine zam...

Gültepe kira Haberi

Gültepe kira

Tüm sokaklarındaki yokuşu ve hemen her evdeki yoksulluğu ile Gültepe, geçmişin acılarını silmeye çalışan ve hala umudunu koruyan insanlara İzmir'in eşsiz manzarasında ev sahipliği yapıyor. 


Ünlü Toros Meydanı, kahvehaneleri, tırmanması zor yokuşları, bıçkın delikanlıları, kalabalık sokakları, oyunlarını sokaklarda oynamayı sürdüren çocukları, komşusuyla kapı önü sohbetleri yapan kadınları, mahalle aralarında bağırarak meyve, sebze satan esnafı ile az sayıdaki misafirini karşılayan Gültepe, İzmir'e 50-60 yıl önce göçle gelen ve birbirine tutunarak yaşamayı sürdüren insanların kültürünü yaşatıyor.


Gültepe semtine 1990'lı yıllarda yerleşen Ulubatlı Mahallesi Muhtarı Ramazan Kolaç, AA muhabirine, önce ayakkabıcılıkla yaşamını sürdürdüğünü, sonra bakkal dükkanı açtığını anlattı. 


Semti sevdiğini, insanlarını sıcakkanlı bulduğunu söyleyen Kolaç, "Burası güzel komşuluğun olduğu bir yer. Dışarıdan gelenlerin toplu olarak yaşadığı bir bölge, farklı bölgelerden gelmişler ama herkesin birbirinin kültürüne...