26 / 04 / 2024

TİM Başkanı Mustafa Gültepe ihracatta rekor sözü verdi!

TİM Başkanı Mustafa Gültepe ihracatta rekor sözü verdi!

Küresel talebin Türkiye’nin ihracatında belirleyici rol oynadığını belirten Gültepe, "Ekonometrik modelleme yöntemlerinden faydalanarak bir ihracat tahmini hazırladık. İhracatta bu yıl 265 milyar dolarla yeni bir rekora imza atacağız” dedi.



Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden (TİM) tarafından "İhracat 2023 Raporu" başlığı ile hazırlanan çalışmada, Türkiye’nin 2023 yılı ihracatı 264,7 milyar dolar olarak belirlendi.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe, her yıl hazırladıkları ihracat raporunda güvenilir verileri bilgiye dönüştürdüklerini ve analizlerle desteklediklerini belirterek, “Bu raporu, ihracatçılar için kapsamlı bir el kitabı olarak görüyoruz” dedi.

 TİM Başkanı Mustafa Gültepe ihracatta rekor sözü verdi!

EKONOMETRİK MODELLEME YAPIYORUZ

Global büyümede yavaşlamanın ihracata olası yansımalarına odaklandıklarını ifade eden Gültepe, “Bunun nedeni Türkiye’nin ihracatının global ekonomilerdeki büyümeyle doğrudan ilişkili olması. Küresel talep, ihracatta belirleyici rol oynuyor. Ekonometrik modelleme yöntemlerinden faydalanarak bir ihracat tahmini yaptık. Küresel gelir düzeyindeki ivme kaybının, ihracatın hızını yavaşlattığını gördük. Ekonometrik verilere göre bu yıl ihracatımız yüzde 4,13 artarak 264,7 milyar dolara yükselecek. Bu sonuca odaklandık. Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıl dönümünde yaklaşık 265 milyar dolarla yeni bir rekora imza koyacağız. Şubat ayında yaşanan depremlerin de 2,6 milyar dolarlık bir ihracat kaybına neden olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön