19 / 04 / 2024

Türkiye ihracatta yeni rekorlara koşuyor! Türkiye Avrupa’nın üretim merkezi haline geldi!

Türkiye ihracatta yeni rekorlara koşuyor! Türkiye Avrupa’nın üretim merkezi haline geldi!

Türkiye ihracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye’de son 12 ayın tamamında aylık ihracat rekorunu kırdık diyerek ihracat rakamlarındaki iyileşmeyi vurguladı. Önümüzdeki günlerde 250 milyar dolar hedefi yakalayacaklarını söyledi.



Avrupa’nın üretim talebi Türkiye'ye kayıyor, 250 milyar dolar ihracat rakamını yakalarız.

Türkiye ihracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, konuşmasında “ Avrupa ve ABD başta olmak üzere küresel ekonomilerdeki resesyon ve belirsizliğe rağmen 2022 yılı için öngörülen 250 milyar dolarlık ihracat hedefini tutturacaklarını söyledi. Haziran ayındaki genel kurulda TİM Başkanı olarak seçilen Mustafa Gültepe düzenlediği ilk basın sohbet toplantısında "Avrupa'da elektriğin yoğun olarak kullanıldığı sektörlerde talepler, Türkiye'ye kayması başladı. Eğer hane halklarının alım gücündeki düşüş sınırlı kalır ve Avrupa'da üretim daralmaya devam ederse bu durum bazı sektörlerimizde ihracatımızı olumlu yönde etkileyebilir" diye konuştu.

Türkiye ihracatta yeni rekorlara koşuyor! Türkiye Avrupa’nın üretim merkezi haline geldi!

HEDEFİ TUTTURACAĞIZ

"Ocak-ağustos dönemini 165,7 milyar dolar ihracatla tamamladık. Son 12 ayın tamamında aylık ihracat rekorunu kırdık" diyen Gültepe "Tüm gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Avrupa ve ABD başta olmak üzere küresel ekonomilerdeki resesyon ve belirsizliğe rağmen, 2022 yılı için hedeflediğimiz 250 milyar dolarlık ihracat hedefimizi tutturacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön