23 / 04 / 2024

Mustafa Gültepe: Atıl kamu binalarını istiyoruz!

Mustafa Gültepe: Atıl kamu binalarını istiyoruz!

Geçen yıl, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) başkanlığına seçilen Talu Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Mustafa Gültepe’nin en önemli projelerinde biri Anadolu’daki atıl kamu binalarını alıp burada ileri teknoloji hazır giyim üretimi yapmak.




Capital'de yer alan habere göre, geçen yıl, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) başkanlığına seçilen Talu Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Mustafa Gültepe, hedeflerinin Türkiye’yi dünyanın üçüncü büyük hazır giyim tedarikçisi yapmak olduğunu söylüyor. Gültepe’nin en önemli projelerinde biri Anadolu’daki atıl kamu binalarını alıp burada ileri teknoloji hazır giyim üretimi yapmak.

Gültepe, Anadolu projesini şu şekilde anlatıyor:

YENİ FABRİKALAR

“2018’i 17,6 milyar dolar ihracatla kapattık ve 15,8 milyar dolarlık net döviz girdisi sağladık. Anadolu’da atıl duran kamu binalarını elden geçirip fabrikaya dönüştürebiliriz. TOKİ’nin devreye girmesiyle inşa edilecek fabrikaları da uzun vadeyle satın alabilir ya da kiralayabiliriz.

“ÜRETİM MERKEZİ OLABİLİR”

İstanbul’u moda merkezi, Anadolu’yu üretim üssü yapma hedefimiz doğrultusunda 1. Bölge dışındaki tüm bölgelerin 6. Bölge teşviklerinden yararlandırılmasını talep ediyoruz. Bu taleplerimizin kabul görmesi durumunda kadın istihdamına hem de ihracatımızı 25 milyar dolara çıkararak cari açığın kapatılmasına daha çok katkı sağlayabiliriz.”

Mustafa Gültepe: Anadolu’daki fabrika binalarını  TOKİ  yapsın!


Geri Dön