23 / 04 / 2024

gümrük birliği anlaşması yunanistan

gümrük birliği anlaşması yunanistan

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Avrupa Komisyonu'nun Genişleme Başkanı Oliver Varhelyi'ye yazdığı mektupta Türkiye ile olan Gümrük Birliği anlaşmasını sonlandırmanın değerlendirilmesini talep etti.

Gümrük cezaları ve fazla çalışma ücretleri artırıldı

Gümrük Kanunu ve buna dayalı olan mevzuata aykırı hareket edenlere uygulanan usulsüzlük cezası ile fazla çalışma ücretlerine ilişkin rakamlar, yüzde 58,46 olarak belirlenen yeniden değerleme oranında yükseltildiği açıklandı. İşte haberin detayları...

İş dünyası Gümrük Birliği Anlaşması'nın yeniden revize edilmesini istedi!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 61. Genel Kurulu'nda konuşan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, AB ile müzakereler yürütülürken Gümrük Birliği Anlaşması'nın günün koşullarına göre yeniden revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Tuzla'daki rezerv yapı alanına gümrük binası inşa edilecek! 712 bin 436 metrekarelik arazide imar planı değişti!

Depremi bekleyen İstanbul’da riskli yapıların dönüştürülmesi amacıyla daha önce rezerv yapı alanı ilan edilen Tuzla’daki dev arazide, Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve diğer hizmet birimleri için yeni hizmet binası inşa edilmesine karar verildi. İşte o imar planı değişikliği ile ilgili detaylar...

İhracatçılardan AB Yeşil Mutabakatı uyarısı! İklim diplomasisi ticaret savaşına mı dönüşüyor?

İhracatçılar AB Yeşil Mutabakatının ticaret savaşına dönüşmesinden endişeli. Konuya ilişkin endişelerini dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği’nin Serbest Ticaret Anlaşmasına çevrilmesini istiyor.

İthalat yapanlar bu haber sizi çok ilgilendiriyor! Gümrük vergisinde yeni düzenleme geldi!

Ticaret Bakanlığı’ndan, ithalat yapanları ilgilendiren önemli bir karar geldi. Bakanlık, gümrük vergilerinde 2023 yılı için değişiklikler yapıldığını duyurdu.

Ayçiçeği tohumunda gümrük vergisi değişti! Ayçiçek fiyatı bugün hangi borsada kaç TL? 20 Ekim 2022 fiyat listesi!

Bazı ülkelerden ayçiçeği tohumu ithalatında gümrük vergisi oranı yüzde 5 şeklinde uygulanacak. Peki ayçiçek fiyatlarında son durum ne? Bugün ayçiçek hangi borsada ne kadar? İşte ayçiçek 20 Ekim 2022 fiyat listesi...

Sanayiciye üretim desteği: Yabancı hammaddenin gümrük vergisi düşürüldü

Türkiye'de yerli üretimi olmayan girdi mahiyetindeki ham madde ve ara mamullere uygulanan gümrük vergileri sanayicilerin girdi maliyetlerini düşürmek ve rekabet gücünü artırmak amacıyla Avrupa Birliği (AB) ile eş zamanlı olarak düşürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş AB üyeliği ve Gümrük Birliği açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası dünyada yeniden hassaslaşan dengeleri yakından ilgilendiren çok önemli bir çıkış yaptı. Erdoğan, Avrupa Birliği'ne üyelik faslı ve Gümrük Birliği'yle ilgili 'Süratle yeni fasıl açılmasını ve Gümrük Birliği güncellemesi bekliyoruz' dedi.

Utku Gümrükçü: Emsal artışında geç kalındı!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında alınan emsal artışı kararını değerlendiren İzmir Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü kararın alınmasında geç kalındığını dile getirdi. 

Çelik sektörü gümrük vergisinden nasıl etkilenecek?

AB ve ABD, 2018'den beri süren çelik ve alüminyum gümrük vergisi anlaşmazlığında uzlaştı. ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türk çelik sektörüne etkisine ilişkin yorumlarda bulunan çelikçiler, iki farklı görüş belirtti. 

Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın arazisi yapılaşmaya açıldı!

İstanbul Ataşehir’deki üzerinde Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın bulunduğu 286 bin metrekare büyüklüğündeki arazi için özelleştirilme kararı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019'da 'tamamı millet bahçesi' olacak dediği alanı yapılaşmaya açtı.

ABD'den Türkiye'de dahil 18 ülkeye yeni gümrük vergisi!

ABD Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin de içinde bulunduğu 18 ülkeden alüminyum alaşım levha ithalatına damping veya sübvansiyon uygulandığı gerekçesi ile ek gümrük vergisi getirdi.

Yunanistan, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği anlaşmasının sonlandırılmasını istedi!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Avrupa Komisyonu'nun Genişleme Başkanı Oliver Varhelyi'ye yazdığı mektupta Türkiye ile olan Gümrük Birliği anlaşmasını sonlandırmanın değerlendirilmesini talep etti.

gümrük birliği anlaşması yunanistan Haberi

gümrük birliği anlaşması yunanistan

Doğu Akdeniz'de Ankara ile Atina arasındaki gerilimi sürerken Yunanistan yönetimi, Avrupa Komisyonu'na AB ile Türkiye arasındaki Gümrük Birliği anlaşmasını askıya alması için çağrıda bulundu.

Atina-Makedonya Haber Ajansı'nın (AMNA) diplomatik kaynaklardan aktardığına göre, mektubunda Türkiye'nin öngörülmeyen tarifeler ve mevzuat önlemleri uygulayarak Gümrük Birliği kurallarını tek taraflı olarak ihlal etmeyi sürdürdüğünü öne süren Dendias, Türkiye'ye karşı önlem alınması konusunu derhal gözden geçirme çağrısı yaptı.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Yunan bakan, Ankara'nın devam eden hukuk ihlallerinin onaylanmadığı mesajının verilmesi için Gümrük Birliği anlaşmasının tamamen durdurulmasının gözden geçirilmesini talep...