28 / 03 / 2024

Gümrük Kapısı Yenileme

Gümrük Kapısı Yenileme

Türkiye, İran'a açılan sınır kapılarını yenileyerek, iki ülke arasındaki ticaretin daha hızlı yapılmasını sağlayacak. Esendere Gümrük Kapısı yenilenirken, Kapıköy ve Gürbulak'ta çalışmalar sürüyor.

Devlet 5 gümrük tesisini 5 kuruş harcamadan yenileyecek!

Devlet, hiç para harcamadan 4 gümrük kapısı ile 1 gümrük tesisini yenileyecek

İş dünyası Gümrük Birliği Anlaşması'nın yeniden revize edilmesini istedi!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 61. Genel Kurulu'nda konuşan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, AB ile müzakereler yürütülürken Gümrük Birliği Anlaşması'nın günün koşullarına göre yeniden revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Fiyatı dudak uçuklattı! gümrük vergisi yüzde 130'a çıkıyor

Gümrük vergisi, ülkelerin dış ticaret politikalarının bir parçasıdır ve ithalatı kısıtlayarak yerli üretimi korumayı veya belirli ürünlerin ithalatını teşvik etmeyi amaçlar. buna mukabil Buğdayın vergisi yüzde 130'a çıkarıldı. Karar, 1 Mayıs 2023 itibari ile yürürlüğe girecek.

Konteyner ithalatında gümrük vergisi ve ilave gümrük vergisi resmen sıfırlandı! 

Taşınabilir evlerin (konteyner) ithalatında gümrük vergisi ile ilave gümrük vergisinin (İGV) 31 Temmuz 2023 tarihine kadar sıfır olarak uygulanmasına karar verildi. İşte ayrıntılar...

Ayçiçeği tohumunda gümrük vergisi değişti! Ayçiçek fiyatı bugün hangi borsada kaç TL? 20 Ekim 2022 fiyat listesi!

Bazı ülkelerden ayçiçeği tohumu ithalatında gümrük vergisi oranı yüzde 5 şeklinde uygulanacak. Peki ayçiçek fiyatlarında son durum ne? Bugün ayçiçek hangi borsada ne kadar? İşte ayçiçek 20 Ekim 2022 fiyat listesi...

Sanayiciye üretim desteği: Yabancı hammaddenin gümrük vergisi düşürüldü

Türkiye'de yerli üretimi olmayan girdi mahiyetindeki ham madde ve ara mamullere uygulanan gümrük vergileri sanayicilerin girdi maliyetlerini düşürmek ve rekabet gücünü artırmak amacıyla Avrupa Birliği (AB) ile eş zamanlı olarak düşürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş AB üyeliği ve Gümrük Birliği açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası dünyada yeniden hassaslaşan dengeleri yakından ilgilendiren çok önemli bir çıkış yaptı. Erdoğan, Avrupa Birliği'ne üyelik faslı ve Gümrük Birliği'yle ilgili 'Süratle yeni fasıl açılmasını ve Gümrük Birliği güncellemesi bekliyoruz' dedi.

Ebru Gündeş Kıbrıs'tan ev aldı!

O Ses Türkiye jüri üyeliğinin yanı sıra hafta sonları da Kıbrıs'ta sahne alan başarılı şarkıcı Ebru Gündeş, Kıbrıs'tan ev aldı...

Utku Gümrükçü: Emsal artışında geç kalındı!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında alınan emsal artışı kararını değerlendiren İzmir Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü kararın alınmasında geç kalındığını dile getirdi. 

Çelik sektörü gümrük vergisinden nasıl etkilenecek?

AB ve ABD, 2018'den beri süren çelik ve alüminyum gümrük vergisi anlaşmazlığında uzlaştı. ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türk çelik sektörüne etkisine ilişkin yorumlarda bulunan çelikçiler, iki farklı görüş belirtti. 

Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın arazisi yapılaşmaya açıldı!

İstanbul Ataşehir’deki üzerinde Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın bulunduğu 286 bin metrekare büyüklüğündeki arazi için özelleştirilme kararı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019'da 'tamamı millet bahçesi' olacak dediği alanı yapılaşmaya açtı.

Son dakika haberi! Bazı tarım ürünlerinde gümrük vergisi sıfırlandı!

Bazı tarım ürünlerinin ithalatında gümrük vergisi yıl sonuna kadar sıfırlandı. Cumhurbaşkanlığı'nın konuyla ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bill Gates'in Washington Gölü kıyısındaki malikanesinde neler var?

Dünyanın en zengin insanlarından Bill Gates ile eşi Melinda Gates'in boşanma kararlarını açıklamalarının ardından bir hafta geçti fakat konu henüz gündemde. Şimdi de, çiftin Washington Gölü kıyısında bulunan malikanesinin akıbeti konuşuluyor.

Tuz Gölü kıyısına bungalov evler inşa edildi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şereflikoçhisar Belediyesi tarafından Tuz Gölü kıyısında lavanta tarlası oluşturuldu, kıyıya yakın yerlere bungalov evler yapıldı.

Gümrük Kapısı Yenileme Haberi

Gümrük Kapısı Yenileme

Türkiye, İran'a açılan sınır  kapılarını yenileyerek, iki ülke arasındaki ticaretin daha hızlı yapılmasını sağlayacak. Esendere Gümrük Kapısı yenilenirken, Kapıköy ve Gürbulak'ta çalışmalar sürüyor.


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, özellikle son dönemlerde  kapsamlı ekonomik reformları hayata geçiren Türkiye, İran ile dış ticaret  hacminin artırılması noktasındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.


Bu kapsamda İran'a açılan 3 gümrük kapısında modernizasyon  planlamalarını yapan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Hakkari'deki Esendere Gümrük Kapısı'nın yenileme çalışmalarını tamamladı. Bakanlık, "Yap-İşlet-Devret"  kapsamında yenilenen tesislerini bu yılın ilk yarısında hizmete açmayı planlıyor.


Van'daki Kapıköy Gümrük Kapısı'na ilişkin yenileme çalışmalarının ise  2017'de bitirilmesi hedefleniyor.


Bakanlık, Ağrı'daki Gürbulak Gümrük Kapısı'nın ihtiyacı karşılamakta  yetersiz kalması üzerine de sınır kapısının yenilenmesi için ilave arazi  kamulaştırma/tahsis ve projelendirme hazırlıklarına başladı.


Öte yandan, İran ve Türkiye arasında imzalanan Tercihli Ticaret...