18 / 04 / 2024

gümrük vergisi sıfırlanan tarım ürünleri

gümrük vergisi sıfırlanan tarım ürünleri

Bazı tarım ürünlerinin ithalatında gümrük vergisi yıl sonuna kadar sıfırlandı. Cumhurbaşkanlığı'nın konuyla ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Depremzedelere müjde! AFAD açıkladı! Hak sahipliği başvuru için 2 günlük ek süre verilecek!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'da, hak sahipliği başvurusu yapamayan depremzedelere 2 günlük ek süre verildiği açıklandı.

İş dünyası Gümrük Birliği Anlaşması'nın yeniden revize edilmesini istedi!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 61. Genel Kurulu'nda konuşan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, AB ile müzakereler yürütülürken Gümrük Birliği Anlaşması'nın günün koşullarına göre yeniden revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Tuzla'daki rezerv yapı alanına gümrük binası inşa edilecek! 712 bin 436 metrekarelik arazide imar planı değişti!

Depremi bekleyen İstanbul’da riskli yapıların dönüştürülmesi amacıyla daha önce rezerv yapı alanı ilan edilen Tuzla’daki dev arazide, Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve diğer hizmet birimleri için yeni hizmet binası inşa edilmesine karar verildi. İşte o imar planı değişikliği ile ilgili detaylar...

Fiyatı dudak uçuklattı! gümrük vergisi yüzde 130'a çıkıyor

Gümrük vergisi, ülkelerin dış ticaret politikalarının bir parçasıdır ve ithalatı kısıtlayarak yerli üretimi korumayı veya belirli ürünlerin ithalatını teşvik etmeyi amaçlar. buna mukabil Buğdayın vergisi yüzde 130'a çıkarıldı. Karar, 1 Mayıs 2023 itibari ile yürürlüğe girecek.

Riskli raporu verilen binalar tartışmaları ateşledi! 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemiyor!

Yapı denetim firmalarının verdiği "riskli" raporunun ardından malikler arasında yeni bir kavga sebebi oluştu. 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemezken, "Kira gelirimden olurum, denetim istemiyorum" diyenler bile gündeme geliyor.

Konteyner ithalatında gümrük vergisi ve ilave gümrük vergisi resmen sıfırlandı! 

Taşınabilir evlerin (konteyner) ithalatında gümrük vergisi ile ilave gümrük vergisinin (İGV) 31 Temmuz 2023 tarihine kadar sıfır olarak uygulanmasına karar verildi. İşte ayrıntılar...

Twitter, Günlük Tweet Sınırı Getirdi!

Twitter'dan olay açıklama geldi. Twitter tarafından kullanıcılara sağlanan günlük tweet sınırı yenilendi.

Vatandaşa bu kez zam değil indirim müjdesi geldi! Ayçiçek yağında büyük indirim geliyor!

Her gün zam haberi duymaktan artık bıkan vatandaşa bu sefer çok sevineceği bir haber geldi. Hükümet tarafından gümrük vergisinin sıfırlanması ile ayçiçek yağına çok önemli indirim geliyor. Kararla marketlerde fiyatlar yeniden ayarlanırken, indirimin önümüzdeki günlerde daha fazla olması bekleniyor.

İndirim yansıdı: Ayçiçek yağı fiyatları dibe vurdu! Markete giden 3’er 5’er alıp götürüyor!

Ayçiçek yağı için fırsatçılara yönelik önlem alan hükümet gümrük vergisini sıfırladı ve sıfırlanan vergi etiket fiyatlarına yansıdı. İşte detaylar...

İthalat yapanlar bu haber sizi çok ilgilendiriyor! Gümrük vergisinde yeni düzenleme geldi!

Ticaret Bakanlığı’ndan, ithalat yapanları ilgilendiren önemli bir karar geldi. Bakanlık, gümrük vergilerinde 2023 yılı için değişiklikler yapıldığını duyurdu.

Ayçiçeği tohumunda gümrük vergisi değişti! Ayçiçek fiyatı bugün hangi borsada kaç TL? 20 Ekim 2022 fiyat listesi!

Bazı ülkelerden ayçiçeği tohumu ithalatında gümrük vergisi oranı yüzde 5 şeklinde uygulanacak. Peki ayçiçek fiyatlarında son durum ne? Bugün ayçiçek hangi borsada ne kadar? İşte ayçiçek 20 Ekim 2022 fiyat listesi...

Hükümetten flaş yüzde yüz elektrikli TOGG adımı! Vergi sıfırlandı

Sanayi ürünlerinin ithalatında yüzde sıfır vergi uygulanmak üzere ilave tarife kontenjanı açıldı. Bu kapsamda vinil asetat, tolüen diamin ve polieter polyol, alüminyum alaşımlı levha ve lityum-iyon akümülatör için gümrük vergisi sıfırlandı. Peki bunun TOGG'la ne ilgisi var? İşte ayrıntılar...

Sanayiciye üretim desteği: Yabancı hammaddenin gümrük vergisi düşürüldü

Türkiye'de yerli üretimi olmayan girdi mahiyetindeki ham madde ve ara mamullere uygulanan gümrük vergileri sanayicilerin girdi maliyetlerini düşürmek ve rekabet gücünü artırmak amacıyla Avrupa Birliği (AB) ile eş zamanlı olarak düşürüldü.

gümrük vergisi sıfırlanan tarım ürünleri Haberi

gümrük vergisi sıfırlanan tarım ürünleri

Hububat ve bakliyat ürünlerinde gümrük vergisi 1 Ocak 2022 tarihine kadar sıfırlandı.Buna göre, buğday, çavdar, arpa, yulaf, mısır, nohut, mercimek ithalatı için gümrük vergisi 31 Aralık 2021 tarihine kadar "0" olarak uygulamaya alınacak.

A Haber'de yer alan haber göre; ayrıca, Avrupa Birliği ülkelerinden ithal edilen kahve için gümrük vergisi de yüzde 11'den yüzde 6'ya çekildi. Kosova'dan kahve ithalatı için vergi yüzde 13'den yüzde 8'e, D-8 ülkelerinden ithalat için yüzde 10'dan yüzde 8'e, diğer ülkelerden ithalat için yüzde 13'den yüzde 8'e düşürüldü.

Kahvenin en az gelişmiş ülkelerden yapılan ithalatında ise gümrük vergisi yüzde 11'den yüzde 6'ya çekildi.

Resmi Gazete'de yayınlanan kararda şöyle denildi: "Dünya genelinde yaşanılan Covid-19 hastalığı nedeniyle hububat ve bakliyat fiyatlarında yaşanan artışın önüne geçilebilmesi, iç piyasa fiyatlarının makul seviyelerde tutulabilmesi...