29 / 03 / 2024

gümüşhane tarihi ipekyolu

gümüşhane tarihi ipekyolu

Gümüşhane İli'nde tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan ve yapımı tamamlanan 5 ilde ulaşımı rahatlatacak olan "Torul 1 Tüneli'' ve "Torul 2 Tüneli" hizmete açıldı...

Gümüşhane Çakırkaya Manastırı restore edilecek! 

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde bulunan kayadan oyma tarihi Çakırkaya Manastırı 1 milyon TL'lik restorasyon projesiyle restore edilecek...

TOKİ Gümüşhane son başvuru tarihi!

TOKİ Gümüşhane son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. Projede toplam 210 adet konut bulunuyor.

Gümüşhane'deki otel inşaatına tepki!

Gümüşhane'nin Süleymaniye Mahallesi'nde tarihi hanın yerine yapılan otel inşaatı vatandaşların tepkisine neden oldu. 

Gümüşhane Çakırkaya Manastırı turizme kazandırılacak!

Gümüşhane'de yer alan Çakırkaya Manastırı turizme kazandırılacak. Tarihi manastırda, kayalardan yontularak oluşturulmuş sekiz destek sütunu bulunuyor.

Gümüşhane Devlet Hastanesi inşaatına ilişkin 6 sorun mecliste!

Gümüşhane Devlet Hastanesi inşaatının ihale süreci ve bitim tarihi meclis gündemine taşındı. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, konuya ilişkin sorularını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sordu..

TOKİ Gümüşhane'de 528 konutun yapımına başladı!

Gümüşhane Hasanbey mahallesinde inşaatı başlayan 528 konut alanında incelemelerde bulunuldu. Trabzon Belediye Başkanı Ercan Çimen, ''Kısa bir sürede yüklenici firma konutları hazır hale getirecek'' diye konuştu.

Gümüşhane'de AVM ihalesi yapıldı!

Gümüşhane’de otogar ve Daldaban Sanayi sitesinin bulunduğu alanda yapılacak AVM'nin ihalesi yapıldı. İhalesini Kundur İnşaat firmasının kazandığı AVM'nin inşaatı 16 ay sonra tamamlanacak.

Gümüşhane, yatırımcılarını bekliyor!

DOKA Yönetim Kurulu üyesi Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane’nin üretim ve ihracatı artırmak için oluşturulan cazibe merkezleri programın da yer almasının tarihi bir fırsat olduğunu söyledi.

Gümüşhane'ye 8.6 milyon TL'ye AVM yapılacak!

Gümüşhane Belediye Başkanlığı, Gümüşhane'ye AVM yaptırılmasını ve 30 yıl süre ile işletmesini ihale edecektir. İhale bedeli 8 milyon 640 bin TL olarak belirlendi.

Gümüşhane Süleymaniye Kayak Merkezi ilçeyi değiştirecek!

Gümüşhane Valisi Memiş, tarihi Süleymaniye Mahallesi'nde 20 milyon liraya mal olması planlanan kayak merkezinin faaliyete geçmesi ile ilçede önemli bir değişim yaşanacağını söyledi.

Gümüşhane konut yatırımlarıyla kabuk değiştiriyor!

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane'nin yapılan yatırımlarla kabuk değiştirdiğini belirtti. Çimen, bunun en son örneğinin Çamlıca Mahallesi'nde yapımına başlanılan 528 konut olduğunu söyledi.

Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne 1 ayda taşınacağız!

Gümüşhane Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Özgür Çelebi, Yeni Devlet Hastanesi ile ilgili soruları yanıtladı. Çelebi, hastaneye 1 ayda taşınılacağını söyledi.

Gümüşhane'de 1 yılda 698 milyon TL'lik kamu yatırımı yapıldı!

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve İdareciler Günü nedeniyle düzenlediği toplantıda Gümüşhane’ye 2016 yılında 698 milyon TL tutarında kamu yatırımı yapıldığını söyledi.

gümüşhane tarihi ipekyolu Haberi

gümüşhane tarihi ipekyolu

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, beraberindeki AK Parti Gümüşhane milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Hasan Metin, Torul Kaymakamı Recai Karal, İl Emniyet Müdür Vekili Mustafa Soyarslan ve bazı kurumların yetkilileri ile kentin Torul ilçe merkezindeki tarihi İpekyolu üzerinde bulunan ve Trabzon-Gümüşhane-Bayburt ile Erzurum'un yanı sıra Trabzon-Gümüşhane ve Erzincan'ı birbirine bağlayan "Torul 1" ve "Torul 2" tünellerinde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.


Mayda, incelemeler sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her bölgesinde olduğu gibi Gümüşhane'de de kamu hizmetlerinde bir yarış olduğunu söyledi.


Diğer hizmetler yanında en fazla kendini gösteren hizmetin ulaşım olduğuna işaret eden Mayda, "Gümüşhane'nin, Trabzon'dan Bayburt'a ve Erzincan'a duble yolları da son sürat devam ediyor. Bugün hem Ramazan Bayramı'nın birinci günü hem de ikinci bir bayramı birlikte...