26 / 04 / 2024

güneş enerjisinden nasıl elektrik üretilir

güneş enerjisinden nasıl elektrik üretilir

Bodrum'da evine 685 TL elektrik faturası gelen Elektrik Mühendisi Yaşar Aksöyek güneş enerjisinden elektrik üretmeye başladı. Şimdiki hedefi ise 500 milyon TL'lik Bodrum projesini hayata geçirmek

Güneş enerjisinden lisanslı elektrik üretimi için ilk ihale yarın!

Türkiye'de güneş enerjisinden lisanslı elektrik üretimi için ilk ihale 12 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilecek. İhalede Elazığ bölgesindeki 8 megavatlık kapasite için 5, Erzurum bölgesindeki 5 megavatlık kapasite için 2 firma yarışacak.

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı bugün açıklanacak. Peki Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru.

Anadolu Isuzu, elektriğini güneşten karşılamayı hedefliyor

GES projesinin 2. etabının tamamlanmasından sonra toplam kurulu gücü 6,7 MWp'ye varan Anadolu Isuzu, bundan sonra ihtiyaç duyduğu elektriğin yüzde 70’ini güneş enerjisinden karşılamayı istiyor. İşte ayrıntılar...

Emekli maaşıyla 2018'de 8.1 gram altın alınıyordu, şimdi 4.3 gram altın alınabiliyor! Emekli maaşları eridi! 

En düşük emekli maaşını yeterli bulmayan emekliler dört gözle beklerken, emekli maaşının 2018'den bu güne kadar nasıl eridiği de ortaya çıktı. İşte ayrıntılar ve rakamlar...

Fed'in faiz kararı sonrası dolar güne nasıl başladı? 1 doları bile olanlar acil baksın! Son dakika dolar/TL kuru

Dün piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Kararın hemen ardından gözler dolar kuruna çevrildi. Değer kaybeden dolar kuru güne nasıl başladı? 1 doları bile olanlar acil baksın! Son dakika dolar/TL kuru.

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Euro kuru haftaya nasıl başladı? Bugün Euro/TL ne kadar? 21 Ağustos Euro/TL kuru

Dolar/TL kuru cuma gününü önceki kapanışının hemen üzerinde 27,107 liradan tamamlamasının ardından bugün 27,16 lira ile yeni haftaya başladı. Peki euro kuru haftaya nasıl başladı? Bugün euro/TL kuru ne kadar? İşte 21 Ağustos Euro/TL kuru.

Fek yazısı nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

Fek yazısı, önemli bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi ve konut ipotek terimlerinden olan fek yazısının ne olduğunu bilmekte fayda var. Ev kredisi ve ipotekle ilgili olan bu kavramın ne olduğu merak edilir. Peki fek yazısı nedir, nereden, kaç günde ve nasıl alınır?

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir? Yatak gıcırtısı için ne yapılmalıdır?

Zamanla kalitesi azalan yaylar, baza yatak gıcırtısına neden olabilir. Baza sisteminin metalleri de buna neden olabilir. Bu sorunu önlemenin birkaç yolu var. Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir ve bunun için ne yapılmalı sorularına yanıt arıyorsanız haberi okumaya devam edebilirsiniz.

Euro güne nasıl başladı? Bugün euro/TL kuru kaç lira? 2 Ağustos 2023 euro/TL kuru

Piyasalarda negatif seyir bugün de devam ediyor. Dün 29,580 TL'den kapanış yapan euro TL kuru bugün güne nasıl başladı?  Bugün euro/TL kuru kaç lira? 2 Ağustos 2023 euro/TL kuru.

Borsa yeni güne nasıl başladı? 26 Temmuz 2023 borsada son dakika gelişmesi...

Borsa İstanbul yatırımcısı borsanın güne nasıl başladığını merak ediyor. Peki, Borsa İstanbul yeni güne nasıl başladı? Borsa BIST 100 endeksi ne kadar seviyeden açtı? İşte detaylar...

Altın fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? Gram, çeyrek, yarım, cumhuriyet altın fiyatları ne kadar?

Haftanın ilk gününde altın piyasası ons altın ve döviz kuruna bağlı olarak değişim yaşamaya devam ediyor. Peki, altın fiyatları haftanın ilk gününe nasıl başladı? Gram, çeyrek, yarım, cumhuriyet altın fiyatları ne kadar?

güneş enerjisinden nasıl elektrik üretilir Haberi

güneş enerjisinden nasıl elektrik üretilir


Bodrum'da evine gelen yüksek elektrik faturasını ödemekte zorlanan elektrik mühendisi, evinin çatısına kurduğu panellerle elektrik üretmeye başladı. 15 yıldır ilçede hayatını sürdüren Elektrik Mühendisi Yaşar Aksöyek, 26 Ocak 2013'te evine 685 TL elektrik faturası gelince kendi elektriğini üretmeye karar verdi. 


Elektrik enerjisi üretmek için araştırma yapan Aksöyek, 10 güneş paneli alarak evinin çatısına yerleştirdi. Güneş panelleriyle kurulan bir sistem sayesinde evinde elektrik üreten Aksöyek, artık evinin elektriğinin büyük bir kısmını güneşten sağlıyor.  


Aksöyek, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede güneş enerjisinden elektrik üretimini yangınlaştırmak istediği söyledi. 


İlçedeki evlerinin çatılarına paneller kurarak elektrik enerjisi üretimi yapılabileceğini ifade eden Aksöyek, "Evime 26 Ocak 2013'te 685 TL elektrik faturası geldi. Yüksek elektrik faturası oldukça canımı sıktı. Hatta ekonomik yönden beni zorladı da. İkinci bir yüksek elektrik...