28 / 03 / 2024

güneydoğunun halı ihracatı arttı mı

güneydoğunun halı ihracatı arttı mı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri verilerinden derlenilen bilgiye göre, geçen yılın aynı döneminde 967 milyon 655 bin dolar olan halı ihracatı, bu yılın aynı döneminde yüzde 6 artarak 914 milyon dolara ulaştı.

Güneydoğu'dan 764 milyon dolarlık halı ihracatı yapıldı!

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) verilerinden derlenilen bilgiye göre, geçen yılın ilk 6 ayında 724 milyon 683 bin dolar olan makine halısı ihracatı, bu yılın aynı döneminde yüzde 5 artarak 764 milyon 91 bin dolara yükseldi.

Güneydoğu'nun halı ihracatı artıyor!

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, bölgeden, 2012 ocak-kasımda yapılan 1 milyar 348 milyon 356 bin dolarlık halı ihracatı, bu yılın aynı dönemine göre yüzde 3,1 artarak 1 milyar 390 milyon 670 bin dolara ulaştı.

Deprem ve sel felaketlerine rağmen Güneydoğu Anadolu ihracatta şaha kalktı!

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, “Bölgede 6 ayda 5,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti. Bu rakamın yüzde 28,8’ini birlik olarak biz gerçekleştirdik” dedi.

Güneydoğu Anadolu'da yeniden şehirleşme çalışmaları başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yeniden şehirleşme çalışmaları içerisine girdiklerini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk etapta Toplu Konut İdaresi olarak konut inşasına başladık, bu adımları atıyoruz. " dedi.

Doğu ve Güneydoğu'ya 30 bin yeni konut geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da terörden zarar gören vatandaşlara yönelik çalışmalar çerçevesinde 30 bin konut yapılacağını açıkladı.

35 milyar liralık Doğu ve Güneydoğu paketi açıklanıyor!

Doğu ve Güneydoğu’ya teşvik ve sosyal yardım paketi bugün açıklanıyor. 4 cazibe merkezinin kurulmasından, alım garantili fabrika yatırımlarına paketin toplam büyüklüğünün 35 milyar lira olması bekleniyor.

Güneydoğu 17 milyar TL'ye yenilenecek!

Devlet Güneydoğu’da terörün zarar verdiği mülklerin yeniden inşa sürecini hızlandırdı. Sur’un ardından Silopi, Cizre ve İdil’de alt yapı, tarihi eserlerin onarımı, bina inşaatı gibi harcamalar için toplamda 17 milyar TL’lik maliyet hesaplandı.

Güneydoğu'daki yeni cazibe merkezleri bölge ekonomisini güçlenecek!

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Başbakan Binali Yıldırım’ın, bölge için kapsamlı ve kazançlı bir müjde verdiğini, Güneydoğu’ya yeni zenginlik merkezlerinin kazandırılmasının bölge ekonomisini güçlendireceğini söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da fabrikaları devlet inşa edecek!

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde yeni cazibe merkezleri oluşturacaklarını, buralarda fabrikaları devletin inşa edeceğini, özel sektörün işleteceği fabrikaların ürünlerini yine devletin alacağını söyledi.

Güneydoğu'daki 7 bölge için yapılacak dönüşüme özel sektör davet edildi!

Fatma Güldemet Sarı, yeniden inşa edilecek Güneydoğu’daki 7 bölge için özel sektöre çağrıda bulundu. İstanbul’daki inşaat şirketlerini davet eden Sarı, “Özel sektörü özellikle davet ediyorum. Taş üstüne bir taş da siz koyun” dedi.

Güneydoğu’nun yeniden inşasını işadamları mı yapacak?

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Toledo gibi olacak” dediği, başta Sur ilçesi olmak üzere Güneydoğu’da terör nedeniyle yerle bir olan şehirlerin yeniden inşa işini, işadamlarına vermenin altyapısı hazırlandı.

Güneydoğu'da inşaat sektörü durgun başladı!

Havaların ısınmasıyla birlikte inşaat sezonu başladı. Ancak firmalar, işlerin durgun başladığını söylüyor. Güneydoğu'daki olaylar ve TOKİ inşaatlarının işlerin düşmesinde etkili olduğunu belirten işletmeler, sezondan umutlu olmadıklarını dile getirdi.

TOKİ, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yeni şehirler kuracak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yeni şehirler yaratacaklarını belirterek, “Örneğin Gaziantep’te 55 bin konutluk projeye başladık. Burada yaklaşık 300 bin nüfus yaşayacak” dedi

Doğu ve Güneydoğu'da konut dışı yatırımlar azaldı!

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı olan Ahmet Ulusoy Türkiye'deki ekonomik durumu anlattı. Doğu ve Güneydoğu'da büyük otel inşaatlarının durduğunu belirten Ulusoy, konut dışı yatırımlar azaldığını söyledi.

Güneydoğu yeniden imar edilecek!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terör örgütü PKK'nın Güneydoğu'da harap ettiği şehirlerin yeniden imar edileceğini açıkladı. Silopi'deki özel gayrimenkul zararının 80 milyon lira olduğunu kaydetti.

güneydoğunun halı ihracatı arttı mı Haberi

güneydoğunun halı ihracatı arttı mı



Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri verilerinden derlenilen bilgiye göre, geçen yılın aynı döneminde 967 milyon 655 bin dolar olan halı ihracatı, bu yılın aynı döneminde yüzde 6 artarak 914 milyon dolara ulaştı.  


Halı sektörünün bölge ihracatındaki payı da 16,2'den yüzde 17,7'ye yükseldi. Aynı dönemde 988 milyon 254 bin dolarlık makine halısı, 25 milyon 503 bin dolarlık tufte halı, 6 milyon 87 bin dolarlık el halısı ve 222 bin dolarlık kilim ihracatı yapıldı. 


Halı ihracatının gerçekleştirildiği ülkelerin başında Suudi Arabistan, ABD, Libya, Irak, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Mısır ve İngiltere yer...