19 / 04 / 2024

Gürcistan türk çimentosu ambargo

Gürcistan türk çimentosu ambargo

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs yaptığı açıklamada Gürcistan'ın Türk çimentosuna ambargo uyguladığını söyledi.

Türk inşaatçıları 135 ülkede 492.6 milyar dolarlık projeye imza attı!

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Türk inşaat firmalarının bugüne kadar 135 ülkede 492,6 milyar dolar değerinde proje üstlendiğini açıkladı.

Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü 20,3 trilyon liraya yükseldi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan ve merakla beklenen verilere göre, Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, Ağustos 2023 döneminde 2022 sonuna kıyasla yüzde 41,7 artış göstererek, 20 trilyon 331,9 milyar liraya yükseldi.

Borsa yükseliyor, Türk Lirası değer kaybediyor: Piyasalar hareketli!

Son günlerde Türk Lirası para piyasalarında değer kaybı yaşanırken, borsa ise rekor seviyelere ulaşıyor. Borsa İstanbul, yeni haftaya 6500 TL'nin üzerinde başlayarak yeni bir rekor kırdı.

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! TÜRKŞEKER 1.000 işçi alacak! Başvurular 2 gün sonra başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre TÜRKŞEKER AŞ fabrikalarına 1000 kişilik işçi alımı yapacak. Başvurular 2 gün sonra başlıyor. TÜRKŞEKER işçi alımı başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar...

Tefal Köpüklüm Türk Kahvesi Makinesi fiyatıyla dikkat çekti: Kahveseverlere en özel hediye

Kim güzel bir Türk kahvesine "hayır" diyebilir ki... Tefal Köpüklüm Türk Kahvesi Makinesi sizin için en güzel Türk kahvesini pişiriyor. Peki Tefal Köpüklüm Türk Kahvesi Makinesi fiyatı ne kadar? İşte detaylar...

Türk yatırımcıları 128 ülkede varlığını sürdürüyor!

Yurt Dışı Yatırım Anketi verilerine göre, Türk yatırımcılar 2022 yılı sonu itibarıyla 128 ülkede faaliyetlerine devam ediyor.

Türk müteahhitler yurt dışında 5 ayda tam 6,5 milyar dolarlık iş üstlendi!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türk müteahhitlik sektörünün ocak-mayıs 2023 döneminde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 6,5 milyar dolar şeklinde oldu.

Türk Hava Yolları 10 bin kişiyi işe alacak! İş arayanlara resmen son dakika müjdesi geldi! 

Türk Hava Yolları(THY), 2023 yılı hedefleri doğrultusunda toplamda 10 bin yeni çalışanı bünyesine katacağını duyurdu. Verilen detaylara göre, Türk Hava yolları 2022'de 2 bin 577 kişiyi işe almıştı. Türk Hava Yolları 2023'te işe alacağı çalışanlarla beraber çalışan sayısını 85 bine çıkarmayı planlıyo

OKX'den Türk lirası hamlesi! Para yatırma ve çekme işlemleri başladı

Küresel kripto paralar OKX, Türkiye ekosistemindeki kripto parayı değerlendirenlere önemli bir ilerlemeyi ilan etti. Borsa aracılığı ile yapılan açıklamaya göre Türk yatırımcılar bundan böyle Türk lirası ile para yatırma ve çekme işlemlerini yapabilecek. 

Türk müteahhitler yurt dışında 4,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Ticaret Bakanlığı verilerine göre Türk müteahhitlik sektörü  yılın ilk çeyreğinde yurt dışında toplamda 4,1 milyar dolarlık proje üstlendi. 

Beko Türk kahvesi makine fiyatları ne kadar? İşte Beko Türk kahvesi makine fiyat listesi 24 Ağustos 2022

Kahve tutkunu olanlar kahvesiz asla yapamayanlar için güncel türk kahvesi makinesi fiyatları araştırılıyor. Bu kapsamda Beko'nun kahve makineleri şık tasarımları ve uygun fiyatları ile karşınızda. Peki, Beko Türk Kahve Makinesi fiyatları ne kadar? İşte 24 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Türk ürünleri hakkında flaş gelişme! Market rafları kiralanacak

Türkiye'nin ürünleri hakkında flaş bir gelişme yaşandı. Buna göre Türk ürünleri için uzak ülkelerde market rafları kiralanacak.

Beko Türk Kahve Makinesi fiyatları ne kadar? İşte 19 Mayıs 2022 fiyat listesi!

Tam bir kahve tutkunu olanlar kahvesiz asla yapamayanlar güncel türk kahvesi makinesi fiyatlarını araştırıyorlar. Bu kapsamda Beko'nun kahve makineleri şık tasarımları ve uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Peki, Beko Türk Kahve Makinesi fiyatları ne kadar? İşte 19 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Gürcistan türk çimentosu ambargo Haberi

Gürcistan türk çimentosu ambargo

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Mecliste gerçekleştirdiği basın toplantısında, Doğu Karadeniz bölgesinin en önemli ihraç pazarlarından birinin Gürcistan olduğunu, bölgeden bu ülkeye ihraç edilen ürünlerin büyük bir kısmını inşaat ve yapı malzemelerinin oluşturduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Artvin, Rize ve Trabzon'daki ihracatçıların Gürcistan'a ihraç ettiği ürünlere ilişkin bilgi veren Örs, Gürcistan'ın Temmuz 2018 tarihinden itibaren Türk menşeli çimentoya uyguladığı örtülü ambargo ve tarife dışı engel nedeniyle çimento ihracatının bugün durma noktasına geldiğini belirtti.

Gürcistan'ın Türk menşeli çimentoya analiz şartı getirdiğini, bu analizlerinde en erken 28 günde çıktığını, bu süre içinde çimento yüklü taşıtların bekletildiğini ve bunun da maliyet artışına sebep olduğunu söyleyen Örs, ihracatçının, hükümetten bu konuda çözüm beklediğini dile getirdi.

Örs, Gürcistan'ın, Ermenistan, İran ve Azerbaycan'dan ithal ettiği çimentoya hiçbir...