05 / 05 / 2024

Güzelbahçe dönüştürülen alanlar

Güzelbahçe dönüştürülen alanlar

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

11 yılda İstanbul’daki 84 bin bina dönüştü! Acil dönüştürülmesi gereken 7 ilçe tek tek açıklandı! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın yeni raporuna göre son 11 yılda İstanbul’daki 2000'den önce yapılan 800 bin binanın yalnızca 84 bini dönüştürüldü. Peki hangi ilçelerin acil dönüştürülmesi gerekiyor? 

Kentsel dönüşümde yol haritası belli oldu! İstanbul'da her 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yol haritası kapsamında her yıl 350 bine yakın yeni yapının inşa edilmesi, 5 sene içerisinde de 1.5 milyon riskli bağımsız bölümün tamamının güvenli hale getirilmesi planlanıyor. Böylelikle İstanbul'da 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak

12 daireden 42 daireye dönüştürülmüş! 31 kişiye mezar olan rezidansın inşaat çalışmaları ortaya çıktı! 

12 dairelik bina iken 42 dairelik rezidansa dönüştürülen üstelik son imar yasasının kapsamında olmadığı halde İmar Barışından faydalanıldığı belirlenen ve 31 kişiye mezar olan rezidans ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

İstanbul'da 855 bin bağımsız bölüm dönüştürüldü! Dönüşmesi gereken yaklaşık 600 bin konut daha var!

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Kentsel dönüşüm projelerine ilişkin bilgi veren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de şimdiye kadar 60 bin, İstanbul'da ise 855 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü söyledi.

Prens Edward, Türkiye'nin ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemini inceledi!

Birleşik Krallık Edinburgh Dükü Prens Edward, Türkiye'nin ilk ve ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemi projesi kapsamında sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

Esenler Belediye Başkanı Göksu: 16 bin 500 konutun acil dönüştürülmesi gerekiyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de yaklaşık 60 bin konutun kentsel dönüşüme girdiğini ve acil dönüştürülmesi gereken 16 bin 500 konut olduğunu söyledi.

İstanbul'da 300 bine yakın iş yerinin acil dönüştürülmesi gerekiyor!

İstanbul’daki çarpık kentleşme ve ticari işletmelerin bulunduğu bölgelerin depreme dayanıksız durumda olması, konutların yanı sıra ticari gayrimenkullerin de bir an önce dönüştürülmesi gerçeğini de ortaya koyuyor.

Validebağ Korusu'nun millet bahçesine dönüştürülmesiyle ilgili önerge verildi!

Üsküdar'da bulunan Validebağ Korusu'nun millet bahçesine dönüştürülmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kabakoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'daki riskli 200 bine yakın yapı dönüştürülmeli!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul’un çare bulmak zorunda olduğumuz en kritik meselesi, bizim tespitlerimize göre, 200 bine yakın riskli yapının bir şekilde dönüştürülmesi" dedi.

Ankara'da Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanına dönüştürülmesine tepki!

Ankara'da Anıtkabir'in hemen yakınındaki Hürriyet İlkokulu içindeki bir parsel ticaret alanına dönüştürüldü. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı plan değişikliğine tepki gösterdi.

Dorçe Prefabrik'ten dönüştürülebilir ve çevre dostu volumetrik modüler yapılar!

İnşaat sektöründe geleneksel yapı sistemlerinin aksine "dönüştürülebilir ve çevre dostu" olan Volumetrik Modüler yapıları ön plana çıkarken, yatırımlarına devam eden Dorçe Prefabrik de buna göre üretimler yapıyor.

Yozgat Cumhuriyet İlkokulu binasının tekrar ilkokula dönüştürülmesi önerisi mecliste!

Yozgat Cumhuriyet İlkokulu binasının tekrar ilkokula dönüştürülmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Keven, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Atina’da hangardan dönüştürülen cami ibadete açıldı!

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Deniz Kuvvetleri’ne ait hangardan dönüştürülen cami ibadete açıldı. 14 yılda tamamlanan 350 kişi kapasiteli cami yaklaşık 900 bin Euro’ya mal oldu.

Güzelbahçe dönüştürülen alanlar Haberi

Güzelbahçe dönüştürülen alanlar

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerlere ve dönüştürülen alanlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Polat, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın soruları:
1- İzmir ili Güzelbahçe ilçesinde zemin yapısı kapsamında can ve mal kaybına sebep olabilecek unsurlardan dolayı riskli alan ilan edilmesi talebinde bulunulmuş mudur? Bulunulduysa buralar nerelerdir?
2- İzmir ili Güzelbahçe ilçesinde üzerindeki yapılaşma kapsamında can ve mal kaybına sebep olabilecek yapısal unsurları barındıran yapıları içerdiği gerekçesiyle riskli alan ilan edilmesi talebinde bulunulmuş mudur? Bulunulduysa buralar nelerdir?
3- Bakanlığınızca İzmir ili Güzelbahçe ilçesinde kaç tane bağımsız birim dönüştürülmüştür?
4- Bakanlığınızca İzmir ili Güzelbahçe ilçesinde kaç tane ''Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'' çerçevesinde...