18 / 04 / 2024

haciz kalktı mı

haciz kalktı mı

Haciz işlemi nasıl gerçekleşir? Hangi durumlarda haciz konur? Haczedilen mallar ne olur? Hangi mallar haczedilemez? Haciz nasıl kaldırılır? gibi sorularınızın yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte haciz hakkında her şey...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı! Yüzde 25 kira zam sınırı kalktı mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yüzde 25'lik kira zam sınırına ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Buna göre, yüzde 25 kira zam sınırı kalktı mı, kaldırılacak mı? İşte haberin ayrıntıları... 

Prof. Dr. Gürsel Öngören: Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engeller kalktı!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kanunda yapılan yeni düzenlemelerle kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerin kalktığını söyledi.

Konut fiyatlarında köpük kalktı mı?

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, emlak ve otomobil fiyatlarını değerlendirdi. Bakan Bolat, emlak sektöründe köpüğün kalkmasını sağladıklarını ifade etti. Peki, konutta köpük kalktı mı? İşte Bakan Bolat'ın gündeme ilişkin dikkat çeken değerlendirmeleri...

Gram altında şok eden gelişme! Satıştan kaldırılıyor mu? Yarım gram altın tedavülden kalktı mı?

Yarım gram altın ile ilgili son dakika kararı yatırımcıları şok etti. Yarım gram altının satıştan neden kaldırılacağı ise merak ediliyor. Yarım gram altın tedavülden kalktı mı? Yarım gram altın neden satıştan kaldırılıyor?

Türkiye'de o para birimi kalktı mı? 10 TL 50 TL 100 TL değil. Kimse göremiyor o birimi

Türkiye'de bir dönem piyasada çok dolaşan bir para birimi hakkında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Vatandaşlar o para birimine artık rastalamadıklarını dile getirdi.

Altın şaha kalktı! Gram altın fırladı! Çeyrek, yarım altın, Cumhuriyet altını ne kadar? 7 Temmuz 2023 altın fiyatları

Altrın fiyatları bugün şaha kalktı. Gram altın 1650 TL sınırına dayandı. Çeyrek altın, yarım altın, Cumhuriyet altını ne kadar? Yatırımcılar son dakika altın fiyatlarını araştırıyor. İşte 7 Temmuz 2023 altın fiyatları.

Kira artışında yüzde 25 sınırı kalktı mı? Kirada yüzde 25 artış sınırı uzatıldı mı, uzatılacak mı?

Kira artışına dair tüm kiracıların akıllarını kurcalayan sorular yanıt bekliyor. Onlardan biri de kirada yüzde 25 artış sınırı uzadı mı? sorusu oluyor. İşte detaylar!

Volkswagen Caddy ÖTV’siz mi alınacak? Volkswagen Caddy ÖTV kaldırıldı mı? 2023 Volkswagen Caddy ÖTV’siz fiyatı!

Volkswagen Caddy için ÖTV kalktı mı? Volkswagen Caddy 2023 ÖTV muafiyetli fiyat listesi belli oldu mu? İşte merak edilen bu soruların yanıtları!

10 bin TL deprem yardımına haciz mi geldi? Bu kadarı da olmaz! Bakanlık resmen açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi dairelerinin Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından verilen 10 bin TL’lik deprem yardımlara haciz koyduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve kamu alacaklarının tahsili için 6 Şubat tarihinden itibaren bölgede hiçbir haciz uygulaması gerçekleştirilme

EYT’de son durum ne? EYT şartları nedir? EYT’de yaş sınırı kalktı mı?

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenlemenin ayrıntıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıkladı. İşte EYT detayları!

Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur? Hisseli tapu müstakile çevrilir mi?

Hisseli tapu, diğer tapu türlerinden farklıdır. Bu yüzden hisseli tapu sahipleri birtakım sorulara yanıt arıyor. İşte onlar!

Kasım’da en çok bu otomobiller satıldı! O marka resmen atağa kalktı! İşte detaylar!

Kadım ayını geride bırakırken, en çok satılan otomobil markaları da belli oldu. İşte Kasım ayında en çok satılan otomobillere dair detaylar!

Altın şaha kalktı! Git gide yükseliyor! Elinde 1 gram bile altını olanlar acil bakın! 7 Kasım 2022 canlı altın fiyatları

Altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Ons altın bugün güne 1673 dolardan başlarken resmen şaha kalktı. Altın fiyatları git gide yükselirken yatırımcılar canlı altın fiyatlarını merak ediyor. İşte güncel canlı 7 Kasım 2022 altın fiyatları.

haciz kalktı mı Haberi

haciz kalktı mı

Haciz hakkında her şey!

Haciz işlemi, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlemi ifade ediyor. Bu işlem sırasında, alacaklının kendisinin ya da vekilinin de icra memurunun yanında bulunması gerekiyor.


Haciz işlemi nasıl gerçekleşir?

Alacaklının İcra Müdürlüğü'ne gidilerek takip talebinde bulunduktan sonra; İcra Müdürlüğü söz konusu takip talebini düzenleyerek, borçluya bildiriyor. Borçlu, bu ödeme emrini aldıktan sonra tebligatta yazılı olan hususlara uymak zorunda kalıyor.


Hangi durumlarda haciz konur?

Borçlu kimsenin, borçlu olduğu miktar kadar sahip olduğu menkul ve gayrimenkul mallara konulur. 


Haczedilen mallar ne olur?

Haczedilen mallar, alacaklıya ya da vekiline verilmiyor. Söz konusu mallar yed-i emin olarak tabir edilen; resmi kayıtların tutulduğu depolarda muhafaza ediliyor. Satış işlemi talep edilene kadar bu depoda yed-i eminlerin gözetimi altında kalır.


Hangi mallar...