25 / 04 / 2024

hafriyat atıkları

hafriyat atıkları

Eğlence yerlerinden gayrisıhhi işyerlerine, fırınlardan pazarcılara kadar birçok alanda denetim yapan zabıta ekipleri hafriyat atıklarını gelişi güzel yerlere dökenlere de göz açtırmıyor. Çankaya Belediyesi 93 inşaat atığına müdahale etti...

Kentsel dönüşümde çıkan hafriyat atıkları değerlendirilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde ''sıfır atıklı'' yıkımı, sarı biriktirme konteynerleri ve taşıma araçlarıyla sağlayacak

İnşaat atıkları için geri kazanım tesisleri kurulacak!

Kentsel dönüşüm kapsamındaki yıkımlardan çıkacak hafriyat atıkları için ilk etapta büyükşehir ile nüfusu 100 binin üzerinde olan belediyelerce geri kazanım tesisleri kurulacak

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik!

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31623 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Pcr Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Pcr Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Livio Manzini, Atilla Uncu, Gökhan Demir ve Bekir Öktenoğlu ortaklığında kuruldu.

İstanbul Havalimanı inşaatının atıkları sanat eserine dönüştü!

Ünlü heykeltıraş Seçkin Pirim, İstanbul Havalimanı inşaatı sırasında ortaya çıkan atıkları kullanarak birbirinden ilginç sanat eserleri ortaya çıkardı. Seçkin Pirim'in eserleri haziran ayında yapılacak müzayede de satılacak.

Artaş otellerinin çalışanları Ahırkapı sahilindeki atıkları topladı!

Artaş Grubu Turizm Yatırımları bünyesinde yer alan otellerin sahipleri 5 Haziran Dünya Çevre Günü farkındalığını arttırmak için, dün Ahırkapı sahilindeki atıkları topladılar...

Manisa Büyükşehir'den kaçak hafriyat uyarısı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri Turgutlu ilçesinde boş alanlara kaçak olarak dökülen hafriyat atıklarının temizlik çalışmalarını tamamlanırken, vatandaşları da kaçak hafriyat dökümüyle ilgili olarak uyardı.

Yıkım İşlemleri ile Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı!

inşaat ve yıkıntı atıklarının çevre ve insan sağlığına ve güvenliğine zarar vermeyecek şekilde yönetimine ve kontrolüne ilişkin çalışmaların veriminin ve etkinliğinin arttırılmasını sağlamak için “Yıkım İşlemleri ile Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı” hazır

Kastamonu'da kontrolsüz hafriyat dökümüne izin yok!

Kastamonu Belediyesi tarafından onaylanan ‘Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Yönetmeliği’yle ilgili yetkililer toplandı. Toplantıda, kontrolsüz hafriyat dökümüne izin verilmeyeceği açıklandı.

Kartepe'de inşaat atıkları geri dönüşüyor!

KARTEPE Belediyesi, ilçe halkını sağlam ve kullanışlı yollara kavuşturmak üzere çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda inşaat atıkları geri dönüştürülüyor..

Hafriyat ve yıkıma yeni düzenleme geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hafriyat ve yıkımı içeren bir yönetmelik taslağı oluşturdu. Taslağa göre hafriyat toprağı, inşaat molozu ve yıkıntı atıkları için yeni düzenlemeler getiriliyor...

Kilyos Sahili inşaat atıklarıyla doldu!

İstanbul'un az sayıdaki sahillerinden biri olan Kilyos Sahili çöplüğe döndü. Sahile atılan inşaat atıkları büyük kirliliğe neden oldu.

Manisa Ahmetli'nin hafriyatı büyükşehir kontrolü altında!

Hafriyat toprağı ile inşaat ve yıkıntı atıklarını taşımak isteyen kişi ve kuruluşlar, Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Taşıma İzin Belgelerini almaya devam ediyor.

İBB'ye işletilmek üzere verilen orman alanları mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal 6831 sayılı Kanunun 16'ncı maddesi kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesine inşaat, yıkıntı ve hafriyat atıklarının dökümü amacıyla işletilmek üzere verilen orman alanlarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Mersin'de İnşaat Ve Yıkıntı Atıkları Yönetimi Toplantısı yapıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Mersin’de hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları taşıyan firma ve şahıslara yönelik düzenlenen Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Yönetimi toplantısı gerçekleştirildi.

hafriyat atıkları Haberi

hafriyat atıkları

Çankaya Belediyesi zabıta ekipleri vatandaşların huzur ve refahı için denetim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Eğlence yerlerinden gayrisıhhi işyerlerine, fırınlardan pazarcılara kadar birçok alanda denetim yapan zabıta ekipleri hafriyat atıklarını gelişi güzel yerlere dökenlere de göz açtırmıyor. 


Çevreye hem fiziksel hem de görsel açıdan zarar veren inşaat ve hafriyat atıkları konusunda gelen ihbarları da değerlendirerek çalışmalarını yürüten Çankaya Belediyesi zabıtası, Haziran ayı içinde toplam 93 inşaat atığına müdahale etti. Bunların 41 'ine idari yaptırım karar tutanağı, 8'ine durum tespit tutanağı düzenlenirken, 37 ihtar verildi. Denetlenenler içinde 7'sinin ise şartlarının uygun olduğu belirlendi. 


Hakan...