19 / 04 / 2024

Hakkari nereye taşınıyor

Hakkari nereye taşınıyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari ile Şırnak şehir merkezlerinin Yüksekova ile Cizre'ye kaydırılacağını açıklamıştı. Hakkari'de bulunan çok sayıda sivil toplum örgütü bir araya gelerek 8 maddede, 'Hakkari'nin neden taşınmaması gerektiğini' sıraladı.

Kaçak yapılaşma nereye şikayet edilir?

İnşaat çalışmaları için belli başlı prosedürleri ve gereklilikleri yerine getirilmesi gerekiyor, aksi takdirde yapı kaçak yapı oluyor. Peki, kaçak yapılaşma nereye şikayet edilir?

Kat irtifakı için nereye başvurulur?

Bir arsa üzerinde ileride kat mülkiyetine konu olmak üzere yapılacak veya yapılmakta olan bir veya birden çok yapının bağımsız bölümleri için kat irtifakı kurulabiliyor. Peki, Kat irtifakı için nereye başvurulur?

ÇED raporu başvurusu nereye yapılır?

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi sürecine çevresel etki değerlendirmesi deniyor. Peki, ÇED raporu başvurusu nereye yapılır?

Konut kredisi dosya masrafı iade başvurusu nereye yapılır?

Konut kredisi iadesi için ilk olarak kredinin kullanıldığı bankaya, başvuru yapılması gerekiyor. Bankadan olumsuz cevabın alınması halinde, konut kredisi dosya masrafı iade başvurusu nereye yapılır?

Üst komşu gürültü yapıyor nereye şikayet edilir?

Apartmanlar ile konut sitelerinde, belirlenen kurallara uymayan ve sürekli gürültü yapan bir kat malikinin olduğunu düşünelim. Üst komşu gürültü yapıyor nereye şikayet edilir? İşte yanıtı..

Sit alanı nereye denir?

Sit alanları özellik ve bulunduğu alanlara göre çeşit ve derecelere ayrılıyor. Sit alanları çeşitleri arasında; kentsel sit alanı, tarihi sit alanı, arkeoloji ve doğal sit alanları bulunuyor. Peki, sit alanı nereye denir?

Tapu harcı nereye ödenir?

Tapu dairesinde yapılan gayrimenkul alım satım işlemleri 492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarife gereğince tapu harcına tabi tutuluyor. Peki, tapu harcı nereye ödenir?

Hakkari Kaya Evi hizmete açılıyor!

Hakkari’de yapımı tamamlanan kayak evinin açılışı için start verildi.Hakkari’de 2014 yılında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na (DAKA) sunulan ‘Hakkâri Turizm Restorasyonu Projesi’ kapsamında finanse edilen ‘Kayak Evi Projesi’ tamamlandı...

Vergi yapılandırma ödemeleri nereye yapılacak?

Emlak ve çevre temizlik vergisi gibi bazı vergilerde borcu bulunan mükellefler, Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6552 sayılı Torba Yasa ile borçlarını yapılandırdı. Peki, vergi yapılandırma ödemeleri nereye yapılacak?

Emlak vergimi nereye ödeyebilirim?

Emlak vergileri Türkiye sınırları içerisinde yer alan bazı arsa,arazi ve binalar için ödeniyor.Emlak vergisini ödemekle yükümlü kişi, gayrimenkulün sahibi oluyor.Peki, emlak vergimi nereye ödeyebilirim?

Lojman kiraları nereye yatırılır?

Bir çalışma yerinde görevlilere, işçilere parasız ya da az bir kira karşılığında lojman evleri veriliyor. Peki, bu evler için ne kadar kira verilir? Lojman kiraları nereye yatırılır?

Komşu gürültüsü nereye şikayet edilir?

Apartman ve konut sitesi gibi toplu yaşamın olduğu yapılarda, bina sakinlerinin bazı kurallara uyması ve binada refahı engelleyecek davranışta bulunmamaları gerekiyor. Bu yasaklara uymayan komşu gürültüsü nereye şikayet edilir?

Gayrimenkul sektörü 10 yılda nereden nereye geldi?

Ekonomik ve politik istikrarı yakalayan Türkiye 'nin büyümesinde gayrimenkul sektörünün katkısı yadsınamaz. Peki sektör 10 yılda hangi aşamalardan geçti, nereden nereye geldi? Sektör temsilcilerine sorduk...

Hakkari nereye taşınıyor Haberi

Hakkari nereye taşınıyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari ile Şırnak şehir merkezlerinin Yüksekova ile Cizre'ye kaydırılacağını açıklamıştı. Hakkari'de bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odası, İnsan Hakları Derneği, Mazlumder, KAMER gibi çok sayıda sivil toplum örgütü bir araya gelerek 8 maddede, 'Hakkari'nin neden taşınmaması gerektiğini' sıraladı.


Hakkari'deki sivil toplum örgütleri adına Tahir Taş tarafından kaleme alınan bildiride il merkezinin Yüksekova'ya taşınmasına karşı şu ifadeler yer aldı:

1- Hakkari ilimiz, binlerce yıl çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan kadim bir kenttir. Hakkari coğrafyası güneyde Musul, kuzeyde Van Gölü’ne kadar olan bölgeyi kapsamaktaydı. Bu coğrafyanın bir kısmı Türkiye de Van’a ve Şırnak illeri, İran da Garbı, Azerbaycan’da ve Irak’ta Duhok illeri sınırları içinde kalmış.

2- Çok değerli evliya ve bilim adamlarının yetiştiği topraklardır.

3- Hakkari halkı dayanışma karakterine sahiptir. Yaşam tarzında toplumsal...