19 / 04 / 2024

Hakkı olmayan yere tecavüz suçu

Hakkı olmayan yere tecavüz suçu

Konut dokunulmazlığının ihlal edilmesi; bir diğer ifade ile eve izinsiz girilmesinin sonucunda ihlali yapan kimseye uygulanacak ceza Türk Ceza Kanunu kapsamında açıklanıyor. İşte eve izinsiz girmenin cezası...

İngiltere’de konut sahibi Türklerin sayısı 200 bini buldu!

İngiltere’de konut alan Türklerin sayısı 200 bine ulaştı. Yatırım amaçlı yeni model ise 25 sene kira getirisi teminatı verilen ve kiralama işlemlerinin İngiliz devletinin bütçesinin desteklediği bir vakıfça gerçekleşen “kullanım hakkı olmayan sahiplik” sistemi oldu.

Kahramanmaraş esnafına imar müjdesi! İş yerlerini aynı yere yapabilecekler!

Kahramanmaraş'ta toptancılar sitesindeki esnaflar için hibe destekli imar hakkı müjdesi geldi. Buna göre esnaflar iş yerlerini aynı yere yapabilecekler.

Çocuğu olmayan birinin mirası kime kalır?

Miras meselelerinde, çocuk sahibi olmayan bireylerin mirasının kime kalacağı merak edilen konulardan biridir. Bu konu hakkında belirli düzenlemeler yapılmış olup hukuki olarak miras paylaşımı yapılır. Peki çocuğu olmayan birinin mirası kime kalır, direkt eşine mi geçer? 

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır? Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Tapu; Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmekte olan, arazinin üstüne inşa edilen yapının ya da arazinin bir bölümünün sahibi kim ise onu gösteren resmi bir belgedir. Peki Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır?

Kamu müteahhitleri fiyat farkı ve tasfiye hakkı için yarın sahaya iniyor! 

Fiyat farkı düzenlemesinden memnun olmayan ve tasfiye hakkı şartlarını yeterli bulmayan kamu müteahhitleri, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için yarın sahaya iniyor. 

Kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir?

Evinizi kiraya verirken yazılı bir sözleşme yapma zorunluluğunuz bulunmuyor. Ancak sözleşme olmasa da kiracının birtakım hakları vardır. Peki, kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Aile konutunda borçsuz eşe itiraz hakkı verildi! 

Aile konutu olan bir taşınmazın tapuda sahibi olarak görünen eş, diğer eşin onayını almadan satış yapamıyor. Fakat aynı konut hacizle satılmak istendiğinde borçlu olmayan eşin bunu engelleme ya da satışı iptal ettirme fırsatı yoktu. Anayasa Mahkemesi borçsuz eşe itiraz hakkı tanıdı.

Bir gayrimenkulde her hissedar malik midir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kardeşlerim ile birlikte miras yoluyla tarafımıza hisseli olarak intikal eden tarlamız bulunuyor. Burayı tarım yaparak kullanıyorum. Savcılığa şikayette bulunursak, hakkı olmayan yere tecavüz etmek suçunu kapsar mı? ' sorusunu yanıtladı

Kat maliki olmayan biri blok temsilcisi olarak seçilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Toplu Yapı Temsilciler Kurulu'na blok temsilcisi olarak kat maliki olmayan biri seçilebilir mi? Medeni Kanun’daki ‘aile konutu’ hükmü kat maliki olmayan eşe, kat maliki olan eşinden dolayı bu hakkı verir mi?' sorusunu yanıtladı.

5 soruda konut kredisi hakkında bilinmesi gerekenler!

Kenarda birikmiş parası olmayan ancak ev almak isteyen vatandaşların sıkça konut kredisini tercih ediyor. İşte 5 soruda konut kredisi hakkında bilinmesi gerekenler...

Boş yere emlak vergisi ödemeyin!

Geliri olmayan tek mesken sahipleri emlak vergisi ödemelerinden muaf oluyor. Boş yere emlak vergisi ödeyenler iade için belediyeye müracaat edebiliyor..

İzmir Karabağlar'daki dönüşüm mahkemeye taşınıyor!

Karabağlar'ın Cennetçeşme ve Limontepe'de 540 hektarlık alanda başlayan kentsel dönüşüm karmaşası mahkemelik oldu. Rant projelerine karşı mücadele eden ve imar planına itiraz hakkı olmayan Karabağlarlı vatandaş, projenin iptali için yargıya gidiyor.

Hakkı olmayan yere tecavüz suçu Haberi

Hakkı olmayan yere tecavüz suçu

Eve izinsiz girmenin cezası!

Anayasa hükümlerine göre, yargıç kararı olmadan ulusal güvenlik ya da kamu düzeni bakımından gecikmede sakınca bulunan durumlarda, yasaca yetkili kılınan katın buyruğu bulunmadan konuta girilememesi, arama yapılamaması ve buradaki eşyaya el konulamaması durumu, konut dokunulmazlığı olarak tanımlanıyor.


Konut dokunulmazlığının ihlal edilmesi; bir diğer ifade ile eve izinsiz girilmesinin sonucunda ihlali yapan kimseye uygulanacak ceza Türk Ceza Kanunu kapsamında açıklanıyor.


Konut dokunulmazlığının ihlali

MADDE 116. - (1) Bir kimsenin konutuna, konutunun eklentilerine rızasına aykırı olarak giren veya rıza ile girdikten sonra buradan çıkmayan kişi, mağdurun şikayeti üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.


(2) Evlilik birliğinde aile bireylerinden veya konutun birden fazla kişi tarafından ortak kullanılması durumunda bu kişilerden birinin rızası varsa, yukarıdaki fıkra hükmü uygulanmaz. Ancak bunun...